» » » O modernih kuhinjah po naročilu

O modernih kuhinjah po naročilu

Moderne kuhinje po naročilu odlikuje možnost prostorne opremljenosti kuhinje, izbira najrazličnejših barv in materialov ter možnost poljubne razporeditve različnih kuhinjskih elementov, glede na razpoložljivost prostora.

V največ primerih je moderna kuhinja, povezana z ostalimi bivalnimi prostori (jedilnico, dnevno sobo,…), nekateri kuhinjski elementi ponujajo doživljenjsko garancijo, v celoten nakup in svetovanje, pa je vključena tudi dostava in montaža kuhinje.

V spodnjih primerih so prikazani različni primeri moderne kuhinje po naročilu, kot tudi posamezni elementi v njej.

Prva slika (spodaj), prikazuje primer po naročilu izdelanega večjega, vertikalnega, vgradnega elementa, ki ga ponavadi načrtujemo za vgradnjo prečno na kuhinjsko delovno ploščo ali prečno na kuhinjski otok.

.

moderne kuhinje po naročilu
Moderne kuhinje po naročilu.

.

Medtem, ko osnovna delovna površina kuhinje najpogosteje služi za vgraditev pomivalnika in kuhalne plošče, se prečni, vertikalni kuhinjski elementi, uporabljajo za vgraditev hladilnika z zamrzovalnimi omarami, vgraditev pečice ali (kot je prikazano na zgornji sliki), za razporeditev raznovrstnih kuhinjskih predalov.

Na zgornji sliki so prikazane nekatere možnosti kuhinjskih predalov.

V kot ponavadi postavimo predale z izvlečnimi košarami in t.i. ledvičkami, klasične predale zapolnimo s premičnimi odlagalnimi policami, ožje omare prekate pa uporabimo za izvlek košar, ki so predvsem uporabne za pospravljanje živil.

V zgornjem primeru je večji, vertikalni kuhinjski element, vgrajen od kuhinjske zidne stene na eni strani do kuhinjskega kota, na drugi. Vsi predali so izdelani z ročaji.

V spodnjem primeru gre za prikaz detajla moderne kuhinje po naročilu, s kuhinjskimi elementi brez ročajev.

.

moderna kuhinja po naročilu brez ročajev
Kuhinjski elementi brez ročajev.

.

V tem primeru so fronte kuhinjskih elementov izdelane iz lesenih ličnic brez ročajev. Omarni prekati so razporejeni enakomerno in enakih dimenzij. Idealna velikost delovne površine, če kuhinjski prostor, seveda to omogoča, je 120 x 60 cm.

V tem primeru je spodnji delovni element izdelan kotno, zidni omarni elementi pa se nadaljujejo v jedilni prostor.

K moderni kuhinji sodi tudi ustrezna osvetlitev in izbor estetsko primernih barvnih vzorcev med delovno površino in ličnicami kuhinjskih front. Za material delovnega pulta je lahko uporabljen kerrock, iverna plošča, masivni les, nerjaveče jeklo, silagranit, okite, keramika, steklo, kamen in različni umetni materiali.

Na tretji sliki je prikazana moderna kuhinja po naročilu, v mansardnem prostoru, skupaj z jedilnico.

.

mansardna moderna kuhinja po naročilu
Moderna kuhinja po naročilu pod poševnim stropom.

.

Predstavljena kuhinja je dvovrstna, pri čemer so vsi gospodinjski aparati vgrajeni v hrbtni del kuhinje (pomivalno korito, vgradna pečica, kuhinjska napa, pomivalni stroj).

Kuhinjska zidna obloga je iz belega stekla, povsem v kot je izdelan viseči kuhinjski element v kombinaciji s sredinskim regalom z ličnico iz motnega stekla.

Okvir delovnega pulta je v vidnem lesnem vzorcu, ostale ličnice so v visokem sijaju.

Enak vzorec kot na kuhinjskem otoku, najdemo tudi na jedilni mizi, na desni.

Če tudi vas zanimajo moderne kuhinje po naročilu, se priporočamo, da se nam oglasite preko spodnjih kontaktov ali preko spletne strani na povezavi.