» » » Načrtovanje kuhinje po naročilu (primer dvovrstne kuhinje v bloku)

Načrtovanje kuhinje po naročilu (primer dvovrstne kuhinje v bloku)

Načrtovanje kuhinje po naročilu, v največ primerih, zanima družine, katerih kuhinjski prostori niso vsakdanjih oblik, še bolj pogosto pa morajo po naročilu, načrtovati kuhinjo tudi lastniki blokovskih stanovanj, ki kuhinjo prenavljajo ali opremljajo na novo.

Ob vseljevanju v nova stanovanja, naj si gre za lastniška ali najemniška, si vsaka družina, rada povsem individualno in na novo uredi svoje prostore in notranjo opremo. Četudi v teh stanovanjih največkrat vodovodna in elektro inštalacija že določata potek bodoče kuhinje in razporeditev pohištva, se nemalokrat ob novem opremljanju ali obnovi kuhinje, pripeti, da želimo “slabosti” iz pretekle postavitve kuhinje, pri novi kuhinji, odpraviti.

V spodnjem primeru je šlo za takšno načrtovanje kuhinje po naročilu.

K temu prispevku priporočamo še: Kako načrtovati novo kuhinjo

.

********

.

Kuhinja na spodnjih dveh slikah je dvovrstna, v večjem blokovskem stanovanju.

Osnovni, hrbtni, zidni niz, tvori moderna sestava kuhinjskih elementov, kjer so bele ličnice predalov kombinirane s črnim kuhinjskim obodom, med zgornje visečimi kuhinjskimi elementi in spodnjim kuhinjskim nizom, pa je na zidno steno, umeščeno dekorativno kuhinjsko steklo (O uporabi stekla v kuhinjah, je objavljen prispevek na povezavi).

.

načrtovanje kuhinje po naročilu

.

Iz druge strani, načrt kuhinje predvideva veliko in po merah zidnih sten, izdelano kuhinjsko omaro.

Ta je v celoti izdelana iz belih, visoko sijajnih ličnic, hkrati pa v celoti zapolnjuje tudi kotni prostor kuhinje.

.

visoka kuhinjska omara

.

Omara je v svoji osnovi razdeljena na tri omarne prekate, od katerih sta levi in desni, široka klasičnih 60 cm, med njima pa se nahaja ožji in izvlečni kuhinjski predalnik za shrambo živil.

Sredina levega omarnega prekata je namenjena vgradni pečici, celotni desni prekat (ob zidni steni) pa služi za vgradnjo hladilnika v zgornjem ter vgradnjo zamrzovalnika, v spodnjem, delu.

Podnožna maska je iveralna in bela, ročaji so lični, okrogli in srebrni na obeh kuhinjskih nizih.

Pri načrtovanju tako postavljene kuhinje je zraven obstoječih inštalacij, potrebno biti pozoren še na razmak med obema vrstama elementov, pri čemer je treba upoštevati, da mora med njima biti dovolj prostora (vsaj 45 cm), tudi, ko sta iz obeh strani, odprta oba kuhinjska predala.

.

*******

.

Če se tudi sami zanimate za načrtovanje kuhinje po naročilu, se priporočamo, da nam čez kontaktne možnosti, pošljete svoje zanimanje in z veseljem bomo pripravili predlog naše razporeditve kuhinje, za vaš primer.