» » » Vrtne garniture večjih dimenzij in nevsakdanjih oblik

Vrtne garniture večjih dimenzij in nevsakdanjih oblik

Za tiste, ki jih zanima izdelava vrtnih garnitur po meri, v tem prispevku predstavljam ideje za večje vrtne garniture in vrtne garniture nevsakdanjih oblik. Če gre za večje gospodinjstvo ali še posebej, če imamo v načrtu zabavo ali piknik, nas zanimajo vrtne garniture večjih dimenzij (pogosto pa tudi unikatnih oblik).

Primer vrtne garniture dolžine 1,6m plus dve klopi

Slika spodaj prikazuje vrtno garnituro v rjavem lesu, primerno za postavitev v naravo. Garnitura je dostavljena že sestavljena. Po želji je mogoče izbirati barve in dimenzije. V vsakem primeru pred nanosom barve nanesemo še zaščitni premaz.

izdelava vrtnih garnitur po meri
Vrtna garnitura za naravni prostor

Primer vrtne garniture v osmerokotniku in s streho

Predvsem na podeželju in ob vikend hiškah je marsikomu poznana spodnja vrtna garnitura. Na sliki prikazujem primer osmerokotne vrtne garniture s streho in ograjo ter mizo v obliki osmerokotnika na sredini. Sicer prikazan primer lahko sodi tudi med lesene pergole, ki sem jih predstavil v priloženi povezavi, vseeno pa ga kažem tudi tu, ker je ta isti primer tudi vrtna garnitura.

izdelava vrtnih garnitur po meri
Osmerokotna vrtna garnitura pred barvanjem

Na dnu garniture se naredi leseni podstavek (lahko je tudi šestkotnik), potem pa se na željo stranke postavijo ob vsako stranico ograje, klopi v poljubnih izvedbah. Odvisno od oblike, se na sredino postavi šestkotna ali osemkotna miza. Za kritino se lahko izbere poljuben material (najpogosteje je kritina les, tegola, opečni strešnik,…). Povsem po individualnih željah se pergolo tudi dekorira z okrasnimi letvicami (ki so lahko v stilu ograje ali drugačne).

Moderna lesena in masivna vrtna garnitura z enosedi

Tistim, ki imajo moderne hiše in moderne letne terase, najbolje na terase pristojijo, moderne vrtne garniture. Še posebej, ker se v večjih trgovinah najde velik izbor teh, po njihovi individualni izdelavi povprašujejo tisti, ki jih zanima izdelava iz masivnega lesa ter unikaten izgled.

Spodnji primer je vrtna garnitura iz masive, ki se lahko poljubno prebarva in ji je mogoče narediti tudi poljubno število dodatnih stolov (pač odvisno od velikosti mize). Na željo se v enakem izgledu lahko naredi tudi klop.

izdelava vrtnih garnitur po meri
Vrtna garnitura po meri

Če vas zanima izdelava vrtnih garnitur po meri, vabim, da pregledate tudi te prispevke:

Vesel bom vašega povpraševanja.