» » » Predstavitev primera izdelave kuhinje po meri. Kaj smo upoštevali?

Predstavitev primera izdelave kuhinje po meri. Kaj smo upoštevali?

V predstavljanju našega repertoarja, tukaj na Mizarstvo.si, med vsemi prispevki, še ni bila predstavljena izdelava moderne kuhinje po meri. Ker v osnovi izgled kuhinj ločimo na klasičen in moderen videz, v tokratnem prispevku zato o slednjih nekaj več.

Moderne kuhinje po meri so zanimive predvsem zato, ker združujejo prvine kuhinje, ki jih je moč najti v zadnjih modelih velikih proizvajalcev kuhinj (mehka zapiranja predalov, teleskopska rokovanja, sijajne in matirane barve,…), po drugi strani pa je izdelava moderne kuhinje po meri zanimiva ravno zato, ker iščemo našemu prostoru, prilagojeno kuhinjo.

Izdelava moderne kuhinje po meri izpod našega “peresa”.
V beli barvi in vrhunskem izgledu.

moderne kuhinje po meri
Kuhinjski regal omogoča namestitev poljubnega števila izvlečnih regalov.

Na sliki zgoraj prikazujemo primer izdelave visokega kuhinjskega regala, s petimi prostornimi, izvlečnimi regali različnih višin. Spodnje bomo uporabili za odlaganje višjih in težjih kosov kuhinjskih sestavin in potrebščin (olja, kisi, steklenice, plastenke, tetrapak, …), zgornje, nižje predale, smo “nasejali” gosteje. Služijo za spravilo lažjih in nižjih kuhinjskih potrebščin (začimbe, testenine,…).

V primeru, ko želimo več prostora in manj vidnih predalov

Ena izmed prednosti, ki jo prinaša izdelava moderne kuhinje po meri, je tudi v tem, da se lahko pri njeni izdelavi, “igramo” tako z zunanjim izgledom (po meri), kot notranjim.

moderne kuhinje po meri
Kuhinjski otok – izdelava predala v predalu.

Na sliki zgoraj prikazujemo primer rešitve predalov na kuhinjskem otoku, kjer iz zunanje strani deluje, kakor, da ima kuhinjski otok zgolj štiri izvlečne predale. A v notranjosti “skriva” še dodatne :). Nižje in primerne za osnovni jedilniški pribor.

Zelo pogosto, lahko, v kolikor prostora v majhni kuhinji, zmanjkuje za jedilni servis, le tega umestite tudi v jedilnico. Še posebej pa priporočamo, da za jedilni servis najdete prostor v jedilnici, tisti, katerih jedilni servis sestavlja celoten komplet čajnikov, krožnikov, pribora, jušnikov in še česa. Veliki, družinski, jedilni servisi in pa servis priznanih blagovnih znamk, so ponekod prava družinska vrednost, ki jo želimo imeti razstavljeno v jedilnici, v okrasni komodi ali pa nekje pri roki, da lahko mizo pripravimo hitreje, ko se zbere širši družinski krog.

V zvezi z mikavnimi jedilnimi servisi, svetovno priznanih blagovnih znamk, si lahko ogledate tudi jedilni servis MimiPorcelan.

Če nas mika izgled moderne kuhinje po meri, se bomo zanesljivo spogledovali s širokimi, sijajnimi in velikimi ličnicami na frontah. Takšne dajejo videz sodobnosti. Takšne boste srečali pravzaprav pri vseh proizvajalcih sodobnih in modernih kuhinj.

V zgornjem primeru zato na praktičen način prikazujemo kako dosežemo videz moderne kuhinje, hkrati pa prostor v notranjosti predalov, maksimalno izkoristimo.

Izgled moderne kuhinje po meri

moderne kuhinje po meri
Slika izdelane celotne moderne kuhinje po meri, skupaj z jedilniškim ambientom.

Sicer ne velja samo za moderne kuhinje po meri, temveč tudi za ostale stile kuhinj (tradicionalne, rustikalne, podeželske, klasične,…), a vseeno pri modernih kuhinjah ponavadi prevladujejo kuhinjski otoki ter tudi stilska oprema s kuhinjo povezanih ambientov (jedilnic in dnevnih sob).

V zgornjem primeru smo zato sliko naredili iz kota, ki prikazuje umeščenost kuhinje v celoten prostor (v katerem smo opremljali tudi jedilniški del). Če vas zanimajo jedilnice, si lahko galerijo teh, ogledate na priloženi povezavi (na naši spletni strani).

Izkoristek prostora v modernih kuhinjah

moderne kuhinje po meri
Prostor v kuhinji smo izkoristili maksimalno. Zgornji kuhinjski elementi so montirani do stropa ter do zidne stene prav do roba okna.

Prednost po meri izdelane kuhinje, modernega izgleda, je tudi v tem, da lahko kuhinjski prostor, izkoristimo maksimalno.

Na zgornji sliki primer ureditve kuhinjskih elementov v kotu kuhinje. Viseči elementi so vgrajeni prav pod strop kuhinje. Za nemoteno in “normalno” odpiranje okna v kuhinji, pa smo za namestitev in uporabo mikrovalovne pečice, montirali ličnice z dvižnim mehanizmom.

Tako se lahko mikrovalovna pečica nemoteno uporablja tudi, če imamo kuhinjsko okno, odprto.

Pozorni boste opazili, da pridih moderne kuhinje po meri, močno povečajo kuhinjske ličnice v visokem sijaju (brez kuhinjskih ročajev). Gre za tako imenovano odpiranje predalov na potisk.

Igra v notranjosti kuhinjskih predalov

moderne kuhinje po meri
Primer možnosti organiziranja v notranjosti predalov.

Možnosti ureditve notranjosti kuhinjskih elementov je danes na trgu nešteto. Dobavitelji in proizvajalci okovij, mehanizmov in notranjih kuhinjskih elementov, so svojo paleto možnosti dodelali tako, da je praktično vsakemu kuhinjskemu elementu mogoče poljubno izbrati želeno notranjost.

Na sliki zgoraj primer ureditve notranjosti kuhinjskega predala za začimbe.

Toliko v tokratni predstavitvi.

Če smo vas z njo prepričali, bomo veseli vašega povpraševanja.

V vsakem primeru pa uživajte in kuhajte z veseljem :).