» » » Na kaj biti pozoren pri nakupu lesenih oken po naročilu?

Na kaj biti pozoren pri nakupu lesenih oken po naročilu?

Nakup lesenih lesenih oken in tudi notranjih ter vhodnih vrat v celoti, je v večini primerov zanimiv za stranke, ki na novo in prvič opremljajo svoje hiše in stanovanja ter tudi za stranke, ki se lotevajo obnove svojega doma.

Ker je med lesenimi okni in okni iz aluminija ali pvc, kar nekaj razlik, so že v prispevku z naslovom Lesena okna, ki se ne rosijo, predstavljene nekatere izmed pomembnejših razlik pri izdelavi samih oken, glede na vrsto uporabljenega materiala.

.

Nakup lesenih oken po naročilu –
na kaj biti pozoren?

.

Za nakup lesenih oken iz najbolj trpežnega in obstojnega lesa se priporoča macesen, ki pa je cenovno sicer dražji od ostalih lesnih vrst. Med cenovno ugodnejša lesena okna, sodijo okna iz lesa smreke.

Sicer pa je cena lesenih oken, odvisna od spodnjih značilnosti:

  • Različna, po naročilu izdelana lesena okna, je mogoče kupiti z že finalno obdelano zaščito in barvanjem ali pa v naravni izvedbi (kjer zaščito in barvanje, opravimo sami po montaži).
  • Kdor se zanima za nakup lesenih oken po naročilu, bo seveda zraven izbire materiala za okna, pozoren tudi na prispevek okna k porabi energije na objektu. Lesena okna so lahko s trojno zasteklitvijo, z različnimi odkapnimi profili ter z enim ali dvojnim tesnilom.

Toplotna izolativnost lesenih oken se poveča z lepljenci, ki so polnjeni z izolacijo.

  • Tretja lastnost, ki jo je treba spremljati pri nakupu lesenih oken, je konstrukcijska stabilnost. Različna lesena okna so lahko med seboj konstrukcijsko izdelana iz različno debelih profilov ter z različnimi kombinacijami lesenih križev in mrež v notranjosti samega okna.
  • Kot zadnji, a ne nepomemben element pri izbiri lesenega okna, je estetski izgled samega okna v odvisnosti od namena uporabe. Po eni strani je nakup lesenega okna po naročilu zanimiv za hiše tradicionalnega izgleda, različne zasnove lesnih materialov pa so primerne za okna, ki spadajo pod spomeniško zaščitene objekte (javne uprave, lesena okna v starih mestnih središčih), moderna lesena okna ter druga.

.

nakup lesenih oken po naročilu
Nakup lesenih oken po naročilu – Klasično leseno okno, izdelano po naročilu. Skupna debelina stekla 40 mm, profil 82 x 82 mm, soft izvedba, okno primerno za adaptacije in novogradnje. Podrobnosti dveh izmed različnih programov lesenih oken, so na povezavi tukaj.

.

Izdelava lesenih oken po meri in njihov nakup po naročilu, omogoča tudi samostojno izbiro barv po RAL lestvici in samostojno odločanje pri izvedbi zaščitnega nanosa za lesne okvirje.

Dodatno bo na nakup lesenega okna, izdelanega po naročilu, vplival še izbor materialov za odkapne profile, izbor vrste tesnil, izbor okovja, izbor kljuke ter vrsta lesa (macesen, smreka, hrast,….).

Cene lesenih oken, izdelanih po naročilu, se dodatno spremenijo tudi v odvisnosti od tega ali se zanimamo samo za nakup lesenih oken po naročilu ali tudi za dostavo in montažo lesenih oken.

V večini primerov je za izdelavo in nakup pri vseh ponudnikih lesenih oken, že v štartu narejen tako cenik lesenih oken in tudi vrat, ki jih je mogoče estetsko, stilsko, konstrukcijsko in tehnološko uskladiti s samimi okni. Obnova npr. starih lesenih oken tako pogosto sovpada z obnovo starih vrat – 3 takšni primeri so prikazani v prispevku na povezavi.

.

***************

.

Če se tudi sami zanimate za nakup lesenih oken po naročilu, se za izdelavo hitre ponudbe in strokovno svetovanje, priporočamo tudi mi. Lahko kar čez kontaktne možnosti spodaj ali na vrhu tega prispevka.