» » » Klasična in inovativna lesena okna po meri

Klasična in inovativna lesena okna po meri

Izdelava lesenih oken po meri je v enaki meri zanimiva tako za te, ki adaptirajo svoja stanovanja, kot te, ki gradijo na novo. Zraven, razumljivo, cenovne sprejemljivosti in kakovostne izdelave, večino interesentov, ki potrebujejo nova lesena okna, zanimajo tudi njihove izolativne lastnosti, estetski/zunanji izgled (po barvah in materialih) ter seveda garancijska doba in vzdržljivost (in vzdrževanje) lesenih oken skozi čas.

Izdelava lesenih oken po meri in podrobnosti

Klasična okna

V naši proizvodnji med ostalimi lesenimi okni, izdelujemo tudi lesena okna iz lepljencev. Okna so 4 slojno lepljena, sam profil okna pa je v soft izvedbi. Okenski profili so dimenzije 82 x 82 mm.

V celotnem programu proizvodnje lesenih oken po meri, ta okna dejansko uvrščamo v delno klasična okna, tudi zaradi tega, ker ji montiramo tako v primeru adaptacij, kot v primeru novogradenj.

Skupna debelina stekla, ki ga vgrajujemo v naša okna je 40 mm, ug= 0,6. Posamezne dimenzije stekel so 4 x 1 mm, 4 x 1 mm in 4 x 4 mm.

izdelava lesenih oken po meri
Klasično leseno okno po meri.

Izdelava lesenih oken po meri pri nas pomeni, da je letvica spojena na enak način kot okno. To onemogoča vdor toplega in hladnega zraka v okensko komoro.

V naša okna so vgrajena okovja Roto.

Ker imajo okna mehkejše linije, je verjetnost spiranja barve pri manjših radiusih, bistveno zmanjšana.

Še posebej primerna pa so predstavljana lesena okna za vikend hiše, klasične novogradnje, kmečke hiše in povsod, kjer se stavbam poda mehko izdelano pol okno.

izdelava lesenih oken po meri
Klasično, manjše leseno okno po meri.
Okna Harmony

Za razliko od klasičnih oken, so okna Harmony, plod našega lastnega razvoja.

Od klasičnih oken se razlikujejo tudi po tem, da na oknu ne vidimo okovja, obenem pa je podboj poravnan s krilom na zunanji in notranji strani. 

S tem je omogočeno, da okno ne potrebuje zunanjega aluminijastega odkapnika, ki na marsikateri hiši, vizualno ne sodi v celostno podobo in izgled.

Zaradi inovativne zasnove imajo okna Harmony tudi prejeto odličje inštituta v Rosenheimu.

Življenska doba tega okna se poveča tudi s tem, da se elementi za to okno lepijo z poliuretanskim lepilom. Slednje zagotavlja, da se okno ne zvija in, da je dalj časa tudi obstojno.

Kar se tiče gradnje stekla za okna Harmony, je zanje razvit sistem, ki prav tako kot pri klasičnih oknih, onemogoča vdor toplega in hladnega zraka skozi reže, zato se okna Harmny nikoli ne rosijo.

Vse steklitvene letve so namreč spojene.

Okna Harmony gredo od sušenja lesa pa vse do končnega produkta v celoti skozi našo proizvodnjo. Izdelana so iz štirislojno lepljenih profilov, dimenzij 82 x 82 mm.

izdelava lesenih oken po meri
Inovativno okno Harmony.

Za izdelavo informativne ponudbe ali pogovor, se priporočamo.