» » » Leseni nadstreški z lopo

Leseni nadstreški z lopo

Leseni nadstreški z lopo, so zanimivi predvsem za tiste, ki želijo hkrati s postavitvijo in pokrivanjem nadstreška, pridobiti še dodaten zunanji pokrit in zaprt prostor za pospravljanje koles, kosilnic, vrtnega orodja, pozimi pa tudi vrtnih garnitur, letnih rož, samokolnice in korit za rože.

V predstavitvi v nadaljevanju so zato prikazani štirje različni leseni nadstreški z lopo za različne namene in z različno izdelavo ter postavitvijo lope ob sam nadstrešek.

.

4 leseni nadstreški z lopo

.

Moderni leseni nadstrešek s kolesarnico

.

Na prvem primeru (slika spodaj) prikazujemo lesen nadstrešek, ki je v svojem odprtem delu, delno prekrit z lesno oblogo, zraven njega pa se na levi, nahaja v celoti zaprta in pokrita, lesena lopa.

.

leseni nadstreški z lopo
Lesen nadstrešek z delno zakritim prostorom za avto in lopo na levi.

.

Garažni del za avto meri cca. 4m x 4m, izdelan pa je iz nosilnih lesenih stebrov iz sušenega, naravnega lesa, prekrit pa s pločevinasto, nekoliko naklonsko kritino.

Iz zadnje strani je puščen izhod proti dvorišču in hiši, levo od avtomobilskega dela pa je postavljena lesena lopa. Ta ima vhod iz garažne smeri pod pokritim avtomobilskim delom, na zadnjih straneh pa na vsaki strani izdelano po eno okno.

Lopa, namenjena kolesom in motorju, je v izmeri 4m x 1,8m.

Celoten nadstrešek stoji na predhodno zanj pripravljeni asfaltni podlagi.

.

Nadstrešek za dva avtomobila in lopo za drva

.

nadstrešek z lopo za drva
Večja nadstrešnica ob hiši. Z lopo za drva.

.

Leseni nadstreški z lopo za drva se postavljajo ob hišah, kjer imajo kamin ali centralno kurjavo na trda goriva.
Ker se vedno več družin vrača k takšnemu načinu ogrevanja, je tudi interesa po postavljanju takšnih nadstreškov, tudi vedno več.

Na zgornji sliki je prikazan leseni nadstrešek v beli barvi, narejen iz lepljencev ter s podeskano streho, na katero je položena pločevinasta kritina. V lesu so tudi izdelane okrasne obrobe, sam nadstrešek pa stoji na štirih nosilnih stebrih. Ti so postavljeni na točkovne temelje.

Lopa za drva se nahaja tik ob hiši na levi.
Iz sprednje strani je narejen vhod na zaklepanje, sicer pa dostop do lope poteka ves čas po pokritem delu, tako, da tudi pozimi družina do drv, dostopa po suhem.

Kasneje bo za talno podlago v celoti prenovljena starejša betonska plošča, ki bo po izdelavi, pokrita tudi s pohodnimi ploščami.

Nosilni stebri stojijo na pocinkanih točkovnih nosilcih, za celotno zaščito nadstreška pa je je uporabljena proti vremenskim vplivom, odporna akrilna, bela barva.

.

Leseni nadstreški z lopo na koncu nadstreška

.

leseni nadstreški z lopo na koncu nadstreška
Leseni nadstrešek s postavljeno lopo na koncu nadstreška.

.

Na zgornji sliki je prikazan leseni nadstrešek, postavljen ob bok moderne hiše, tlakovan in s pokrito, estetsko izdelano lopo na koncu garažnega dela nadstreška. Dostop do lope je omogočen skozi vgrajena krilna, vrata na zaklepanje, sicer pa je v tem primeru, celoten nadstrešek postavljen kotno.

Nadstrešek se od lope naprej nadaljuje tudi v levo.

Lopa je namenjena pospravljanju koles, sam garažni del nadstreška pa je iz desne smeri, dodatno zaprt v spodnjem delu z lesenimi deskami, v zgornjem delu pa z dekoriranim, lesenim pasom.

Streha je podeskana, kritina je pločevina, za material pa je podobno kot v drugem primeru, uporabljen lepljenec. Podlaga za nadstrešek s tlakovci je bila pripravljena predhodno.

 .

Moderni, samostoječ nadstrešek z večjo lopo

.

moderni nadstrešek z lopo
Moderni leseni nadstrešek z večjo lopo z okni.

.

Kolesarska lopa na zgornji sliki ima pod tem, moderno zasnovanim lesenim nadstreškom, izdelan svoj vhod iz smeri hiše, na sprednji strani pa je dodatno osvetljena z vgrajenima, dvema večjima oknoma.

Avtomobilski del nadstreška je namenjen garažiranju dveh avtomobilov iz sprednje, cestne strani.
Je pa tudi v tem primeru streha nadstreška podeskana, pod rahlim naklonom in prekrita s pločevinasto kritino.

Tudi ta nadstrešek z lopo je izdelan iz lepljenega lesa, h končnemu delu pa je sodila tudi ureditev odvoda meteornih voda. Betonska podlaga za postavitev nadstreška je bila pripravljena vnaprej.

Primere manjših nadstreškov si lahko ogledate v prispevku z naslovom Nadstreški nad vhodom, različne primere pokritih teras z naravnim lesom in lepljenci, pa smo predstavili v prispevku na tej povezavi.

Če vas zanimajo leseni nadstreški z lopo, se za izdelavo informativne ponudbe in pogovor, priporočamo.