» » » Preprost in cenovno ugoden leseni vrtni nadstrešek

Preprost in cenovno ugoden leseni vrtni nadstrešek

O najrazličnejših izvedbah enokapnih lesenih nadstreškov je veliko koristnih informacij zapisanih že v preostalih naših prispevkih. Ker pa se v povpraševanjih, ki jih dobivamo, stranke večkrat zanimajo tudi za drugačne izvedbe, spodaj predstavljamo eno izmed hitrih, enostavnih in predvsem cenovno ugodnejših možnosti. To je dvokapni, leseni vrtni nadstrešek.

.

leseni vrtni nadstrešek
Preprost in cenovno ugoden dvokapni leseni vrtni nadstrešek.

.

Enostaven in cenovno ugoden
dvokapni leseni vrtni nadstrešek

.

V tokratnem prispevku želimo predstaviti preprost, pa tudi cenovno ugoden dvokapni leseni vrtni nadstrešek. Gre za nadstrešek, dimenzij približno 6 x 3m, pri katerem je konstrukcija v celoti izdelana iz naravnega, suhega žaganega lesa.

Uporabljen les je že pred montažo zaščiten z ustreznim zaščitnim premazom, končni premaz pa se običajno barvno uskladi z ostalimi detajli na obstoječih objektih na mestu postavitve same. Pogosto stranke leseni vrtni nadstrešek barvno želijo uskladiti z vrtno garnituro, ograjo ali drugimi lesnimi objekti na dvorišču (npr. lesene hiške za otroke).

Kot je razvidno iz spodnjih fotografij, je za postavitev nosilnih stebrov, izdelanih 6 točkovnih temeljev. Za postavitev in pritrditev stebrov, se uporabijo temu namenjeni vroče cinkani podstavki – sidra.

.

leseni vrtni nadstrešek
Streha je pokrita z bitumensko strešno kritino – tegolo.

.

Streha je pokrita z bitumensko strešno kritino s posipom – tegolo. V primerih, ko je streha pokrita na ta način, je potrebno pred namestitvijo kritine, strešno konstrukcijo obdelati z deskami, opažem ali OSB ploščami.

Čelni odprtini, ki sta nastali med prečnima legama in slemenom, sta iz obeh strani zaprti z deskami.
V predstavljenem primeru so iz lesa izdelane tudi vetrne obrobe, ki ob osnovnem namenu, obenem služijo tudi kot okras.

.

leseni vrtni nadstrešek
Stebri so postavljeni in pritrjeni na točkovne betonske temelje.

.

Za izboljšanje stabilnosti konstrukcije, se obe vzdolžni in prečne lege s stebri dodatno povežejo s podpornimi rokami na način, prikazan spodaj.

.

leseni vrtni nadstrešek
Stebri so z vzdolžnima in prečnimi legami povezani s podpornimi rokami.

.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave lahko prebirate tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki vas zanimajo različni nadstreški, pa smo pripravili tudi nekoliko daljši in temeljit zapis o lesenih nadstreških.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.

The following two tabs change content below.
Mizarstvo.si

Mizarstvo.si

Mizarstvo.si združuje čez 40 najboljših slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev. Za informativne in neobvezujoče ponudbe vas naprošamo, da nam pišete preko elektronskega naslova: info@mizarstvo.si. Prosimo vas, da v zanimanju podate tudi vašo telefonsko številko in lokacijo od kod prihajate.