» » » Kopalniško pohištvo v beli barvi – 5 idej za lepo in moderno kopalnico v belem

Kopalniško pohištvo v beli barvi – 5 idej za lepo in moderno kopalnico v belem

Idej za opremljanje kopalnic boste na spletu našli nešteto. V tokratni naši objavi, predstavljamo v slikah, 5 fantastičnih idej za kopalniško pohištvo v beli barvi.

.

kopalniško pohištvo v beli barvi
Moderno kopalniško pohištvo v beli barvi.

.

Straniščne školjke, umivalniki, tuš kabine in kadi že same po sebi, po večini prinašajo v kopalniški prostor dovolj bele barve, da tudi majhni prostori kopalnic delujejo sveže, odprto in prostorno. Dodatni vir naravne svetlobe prihaja skozi okna, nemalokrat pa tudi z izborom barv keramičnih ploščic, lesa in sten, poskrbimo za dodatno osvetlitev kopalnice.

Bela barva je zato barva, ki je že tradicionalno, najbolj prisotna v kopalnicah večine gospodinjstev.

Če se ob vseh teh, skoraj “po pravilu” v beli barvi, izbranih elementih, odločimo tudi za kopalniško pohištvo v beli barvi, bomo takšni kopalnici samo dodatno dodali še več prostornosti in svežine.

Pri tem ne gre posebej poudarjati, da se za belo odločamo tudi zaradi lažjega in hitrega čiščenja ter vzdrževanja, manj vidnih kapljičnih ostankov vode in drugega.

.

Moderno kopalniško pohištvo v beli barvi

.

notranjost kopalniškega regala pod umivalnikom
Notranja opremljenost sodobnih kopalniških regalov.

.

Minimalistično urejena kopalnica v belem bo našemu prostoru, dodala še poseben čar.

Moderno in v belem, opremljeno kopalnico, bomo dodatno poudarili z izborom svetil na različnih elementih, uporabili na primer na policah posameznih regalov, dodatno svetlobo uporabili med umivalnikom in regali pod njim in še kje.

Dodatno prednost za odločitev kopalnice v belem prinaša tudi to, da belo lahko, podobno, kot v vseh ostalih prostorih, enkratno kombiniramo z vsemi ostalimi barvami in tudi materiali (s steklom, lesom, aluminijem,…).

.

opremljanje kopalnice v beli barvi
Opremljanje kopalnice v beli barvi – kombinacija modernega kopalniškega regala in svetla tla v lesu. Dva izvlečna predalnika ter vgradni umivalnik z ravnimi linijami.

.

Sodoben pridih svetle in moderne kopalnice boste dodatno poudarili z izborom kopalniškega pohištva ravnih linij. Bela v visokem sijaju s kombinacijo elegantnih kromiranih ali aluminijastih ročajev je predstavljena na sliki spodaj.

Spodnji kopalniški sestav krasi tudi dodaten dekor v obliki led svetila na ogledalni omarici ter med umivalnikom in zgornjim izvlečnim regalom. Regali omogočajo neslišno in mehko zapiranje, po želji in glede na razpoložljivost stene na katero bo nameščen vgradni umivalnik, pa lahko izbiramo tudi med možnostjo vgradnje enojnega ali dvojnega umivalnika.

.

kopalniški blok bele barve
Osnovnemu sestavu lahko dodamo poljubno število visečih in ožjih omaric.

.

Bela barva sama po sebi, ponazarja enostavnost in jasne linije. Omogoča nešteto ekperimentov z ostalimi barvami, pri čemer se splača biti nekoliko bolj pozoren, da med kombinacijo bele barve in izbrane druge barve, ne vpletemo preveč dodatnih barv. Ker lahko na ta način naša kopalnica deluje konfuzno in neurejeno.

K beli se priporoča izbor pastelnih barv. Robovi elementov bele kopalnice so lahko iz lesa, a naj bodo enostavni. V primeru uporabe stekla, lahko dodatno svežino poudarimo z uporabo motnega belega stekla ali peskanega stekla. Posamezne steklene detajle lahko tudi graviramo ali osvetlimo z led svetili.

.

Primer sodobne osvetlitve bele kopalnice

.

Na sliki spodaj lahko vidite kako deluje zgornji kopalniški blok, ko je osvetljen:

.

osvetlitev kopalnice
Osvetlitev kopalniškega bloka.

.

Če boste za kontrast takšnemu izboru kopalniškega sestava, uporabili močne barve vijolične ali zelene, zagotovo ne boste naredili napake. Kot je zapisano v že nekaterih drugih naših objavah, ni nujno, da stene kopalnice preoblečete v keramiko. Še posebej v zadnjem času, se vse več lastnikov odloča za uporabo pralnih barv, ki, če ne drugo, omogočajo lažjo, hitrejšo in predvsem cenovno ugodnejšo, menjavo kopalniškega ambienta po nekaj letih, ko se prvotnega že naveličamo. Ali, ko je preprosto kopalnica potrebna prenove.

.

Beli kopalniški blok v valovitih linijah

.

kopalniški blok v belem
Kopalniški blok neravnih linij. V beli.

.

Za izbor kopalniškega bloka, vam ni nujno potrebno, vedno poseči po ravnih in jasnih linijah. Še posebej, če je naš kopalniški prostor majhen in so zaradi tega nekoliko bolj izpostavljene ravne linije sten, lahko za lep kontrast in poudarek kopalniškega pohištva, izberete takšno pohištvo, ki ne vsebuje ravnih linij (slika zgoraj).

Podobno zgornjemu kopalniškemu sestavu, smo tudi v objavi z naslovom Resnično zanimiv in unikaten kopalniški sestav, predstavili še nekatere druge kopalniške sestave. V različnih barvah.

Slika zgoraj prikazuje bel kopalniški sestav, ki ga tvori dvojni vgradni umivalnik, njemu pa je prilagojen tudi pod umivalni kopalniški vgradni element valovitih linij. Možnosti posameznih kombinacij med različnimi bloki je v celotnem programu resnično ogromno, saj je posamezne sestave mogoče dobiti v širinah od 50 cm naprej in vse do 180 cm.

Za te, ki imajo na voljo sicer manj kopalniškega prostora, a si vseeno želijo sodobne in lepo urejene kopalnice, smo pripravili predloge na tej povezavi, sicer pa je tako ličnice kot korpuse, mogoče med seboj tudi različno barvno kombinirati. Ne pozabimo, da lahko v mnogih primerih že samo z izborom različnih barv, dosežemo razgibanost svoje kopalnice.

Še več napotkov in idej boste našli tudi na naši spletni strani, fantastične ideje za bele kopalnice pa boste našli tudi BetterHomes. Če ste šele v fazi iskanja idej, bo stran več kot dobrodošla, da “skočite” tudi nanjo.

Za pomoč pri opremljanju kopalnic priporočamo tudi obisk našega prispevka z naslovom O opremi kopalnice iz prakse in izkušenj. Ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.