» » » Primeri različnih razporeditev kuhinjskih aparatov za različne kuhinje

Primeri različnih razporeditev kuhinjskih aparatov za različne kuhinje

Ker se v naših objavah prispevkov, v večini primerov osredotočamo na predstavitev idej in rešitev za lesne ter pohištvene dele kuhinj, tokratno objavo namenjamo tistim, ki se zanimajo za kuhinje z aparati.

Osnovni gospodinjski aparati vsake kuhinje so seveda kuhalna plošča, pečica, hladilnik z zamrzovalnim delom, pomivalnik z ali brez odcejalnika, mikrovalovna pečica, kuhinjska napa in ponekod še vinska vitrina, ipd…

Ker pa je razporeditev kuhinjskih aparatov v različnih kuhinjah, močno odvisna od stila kuhinje in potreb posameznega gospodinjstva ter tudi finančnih sredstev, so spodaj prikazani nekateri primeri z različno razporeditvijo gospodinjskih aparatov po prostorih.

.

Gospodinjski aparati v kotu kuhinje

.

kuhinja z aparati

.

Prvi primer (slika zgoraj) prikazuje gospodinjske aparate v kuhinji, umeščene v povsem kotni del.

Celotna kuhinja je zasnovana v obliki črke U, pri čemer odprti del gleda proti jedilniškemu delu, sicer pa so vsi osnovni kuhinjski aparati v kotu, povsem eden ob drugem.

Pomivalno korito z odcejalnikom je v kotu, v krajšem kuhinjskem kraku, kuhalna plošča je montirana v drugi del kraka, takoj na desno. Nad njo se seveda nahaja moderna kuhinjska napa.

Prednost takšne razporeditve aparatov po kuhinjskem prostoru je v kratkih razdaljah med posameznimi aparati – s čimer se prihrani pri času priprave jedi, kot tudi pri sami kuhi.

.

Kuhinja z aparati ob desni zidni steni

.

Čeprav je na spodnji sliki pomivalno korito umeščeno pod hrbtno, zidno okno, so vsi ostali aparati v spodnjem primeru kuhinje, umeščeni ob desno zidno steno.

Takšna razporeditev je odlična za to, da je pot iz vhodnih vrat kuhinje do shrambe živil (hladilnik z zamrzovalnikom) čim krajša, v bližini shrambe živil pa se nahaja tudi vgradna pečica.

.

kuhinjski-aparati-na-desni

.

V tem primeru je vgradna pečica postavljena v značilno, stojno višino, ki omogoča peko brez nepotrebnega sklanjanja in zadnja leta se vedno več gospodinjstev tudi ob prenovah kuhinj, odloča za tovrstno rešitev.

Tudi v tem primeru se kuhalna plošča nahaja zelo blizu vgradne pečice (levo od nje), medtem, ko je celotna leva stran kuhinje in podaljšan servirni otok, namenjena pripravi živil in postrežbi.

Izbor materialov in barv kuhinje lesnega dela ustreza izboru materialov in barvi v jedilnici.

Priporočamo še: Če se zanimate za moderne kuhinje z otokom

.

Moderna kuhinja z razpršenimi aparati

.

V tretjem primeru kuhinje (spodnja slika), so aparati enakomerno razpršeni po celotni kuhinji.

.

kuhinja-z-aparati

.

Na zgornji sliki so kuhinjski aparati razporejeni po modernem kuhinjskem prostoru, enakomerno.

Na levi je, v stojno višino, vgrajena vgradna pečica z mikrovalovno pečico nad njo, v sredino kuhinjskega pulta je vgrajen enojni pomivalnik z odcejalnikom (pod odcejalnim delom se nahaja vgradni pomivalni stroj), na desnem kuhinjskem kraku pa je montirana kuhalna plošča in nad njo, moderna kuhinjska napa.

Tovrstna kuhinja z aparati, spada med tako imenovane vgradne kuhinje, saj so kuhinjski elementi vgrajeni povsem do stropa in na desni, po meri, povsem do okenske police.

Hladilniku z zamrzovalnim delom je namenjen skrajno levi, kuhinjski omarni prekat.

.

*********

.

Če tudi vas zanima kuhinja z aparati, se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.
Z veseljem bomo svetovali in pripravili informativno ponudbo za vašo kuhinjo.

.

The following two tabs change content below.
DANKUCHEN LJUBLJANA
Studio kuhinj DAN KÜCHEN Ljubljana - Hala 9, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana Tel: 059 - 971 - 040, Gsm: 041 - 212 - 760, Fax: (01) 54 - 11 - 101, Email: info@dankuchen-ljubljana.si, www.dankuchen-ljubljana.si