» » » Izdelava manjše in večje kuhinje brez ročajev

Izdelava manjše in večje kuhinje brez ročajev

Zadnja leta je pri opremljanju kuhinj, v porastu trend kuhinj, katerih elementi so izdelani brez ročajev. Namesto klasičnih kuhinjskih elementov z raznovrstnimi modeli kuhinjskih ročajev, v ospredje prihajajo kuhinje, ki imajo ročaje, utopne v same ličnice predalov.

Na spodnji sliki je prikazana takšna, moderna kuhinja brez ročajev, zasnovana za manjši, kotni prostor:

.

moderna kuhinja brez ročajev

.

Manjša kuhinjska niša, je v enem prostoru povezana še z jedilnico in dnevnim prostorom, za postavitev kuhinje pa je na voljo kotni del, desno od vhodnih vrat.

Kuhinjski elementi brez klasičnih ročajev, so razporejeni vzdolž desne kuhinjske stene ter se iz kota nadaljujejo do samostoječega hladilnika z zamrzovalno omaro, ki bi ga lahko, če bi bilo na voljo še več prostora, postavili še malenkost bolj v levo.

V spodnjem nizu ima kuhinja vgrajene osnovne gospodinjske aparate (pečico in pomivalni stroj v krajšem, levem kuhinjskem kraku), v zgornjem delu se najprej, nad kuhinjsko ploščo, nahaja kuhinjska napa, od nje pa levo poteka viseči, kotni, kuhinjski element, ki se na levi zaključi s pregibnim elementom. Ta je v spodnjem delu opremljen z matirano stekleno ličnico.

Elementi so izdelani v beli barvi visokega sijaja, kot njihov kontrast in v uskladitev z barvami sten kuhinje, je delovna, kuhinjska plošča, izdelana v naravnem lesenem vzorcu, temnejše barve.

Enojni pomivalnik z odcejalnikom je vgrajen v levi kuhinjski krak, delovne površine za pripravo živil pa se nahaja ravno dovolj na levi in desni strani od kuhinjske plošče.

Primer večje kuhinje, prav tako opremljene z ličnicami brez ročajev, si lahko ogledate še na spodnji sliki:

.

kuhinja brez ročajev

.

Na tej sliki je prikazana še nedokončana kuhinja (manjkajo še vgradni elementi in aparati), je pa kuhinja, podobno kot zgornja, izdelana v večji, kotni kuhinjski prostor ter tako kot zgornja, v celoti opremljena z modernimi elementi brez vidnih ročajev.

Za razliko od zgornjega primera, je ta v temnejšem vzorcu naravnega lesa, opremljena še v podnožni maski, zidni oblogi ter stranskih, vertikalnih stranicah.

Zaradi širine hrbtnega zidu, so namesto enega, v zgornjem delu kuhinje, montirani tudi trije pregibni elementi s steklenimi ličnicami.

.

************

.

Če tudi vas zanima moderna kuhinja brez ročajev, se za predloge in ideje ter informativne cene, priporočamo tudi mi.