» » » Moderna oprema kuhinje

Moderna oprema kuhinje

Če sodite med tiste, ki obožujejo moderno opremljena stanovanja s sodobnim pohištvom, boste nedvomno pri opremljanju kuhinje pobrskali tudi med idejami za njihovo moderno opremo.

Zraven modernih kuhinjskih pohištvenih rešitev, ki jih najdete na tej povezavi in sodobnih gospodinjskih aparatov, k vsaki moderni kuhinji, sodi tudi moderna kuhinjska oprema.

.

Screenshot 2016-01-26 at 09.03.21

.

Kuhinjske armature na senzor

.

Ena izmed najpogosteje uporabljanih kuhinjskih oprem, je v prvi vrsti kuhinjska armatura pomivalnika.

Ne glede na to ali je kuhinjski pomivalnik enojni ali dvojni, boste med sodobnejšimi kuhinjskimi armaturami, našli danes tako armature z gladkim kot valovitim izgledom ter v več barvnih kombinacijah same izlivne cevi (krom, črna, bronasta, antracitna,…).

Moderna kuhinjska armatura vsebuje senzorje, ki omogočajo, da z armaturo upravljamo brez dotika rok.
Armaturi se samo približamo, senzor pa zazna našo prisotnost in na našo željo odpre dotok vode.

Prednost takšnih armatur je predvsem v tem, da se voda dejansko porablja samo, ko jo potrebujemo, kar vpliva kar na 50% zmanjšano porabo vode, obenem pa imajo tovrstne kuhinjske armature tudi elektronske mešalnike vode, ki samodejno in postopno nastavljajo njeno temperaturo.

Ker kuhinjsko armaturo izmed vse kuhinjske opreme uporabljamo najpogosteje (tudi do 100 krat na dan), se ne gre čuditi, da je ponudba kakovostne in moderne opreme kuhinje, osredotočena v prvi vrsti, ravno na armature.

Delovanje senzorske armature si lahko ogledate v spodnjem videu:

.

.

Vse funkcije, celovito delovanje in opis te armature, boste našli na tej povezavi.

.

Kuhinjske nape

.

Naslednja najpogosteje uporabljana kuhinjska oprema, je kuhinjska napa.

Moderne kuhinjske nape, njihovo delovanje in različni primeri so opisani na tej povezavi, sicer pa med modernejše kuhinjske nape sodijo raznovrstne izvlečne kuhinjske nape, futuristične kuhinje nape namenjene kuhinjskim otokom in nape z raznovrstnimi, naprednimi funkcijami njihovega delovanja (nastavljiv in zakasnjen samoizklop, avtomatsko opozarjanje za menjavo maščobnih in ogljikovih filtrov, funkcija čiščenja zraka v kuhinji, ipd…)

.

moderna oprema kuhinje
Moderne kuhinjske nape Galvamet Exclusive.

.

Moderna kuhinjska oprema in dizajn

.

Po dizajnu se moderna oprema kuhinje sklada z modernim pohištvenim sestavom in dekorjem na kuhinjskih elementih. Kuhinjski ročaji se po izboru materialov in barv ujemajo z izborom materialov opreme in aparatov, k celotnemu modernemu izgledu pa sodi tudi premišljen izbor kuhinjskih talnih oblog, barv kuhinjskih sten ter izbor kuhinjskega ostalega dekorja.

V zadnjem času se k moderni opremljenosti kuhinje vse bolj vrača tudi vse večja uporaba naravnega in masivnega lesa. Le tega zato v večji meri najdemo na zidnih oblogah ali v kombinaciji kuhinjskih elementov z jedilniškimi in drugimi elementi.

.

kuhinja z leseno zidno oblogo
Opremljanje moderne kuhinje v kombinaciji z naravnim lesom.