» » » Majhna kotna kuhinja – razstavni eksponat

Majhna kotna kuhinja – razstavni eksponat

V spodnjem primeru je tokrat prikazana majhna kotna kuhinja.

Zraven prostorov, ki se nahajajo v mansardah in v zgornjih etažah dvostanovanjskih hiš, veljajo kotni prostori kot drugo najpogostejše zanimanje za ureditev kuhinje, saj današnje prostorske situacije zahtevajo, da si kuhinjo omislimo v najrazličnejših prehodnih, kotnih in drugih prostorih, kjer je pač mogoče še funkcionalno izkoristiti določen prostor.

Majhna kotna kuhinja na spodnji sliki je namenjena prav takšnim prostorom.

.

Majhna kotna kuhinja s funkcionalno razporeditvijo elementov

.

majhna kotna kuhinja

.

Prostor za kuhinjo omogoča postavitev kotnih elementov na površini dobrih 4 kvadratnih metrov, obe zidni steni sta dolgi dobra 2 metra, kljub temu pa razpoložljive dimenzije omogočajo postavitev vseh elementov, ki jih potrebuje vsaka kuhinja.

Na desni strani se kuhinja začenja z višjim, vgradnim kuhinjskim elementom, ki hkrati služi kot povezovalni element med spodnjim in zgornjim nizom ostalih elementov. Visok, vertikalni omarni prekat, je izkoriščen za vgradnjo hladilnika z zamrzovalnikom, levo od njega, pa si sledijo spodnji kuhinjski elementi in delovna površina.

Medtem, ko je spodnji niz elementov izdelan iz lesnega naravnega vzorca, sta zgornja viseča kuhinjska elementa in visoka omara, zapolnjena z ličnicami bež barve ter pregibnimi, matirano, steklenimi površinami.

Levi krak je namenjen kuhi in peki in je zapolnjen z gospodinjskimi aparati (kuhinjska napa, kuhalna plošča in vgradna pečica), kotni del pulta pa pripravi živil.

Pomivalni del, vključno z elementom za vgradnjo pomivalnega stroja, se nahaja na desnem in krajšem kuhinjskem kraku.

Funkcionalna in premišljena razporeditev kuhinjskih elementov vključuje vse potrebne elemente, kljub majhni površini, ki je na voljo, pa lahko po potrebi in željah, v takšnih primerih kuhinj, še dodaten odlagalni prostor najdemo tako na zgornji strani levega kuhinjskega zidu, kot tudi v samem kotu kuhinje.

V tem primeru se največkrat za čisti kot kuhinje v spodnjem delu uporabijo kotni kuhinjski elementi (z izvlečnimi ledvičkami ter ostalimi izvlečnimi elementi).

.

*********

.

Če je tudi vaš prostor za kuhinjo manjši in tudi vas zanima majhna kotna kuhinja, se priporočamo, da se za funkcionalno razporeditev elementov, obrnete tudi na nas.

Z veseljem bomo pripravili informativno ponudbo za vaš primer.