» » » Klasična lesena notranja vrata

Klasična lesena notranja vrata

Klasična lesena notranja vrata za hišo se v osnovi delijo po različnih kriterijih.

Odvisno od stila hiše so lahko polna ali kombinirana s stekli., dodatno pa se lahko delijo glede na vrste materialov iz katerih so izdelana, po dimenzijah vratnih odprtin in tehniki obdelave materialov iz katerih so izdelana (furnirana vrata, laminatna vrata, vrata iz lepljencev,…).

Površinske obdelave klasičnih lesenih notranjih vrat so najpogostejše naslednje:

  • lakiranje
  • fino lakiranje
  • luženje
  • toniranje

Ker je izdelava podbojev sestavni del klasičnih lesenih notranjih vrat, si poglejmo še različne možnosti izdelave le teh. V osnovi so leseni podboji klasičnih lesenih notranjih vrat lahko narejeni ostrorobno, folizirano, z različnimi širinami oblog v povezavi z različnimi materiali (bukev, hrast, češnja,…) in drugo.

klasična lesena notranja vrata
Klasična lesena notranja vrata za hišo. Polni les. Lepljenci, vidni tečaji, enojno tesnenje, primerna za opremljanje starejših hiš, kmečkih turizmov, apartmajev in gostinskih obratov v tradicionalnem izgledu.

V primeru, da želimo imeti v svojem objektu klasična lesena notranja vrata, dodatno okrašena s stekli, so najpogostejše možnosti izdelave le teh, s stranskimi stekli, nadsvetlobami in z možnostjo različnih dekorjev v samem polnilu vrat. Steklo lahko dodatno okrasimo z okrasnimi mrežami.

Slovenski standard (SIST) za dimenzije klasičnih lesenih notranjih vrat je višina od 200 do 210 centimetrov ter širina od 65 do 105 centimetrov. Za širino obloge se ponavadi računa 3,5 centimetra, razen, če imamo željo izven standardnih dimenzij.

Standardne dimenzije klasičnih lesenih notranjih vrat se malenkost spremenijo, če gre za obdelavo vrat s tehniko ostrih robov oz., če imajo lesena notranja vrata za hišo, zaokrožene robove. 

DIN (nemški standardi) za klasična lesena notranja vrata za hišo se od slovenskih razlikujejo.

Za lažjo predstavo prikazujemo spodaj tabelo s standardnimi dimenzijami zunanjih mer vratnih kril, merami podbojev, potrebnimi zidarskimi odprtinami ter širinami podbojev širine 50 ali 65 mm.

.

lesena notranja vrata za hišo

 

 

.

Vabljeni, da si za še več konkretnejših primerov ogledate tudi naše ostale objave ali, da se nam oglasite preko spodnjih kontaktnih možnosti.

Z veseljem bomo pripravili informativno ponudbo in se z vami pogovorili.