» » » Preprost in cenovno ugoden leseni vrtni nadstrešek

Preprost in cenovno ugoden leseni vrtni nadstrešek

O najrazličnejših izvedbah enokapnih lesenih nadstreškov je veliko koristnih informacij zapisanih že v preostalih naših prispevkih. Ker pa se v povpraševanjih, ki jih dobivamo, stranke večkrat zanimajo tudi za drugačne izvedbe, spodaj predstavljamo eno izmed hitrih, enostavnih in predvsem cenovno ugodnejših možnosti. To je dvokapni, leseni vrtni nadstrešek.

.

leseni vrtni nadstrešek
Preprost in cenovno ugoden dvokapni leseni vrtni nadstrešek.

.

Enostaven in cenovno ugoden
dvokapni leseni vrtni nadstrešek

.

V tokratnem prispevku želimo predstaviti preprost, pa tudi cenovno ugoden dvokapni leseni vrtni nadstrešek. Gre za nadstrešek, dimenzij približno 6 x 3m, pri katerem je konstrukcija v celoti izdelana iz naravnega, suhega žaganega lesa.

Uporabljen les je že pred montažo zaščiten z ustreznim zaščitnim premazom, končni premaz pa se običajno barvno uskladi z ostalimi detajli na obstoječih objektih na mestu postavitve same. Pogosto stranke leseni vrtni nadstrešek barvno želijo uskladiti z vrtno garnituro, ograjo ali drugimi lesnimi objekti na dvorišču (npr. lesene hiške za otroke).

Kot je razvidno iz spodnjih fotografij, je za postavitev nosilnih stebrov, izdelanih 6 točkovnih temeljev. Za postavitev in pritrditev stebrov, se uporabijo temu namenjeni vroče cinkani podstavki – sidra.

.

leseni vrtni nadstrešek
Streha je pokrita z bitumensko strešno kritino – tegolo.

.

Streha je pokrita z bitumensko strešno kritino s posipom – tegolo. V primerih, ko je streha pokrita na ta način, je potrebno pred namestitvijo kritine, strešno konstrukcijo obdelati z deskami, opažem ali OSB ploščami.

Čelni odprtini, ki sta nastali med prečnima legama in slemenom, sta iz obeh strani zaprti z deskami.
V predstavljenem primeru so iz lesa izdelane tudi vetrne obrobe, ki ob osnovnem namenu, obenem služijo tudi kot okras.

.

leseni vrtni nadstrešek
Stebri so postavljeni in pritrjeni na točkovne betonske temelje.

.

Za izboljšanje stabilnosti konstrukcije, se obe vzdolžni in prečne lege s stebri dodatno povežejo s podpornimi rokami na način, prikazan spodaj.

.

leseni vrtni nadstrešek
Stebri so z vzdolžnima in prečnimi legami povezani s podpornimi rokami.

.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave lahko prebirate tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki vas zanimajo različni nadstreški, pa smo pripravili tudi nekoliko daljši in temeljit zapis o lesenih nadstreških.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.