» » » Nasveti za opremljanje spalnice po naročilu

Nasveti za opremljanje spalnice po naročilu

Za izdelavo spalnice po naročilu se zanimamo v primerih, ko je naš prostor spalnice nepravilnih oblik, ko si želimo individualne in unikatne rešitve, ko je v spalnici polno ovir, ki onemogočajo postavitev klasičnih in tipskih pohištvenih rešitev (zidni tramovi, strešna okna, spalnice v mansardi, prostorska niša v spalnici) ali, ko želimo pohištveni ambient spalnice celovito povezati s pohištvom v ostalih prostorih.

V nadaljevanju prispevka prikazujemo nekatere primere opremljanja spalnic z rešitvami po naročilu.

.

Izkoristek prostora za vrati v spalnico

.

Prvi primer (slika spodaj) prikazuje izkoristek prostora za vhodnimi vrati v spalnico, pri čemer smo celotno zidno steno, izkoristilli tako, da smo na njo vgradili vgradno omaro. Ta je vgrajena od ene do druge stene ter od tal do stropa. Sestavljajo jo štirje omarni prekati, namesto odpiranja s klasičnimi vrati, pa smo jo zasnovali z drsnimi vrati.

Na ta način smo omogočili lažji prehod med posteljo in samo omaro.

.

spalnice po naročilu
Opremljanje spalnice po naročilu. Izdelava štiridelne vgradne omare, posteljnega okvirja za dva in nizke komode z osmimi izvlečnimi predali.

.

Dvoje sredinskih drsnih vrat je izdelanih iz belega motnega stekla, ki je s prečnimi aluminijastimi letvicami ločeno na 4 enakomerne dele. Za polnilo stranskih drsnih vrat je uporabljen navaden, bel iveral.

Posteljni okvir je dimenzij 180 x 200 cm, vključuje pa na vsaki strani postelje tudi nočno omarico z dvema izvlečnima predaloma. Posteljni okvir je prav tako v beli barvi. Vzglavje okvirja je izdelano iz lesa.

Nižja komoda na desni je nekoliko dvignjena od tal, sestavlja pa jo 8 širokih izvlečnih predalov na mehko odpiranje.
Ročaji na komodi so aluminijasti.

Za takšno rešitev spalnice po naročilu se ponavadi odločijo pari, katerih prostor spalnice je manjši in kjer je sploh mogoče vgradno omaro vgraditi od ene do druge stene. Po celotni steni vgrajena omara omogoča, da bodo garderobne reči vedno pospravljene v omarah, spalnica izdelana na tak način pa, razen pospravljanja postelje, ne zahteva ogromno dela, da deluje v vsakem trenutku lepo pospravljena.

Spalnicam, izdelanim po naročilu je namenjena tudi spletna stran, na povezavi.

.

Izkoristek prostora pod posteljo

.

Ena izmed prednosti izdelave spalnice po naročilu, je tudi ta, da lahko za posamezne pohištvene kose, sami določamo njihove funkcionalne dodatke in izgled. Na spodnji sliki je prikazan po naročilu izdelan posteljni okvir, dimenzij 180 x 200, z lesenim vzglavnim delom ter na vsaki strani dodatnim širokim, izvlečnim predalom.

Po naročilu in dimenzijah prostora je v izgledu opreme moderne spalnice, na vsaki strani posteljnega okvirja, dodana tudi moderna nočna omarica s po dvema različno visokima izvlečnima predaloma.

Ta imata ličnice predalov okrašene s steklom v bronasti barvi. Skrajno levo je po merah izdelan tudi regalnik z odprtimi policami.

8 dodatnih, različnih predstavljenih modelov posteljnih okvirjev po naročilu, boste našli tudi v prispevku na povezavi.

.

postelja s predalom
Moderna spalnica po naročilu

.

Prostorsko nišo v spalnici
spremenimo v garderobno sobo

.

V primerih, ko je prostor spalnice nepravilnih oblik ali, ko se spalnica nahaja npr. v mansardnih prostorih, se pogosto zgodi, da ima spalnični prostor kak kot ali odprtino, ki je ne moremo povsem izkoristiti, ker preprosto točnim dimenzijam niše ne najdemo ustreznega kosa pohištva.

V teh primerih ponavadi uporabniki vanje postavijo kakšno manjšo komodo, mizico za ličenje, obešalno steno z ogledalom ali pa vanje postavijo odprte in samostoječe obešalnike najrazličnejših oblik.

V nekaterih primerih je spalnični prostor dovolj velik, da del sobe, v celoti ločimo s posebej izdelano garderobno sobo (ki jo od ostale spalnice ločimo samo z drsnimi vrati). Omarne korpuse v notranjosti takšne sobe pustimo odprte.

Na spodnji sliki je prikazana izdelava garderobne sobe, ki je od ostale spalnice ločena zgolj z enimi drsnimi vrati. V njeni notranjosti so po naročilu izdelani visoki omarni korpusi do stropa ter tudi manjši omarni korpus za hrbtno steno garderobne sobe.

Dodatnih 5 primerov postavljanja garderobnih sob v spalnicah, boste našli na povezavi.

.

garderobna soba
Garderobna soba z drsnimi vrati.

.

Primer moderne spalnice po naročilu

.

Spodnja slika prikazuje razstavni eksponat izdelane moderne spalnice po naročilu.

Spalnični prostor je dovolj velik, da je vanj postavljen posteljni okvir z, na vsaki strani, široko in moderno nočno omarico, garderobna soba pa je ločena v posebnem prostoru in pregrajena z drsnimi vrati.

Polnilo na drsnih vratih (belo motno steklo) se ujema z ličnicami na predalih na nočnih omaricah in tudi z ličnicami izvlečnih predalov v notranjosti garderobnega prostora.

Posteljni okvir je v celoti v lesu izdelan do tal, v hrbtnem delu pa je namesto lesa, uporabljeno umetno usnje bež barve. Hrbtna stena posteljnega okvirja je okrašena z umetnim kamnom. K pridihu moderno izdelane spalnice po naročilu dodatno pripomorejo vgradna led svetila nad posteljo, pred vhodom v garderobno sobo ter tudi v notranjosti garderobne sobe, same.

Podrobneje opisani trije dodatni primeri podobnih modernih spalnic po naročilu, so predstavljeni na povezavi.

.

moderna spalnica po naročilu
Moderna spalnica po naročilu. Razstavni eksponat.

.

Za izdelavo informativne ponudbe celotne spalnice po naročilu ali samo določenega pohištvenega elementa (postelje, omare, komode), se priporočamo. Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.