» » » 4 primeri klasičnih kuhinj iz masivnega lesa

4 primeri klasičnih kuhinj iz masivnega lesa

Do te objave, ste med vsemi našimi predstavljenimi prispevki in primeri izdelave mizarskih rešitev, lahko po večini spremljali primere izdelanih lesenih stopnic na različne načine, celovito opremljanje stopnišč ter primere izdelave kletnih vrat.

Ker naš proizvodni program obsega zraven zgornjega še precej ostalih mizarskih rešitev, v tokratni objavi predstavljamo primere za tiste, ki jih zanimajo kuhinje iz masivnega lesa.

.

kuhinje masivni les
Kotna kuhinja iz masivnega lesa v mansardnem stanovanju.

.

Masivni les za izdelavo kuhinje bo ponavadi zanimiv za družine in gospodinjstva, ki prisegajo na tradicionalen izgled svojih kuhinj, ki so pristaši naravnega lesa in, ki prednost pred umetnimi materiali in sodobnostjo, dajejo toplini in domačnosti. Masivni les iz narave, namreč to prinaša.

Obenem je kuhinje, ki so narejene iz masivnega, naravnega lesa, mogoče poljubno obdelovati, jim enostavno dodajati elemente, hkrati pa v tak lesni ambient, sodi tudi vsak gospodinski aparat in kuhinjska oprema. Masivni les se tudi lepo kombinira z ostalimi materiali v kuhinji (strop, tla, morebitne keramične obloge).

Zato se tudi ne gre čuditi, da se tudi sodobni trendi opremljanja kuhinj, obračajo k vse večji uporabi naravnega lesa, kombinacijam z ostalimi materiali ali površinski obdelavi v naravnih lesnih strukturah. Takšne primere v naravnih in avtohtonih obdelavah boste našli npr. tudi na spletnih straneh dobaviteljev lesnih dekorjev (primer Egger).

Dodatna prednost izbire masivnega lesa v kuhinji je tudi ta, da lahko v enakem ambientu, obdelamo tudi jedilnico ali druge elemente, ki ločujejo en prostor od drugega. Tak primer lahko vidite z vgradnjo kuhinjskega šanka med kuhinjo iz naravnega, masivnega lesa ter enako jedilnico (slika spodaj):

.

kuhinjski šank iz naravnega lesa
Kuhinje masivni les – izdelava kuhinje, kuhinjskega šanka in jedilnice.

.

Manjša kotna kuhinja iz masivnega lesa

.

Na sliki spodaj prikazujemo primer izdelave kuhinje v manjšem prostoru. Za material je uporabljen masivni les smreke. Kuhinjski prostor pa vsebuje vse osnovne elemente, ki morajo biti prisotni v vsaki kuhinji.

Povsem desno je izdelana in vgrajena večja dvodelna omara. Njen spodnji del služi za spravilo težjih živil in steklenic, v zgornje predale lastniki pospravljajo ostala živila.

Povsem v kot je postavljen enojni umivalnik, simetrično nad njim se nahaja z dvojnimi krilnimi vrati s steklom kombiniran kuhinjski element za jedilni servis in krožnike.

Delovni pult je raztegnjen na desni krak. Vključuje dovolj prostora, da je v spodnjem nizu vgrajen štedilnik, levo od njega pa še pomivalni stroj. Desno od štedilnika, tik pred hladilnikom je bilo še dovolj prostora za vgradnjo ožje, po meri izdelane izvlečne omarice.

Kuhinjska napa je vgrajena nad hladilnik (na sliki še ni v celoti zaključena in prebarvana). Ker hladilnik ni vgraden, je ob njem samo izdelan, po meri prilagojen viseč kuhinjski zaključek z odprtimi policami.

.

manjša kotna kuhinja masivni les
Manjša kotna kuhinja z daljšim krakom na desno.

.

Hrbtišče delovnega pulta je oblečeno v keramiko.

.

Jedilniški element iz masive

.

Na sliki spodaj lahko vidite primer po naročilu izdelanega kuhinjskega sestava iz masivnega lesa, ki ima za razliko od zgornjega, svoj podaljšan krak obrnjen v levo. V bistvu gre za dodatno jedilniško omaro, saj v spodnjem delu služi za spravilo težje kuhinjske posode, v zgornjem pa imajo lastniki pospravljen dekor, jedilne servise in kozarce.

Če imamo v svoji kuhinji dovolj prostora za tak, ločen sestav, lahko ogromno dodatne delovne površine dobimo tudi na takšnih jedilniških elementih.

.

jedilniški masivni element
Kotni jedilniški element.

.

V našem repertoarju mizarskih rešitev, imamo “na zalogi” še več različnih primerov iz prakse. Vabimo vas, da si jih ogledate na naši spletni strani  ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.

Z veseljem bomo pripravili ponudbo tudi za vaš primer.