» » » Primeri različnih jedilniških miz za različne ambiente

Primeri različnih jedilniških miz za različne ambiente

Ponavadi nas izdelava jedilne mize po meri zanima, ko svoje jedilnice, kuhinje in tudi ostale prostore, v katerih se zadržujemo najdlje časa, želimo med seboj ambientalno in estetsko uskladiti in povezati.

Nekatera gospodinjstva in hiše imajo jedilnice zasnovane v posebej, za jedilnice, namenjenih prostorih. Druge (teh je predvsem pri moderni gradnji vse več), jedilniške kote in prostore povezujejo najpogosteje s kuhinjo in dnevnimi prostori.

Povsem drugačne so spet jedilne mize za gostinske lokale in turistične kapacitete.

Razkošna in klasična miza za samostojen jedilniški prostor

izdelava jedilne mize po meri
Jedilna miza v ločenem prostoru, namenjenemu jedilnici.

Na zgornji sliki prikazujemo izdelavo jedilne mize, ki je namenjena postavitvi v samostojen in ločen jedilniški prostor. K njej sodijo po želji izbrani jedilniški stoli.

Njena površina je namenjena za sproščeno uporabo do 8 oseb, z barvami lesa pa smo se želeli približati celotnemu ambientu jedilnice.

Po želji naročnika, bi lahko k takšnemu stilu jedilne mize, dodali še stole, jedilniške komode za shranjevanje pribora in kuhinjskih pripomočkov ter dodatne odlagalne police.

Moderna

izdelava jedilne mize po meri
Moderna jedilniška miza.

Zgornja slika prikazuje izdelavo masivne  jedilne mize v temnejših tonih, z zaobljenimi linijami ter kovinskimi podstavki, pod njo. Njeno razkošnost dopolnjujeta dva, unikatno izdelana osrednja, nosilna stebriča, obdana s po tremi, v lok obdelanimi jedilniškimi nogami, na katere se opira celotna mizna površina.

Zaobljena mizna površina poudarja občutek razkošnosti in klasike v enem. Zato je miza primerna za postavitev v tako modernejše kot klasične ureditve jedilniških prostorov.

Stilske klasične mize

izdelava jedilne mize po meri
Primer jedilniške mize v klasičnem stilu. Oreh.

Precej gospodinjstev še vedno prisega na klasiko in stil. Takšne mize zraven individualnega pristopa in izdelave, pogosto zahtevajo tudi izdelavo večjih in razkošnejših miz.

Na zgornji sliki primer izdelave večje, masivne jedilne mize v stilsko opremljeni jedilnici.

Jedilne mize za moderen ambient

izdelava jedilniških miz po meri
Jedilna miza v moderni jedilnici. Oreh.

Kot smo omenili že na vrhu prispevka, gradnja in zasnove sodobnih stanovanjskih prostorov, zelo pogosto povezujejo več prostorov v enega samega.

Ki ga po potrebi, kvečjemu, zapiramo z drsnimi vrati (kot na sliki zgoraj).

Na sliki zgoraj prikaz izdelave masivne in večje jedilne mize, ki omogoča dovolj prostora, da za njo, udobno sedi do 8 oseb.
Izbor jedilniških stolov smo v tem primeru estetsko povezali z ambientom kuhinje.

Katere površina delovnih pultov prav tako sovpada z izgledom mize v jedilnici.

Vabljeni, da nas spremljate v vseh naših objavah tukaj, obiščete na naši spletni strani, ali preprosto kontaktirate čez spodnje kontaktne možnosti.