» » » Predstavitev dveh modelov dvižnih postelj

Predstavitev dveh modelov dvižnih postelj

Izdelava dvižne postelje za spalnico, otroško sobo ali na primer sobo za goste, je v osnovi možna v dveh izvedbah:

  • dvižna postelja, ki ji lahko dvignemo ležišče v vodoravni položaj in pod ležišče pospravimo posteljnino
  • dvižna postelja, ki jo lahko pospravimo v vertikalni položaj in zaprta daje videz omare

Ponavadi hkrati tiste, ki jih zanima izdelava dvižne postelje, zanimajo tudi kakšne so možnosti dimenzij, kakšni so možni dodatki dvižnim posteljam (npr. nočne omarice,…) ter kakšne so na voljo lesne barve in vrste materialov, zato v nadaljevanju predstavitve obeh tipov dvižnih postelj, opisujemo posamezne značilnosti enega in drugega modela.

.

Izdelava dvižne postelje
pod katero lahko odlagamo posteljnino

.

dvizna-postelja-dvignjena
Dvižna postelja, ki omogoča pospravljanje reči pod ležišče.

.

Med osnovne značilnosti dvižne postelje, predstavljene na zgornji sliki, sodi njena možnost izdelave v dveh različnih dimenzijah (160 x 200 cm in 180 x 200 cm), sicer pa je za barvo posteljnega okvirja te postelje, mogoče izbirati med več kot 40 različnimi pastelnimi barvami ter različnimi barvami v visokem sijaju.

Sam posteljni okvir (na sliki) je izdelan iz iverala v lesnem vzorcu z vidnimi lesnimi letnicami. Hrbtišče postelje je v predstavljenem primeru obdano z umetnim usnjem. Je pa mogoče tudi hrbtišče, namesto umetnega usnja, izdelati v izbranem lesnem vzorcu.

Debelina posteljnega okvirja se začenja pri 18 mm.
Lahko pa se za večjo stabilnost in še večjo kompaktnost postelje odločite tudi za 25, 35 ali 50 mm posteljne okvirje.

V notranjosti je posteljni okvir dodatno ojačan s kovinskimi kotniki.

Dvižni mehanizem postelje je estetski, a vseeno dovolj robusten in trpežen, da omogoča, tudi v dvignjenem položaju ležišča 50kg težo.

Dvižni mehanizem je dvostopenjski. V prvi stopnji je vzmetnica ležišča dvignjena, v drugi lahko ležišče postavimo v vodoravni položaj in tako ostane brez, da bi morali ležišče pri pospravljanju, le to, z eno roko držati. Notranji, pod posteljni prostor, je v sredini ločen s sredinsko oporo, na dva dela. Ta opora hkrati služi za preprečitev sredinskega povesa ležišča.

.

Izdelava dvižne postelje, ki se pospravi v omaro

.

izdelava dvižne postelje
Dvižna postelja, ki v dvignjenem položaju, izgleda kot omara.

.

Na zgornji sliki je predstavljen drugi model dvižne postelje.

Njena glavna odlika je v tem, da se lahko njeno ležišče, ob neuporabi postelje, hitro in enostavno pospravi v omaro. Zaradi tega se zanjo odločajo v glavnem naročniki, ki iščejo postelje in posteljne okvirje za opremljanje manjših garsonjer, manjših spalnic, sob za goste in tudi delovnih prostorov, ki jih želijo ob večerih na hitro spremeniti v spalnice.

Posteljo odlikuje možnost izdelave v različnih dimenzijah ( 140 x 200cm, 160 x 200cm, 180 x 200cm) ter izjemno majhna globina, ki jo zavzame postelja, ko je pospravljena v vertikalni položaj (globina 37 cm).

Podobno kot zgornji model dvižne postelje, je tudi to posteljo, mogoče izdelati v več kot 40 barvnih in lesnih vzorcih, njena praktična odlika pa je tudi v tem, da je rokovanje (pospravljanje in izvlek ležišča) enostavno in hitro.

V večini primerov je takšna postelja postavljena ob zid, ki je iz strani obdan z zidnima stenama. Ob vsako stran ležišča je zato v tem primeru izdelana in po merah prostora, ki je na voljo, vgrajena dodatna omara. Na ta način celotna zidna stena deluje kot omara s stranskimi odprtimi ali zaprtimi policami.

Vgradnim omaram je namenjena spletna stran, na povezavi, sicer pa se bomo za vse, ki jih zanima izdelava dvižne postelje, potrudili, hiter in temeljit odgovor, pripraviti tudi čez spodnje kontaktne možnosti.

Ostale primere izdelanih posteljnih okvirjev po meri, si lahko ogledate na tej povezavi.