» » » Od ideje do izvedbe: postopek izdelave kopalniškega pohištva po meri

Od ideje do izvedbe: postopek izdelave kopalniškega pohištva po meri

Pozdravljeni, bralci, spremljevalci, ljubitelji in opazovalci naših mizarskih del in stvaritev 🙂

Ker slike ponavadi povedo več kot 1000 besed, smo se za tokratni prispevek odločili prikazati kako izgleda postopek izdelave po naročilu izdelanega pohištva za kopalnico.

Od prvega povpraševanja in ideje naprej.

Nakup kopalniškega pohištva po meri nedvomno zanima te, katerih kopalnice imajo nevsakdanje razporeditve. Še pogosteje pa te, ki svoje kopalnice prenavljajo.

Pri prenovah kopalnic namreč obstoječe vodovodne in elektro inštalacije že v sami kopalnici obstajajo. Položena je že talna keramika, tudi kopalna kad, sanitarje, stene za tuš in odtoki so že na svojem mestu.

Obenem mora nakup kopalniškega pohištva po meri obstoječe kopalnice tako zadovoljiti barvno uskladitev z opremo, kot tudi funkcionalno in praktično izrabo obstoječih inštalacij.

V primeru, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, si je stranka v svoji kopalnici, zaželela po meri izdelano in prostoru prilagojeno samostoječo kopalniško omarico, kopalniško omarico pod umivalnikom (z izrezom na hrbtni strani in zgornji plošči) ter stensko, visečo kopalniško omarico, vnaprej določenih dimenzij.

Pojdimo po vrsti

Samostoječa kopalniška omarica

nakup kopalniškega pohištva po meri
Na levi idejna skica stranke. Na desni izvedba. Dimenzije: 500 x 1600 x 280 mm.

Kot lahko razberete iz slike zgoraj, gre za samostoječo kopalniško omarico, dimenzij 500 x 1600 x 280 mm. Na sredini vključuje dva izvlečna predala, medtem, ko smo zgornji in spodnji del omarice opremili z vratci s krilnim odpiranjem in v notranjost namestili po dve polici v vsak regal.

Smiselnost izdelave po meri izdelane omarice se kaže na sliki desno, saj je s takšnimi dimenzijami omarice, stranka v celoti izkoristila prostor od podboja vhodnih vrat v kopalnico ter steno ob umivalniku.

Kot se za vso kopalniško pohištvo spodobi, smo tudi tega, postavili na nogice in nekoliko dvignili od tal.

Kopalniška omarica pod umivalnikom

nakup kopalniškega pohištva po meri
Skica za kopalniško omarico pod umivalnikom.

Svoje želje, dimenzije in pogled je stranka predstavila tudi za kopalniško omarico pod umivalnikom (slika zgoraj).

Da se prostor pod umivalnikom izkoristi maksimalno, je najboljša možna rešitev kar izdelava in vgraditev umivalnika kot si je predstavljala in narisala stranka sama.

Ob upoštevanju želja, dimenzij, barv, vrste materialov ter seveda posebnosti (potrebni izrezi na hrbtni strani), je nastalo spodnje:

nakup kopalniškega pohištva po meri
Kopalniška omarica pod umivalnikom. Dimenzije: 640 x 670 x 400 mm.

Viseča, stenska kopalniška omarica 

Ker prostora in elementov za odlaganje ni nikoli dovolj, se je v opisovani kopalnici, nasproti stene ob katero je naslonjena samostoječa kopalniška omarica (iz prve slike), na steni našel dodaten prostor za montažo viseče kopalniške omarice.

Ideja stranke in izvedba na spodnji sliki:

nakup kopalniškega pohištva po meri
Ideja stranke in izvedba viseče kopalniške omarice. Dimenzije: 400 x 600 x 300 mm.

Obod in fronte vseh treh kopalniških elementov po meri so iz obojestransko lakiranega MDF-a 18 in 19 milimetrov (barvna lestvica Hellios, oznaka barve H 044, svetlo zelena), površinsko obdelanega na visoki sijaj.

Vrata in ličnice so zaokrožene.

Police v notranjosti elementov so premične in na nosilcih (omogočene so 3 različne pozicije nastavljanja polic), bele barve 18 ali 19 milimetrske plošče.

Nogice na tleh stoječih elementov so visoke od 8 do 10 centimetrov, izvlečna predala na samostoječi omarici pa omogočata polni izvlek in mehko zapiranje.

Ročaji so enovijačni ter usklajeni z barvo nogic, spone za vrata omogočajo mehko zapiranje.

Pogled  na umestitev sestava v kopalnico spodaj:

kopalnica po meri
Izkoristek prostora s kopalniškim pohištvom po meri.

Spodaj še slikca celotnega sestava pred dostavo (slika iz naše delavnice):

izdelava kopalniškega pohištva
Izdelan kopalniški sestav še v naši delavnici.

Toliko tokrat.

Na koncu, kot ponavadi, dvoje:

hvala za spremljanje in povabilo, da informativno ponudbo za vašo kopalnico pripravimo tudi mi.
Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.