» » » Kotni jedilniški sestav iz masivnega lesa

Kotni jedilniški sestav iz masivnega lesa

Kotne jedilniške sestave smo na splošno že predstavili v enem izmed prejšnjih prispevkov, danes pa predstavljamo konkreten primer iz prakse.

Gre za, po meri izdelano, kotno jedilniško garnituro iz naravnega lesa.

Kotni jedilniški sestav
Kotni jedilniški sestav iz masivnega lesa daje prostoru občutek topline ter domačnosti.

Primer po meri izdelanega jedilnega kota z mizo

Ker prostoru dajejo občutek domačnosti, služijo pa tudi kot odličen prostor za druženje, se jedilni koti spet vračajo v naša stanovanja in hiše. Primerni so tako za opremo kuhinj, kakor tudi jedilnic.

Kotni jedilniški sestav je idealna rešitev, da popolnoma zapolnimo in izkoristimo za to namenjen prostor.

Kotni jedilniški sestav
Primer jedilnega kota, s katerim smo popolnoma izkoristili temu namenjen prostor.

Individualna izdelava po meri omogoča, da lahko jedilni kot stilsko popolnoma prilagodimo ostalemu pohištvu, oknom, vratom ter talnim oblogam.

Kot je razvidno iz slik, je jedilni kot prilagojen na višino okenskih polic. Narejen je tudi izrez za cevi radiatorja, ki je skrit za klopjo. Da je omogočeno nemoteno kroženje zraka pri ogrevanju, je na zgornji obrobi narejena perforacija. Za izdelavo se najpogosteje uporablja les hrasta, bukve in češnje, na željo stranke pa se lahko uporabi tudi les javorja, jesena, oreha ter les iglavcev (smreka, bor).

Kotni jedilniški sestav
Po merah narejena miza nepravilne oblike poskrbi za atraktiven izgled jedilnice.

Za končno podobo svojega jedilnega kota lahko izberete med različnimi barvnimi odtenki po želji, na voljo pa je tudi končna obdelava z oljenjem ali luženjem.

Kotni jedilniški sestav
Kvalitetno oblazinjenje poskrbi za udobje.

Ker tako opremljena jedilnica ali kuhinja pogosto postane glavni prostor za druženje, je pomembno, da poskrbimo za udobje. Da je kotni jedilniški sestav udobnejši, ga oblazinimo. Tapeciran je lahko samo spodnji – sedalni del, običajno pa se oblazini tudi hrbtni – naslonski del jedilnega kota. Za oblazinjenje lahko izbirate med blagom, naravnim ter umetnim usnjem, v različnih barvah ter vzorcih.

Kotni jedilniški sestav
Prostor pod klopjo izkoristimo za shranjevanje stvari, ki jih imamo radi vedno pri roki.

Kotni jedilniški sestav običajno dopolnimo s skrinjo za shranjevanje, ki jo namestimo pod klop. S tem pridobimo dodaten prostor, kamor lahko spravimo časopise, prte ter različne drobnarije in stvari, ki jih želimo imeti pri roki. V ta namen, jedilni kot opremimo z dvižnim mehanizmom, ki omogoča odpiranje sedalnega dela.

Za dodatna vprašanja in informacije smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca spodaj, po elektronski pošti ali telefon.

Hkrati vas vabimo, da nas spremljate tudi v prihodnje.