» » » Eksponat moderne kuhinje, ki se mu sigurno ne boste mogli upreti

Eksponat moderne kuhinje, ki se mu sigurno ne boste mogli upreti

V današnjem prispevku vam prikazujemo eksponat razstavne kuhinje, modernega izgleda in videza, kombinirane v visoko sijajni beli barvi, naravnem lesnem vzorcu in svetlo rjavi.

Eksponat je razstavljen v obliki črke L s podaljšanim, vmesnim kuhinjskim pultom, ki poteka vzporedno z zidno steno, na levi. Sam pult je moderno privzdignjen in opremljen z debelejšim kuhinjskim pultom iz masive, na enak način pa je izdelana tudi ostala delovna površina ter tudi korpusi notranjih delov visečih kuhinjskih elementov in zidne obloge.

.

Eksponat moderne kuhinjske lepotice

.

kuhinje eksponati

.

Podroben pregled razporeditve kuhinjskih elementov razkriva, da kuhinja najprej iz leve proti desni, sestoji iz večje, vertikalne (lahko tudi vgradne) in dvodelne omare, pri kateri je levi prekat namenjen vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare, desni omarni prekat pa vgradni pečici v stojno višino.

Od visokega kuhinjskega elementa se naprej nadaljuje delovni pult, ki v enaki višini in s kopico spodnjih kuhinjskih elementov, poteka vse do konca kuhinjskega polotoka, na drugi strani. Kuhinjski polotok, je, kot rečeno že na začetku zapisa, izkoriščen za montažo kuhinjske nape, nad katero je, v primeru realne postavitve v prostor (ne eksponata), predvidena viseča in moderna kuhinjska napa.

Enojni pomivalnik je zasnovan ob pravokotno ležečo zidno steno, levo in desno od njega pa ostaja dovolj prostora za odlaganje pomite posode, sušenje posode in pripravo živil.

V zgornjem delu je prostor zapolnjen s prečno ležečimi, vgradnimi, visečimi kuhinjskimi elementi, od katerih sta sredinska dva zaprta z ličnimi pregibnimi frontami. Le te so v spodnjem delu delno resaste, v zgornjem delu pa v celoti zapolnjene z visoko sijajnim polnilom.

Skrajno levo in desno se nahajata, na vsaki strani, po en odprti, omarni korpus v naravnem lesnem tonu. Oba služita delno kot dekorni, delno pa tudi kot odprti odlagalni polici za jedilni servis in večji kuhinjski pribor.

Zaradi prostorskih možnosti se kuhinja tudi za kuhinjskim polotokom nadaljuje z nižjim kuhinjskim regalom. Tega lahko uporabimo kot odlagalno mesto za kuhinjski dekor ali pa kot prehodno sedalo za najmanjše družinske člane, ki želijo sodelovati pri ustvarjanju v kuhinji, a še niso dovolj stari za kuho.