» » » Nasveti za opremljanje stanovanja – 5 preprostih navodil

Nasveti za opremljanje stanovanja – 5 preprostih navodil

Nasveti za opremljanje stanovanjaNasveti za opremljanje stanovanja, ki vam bodo podprli harmonično življenje, niso modni nasveti za vaš dom, temveč ravno obratno. Ti nasveti vas bodo vodili v urejevanje in opremljanje prostora iz ravno obratne smeri. Vaš dom bo preko tega postal “dom z dušo.”

.

“Dom z dušo” se poimenujejo tisti prostori, kjer se zgodi nekaj več od samega bivanja in delovanja v prostorih.

.

“Dom z dušo” vas podpre v vašem osebnem in poslovnem življenju. “Dom z dušo” je tako vaš pravi dom, kamor se radi vračate vsak dan in kjer se pozdravite in harmonizirate ne glede na vse, kar se je dogajalo zunaj.

.

Kaj pomeni “instant” opremljanje stanovanja?

.

instant opremljanje stanovanjaSpodnji nasveti za opremljanje stanovanja se vam bodo lahko zdeli preveč enostavni, preveč preprosti, da bi jih upoštevali. Nikar! Nikakor ne želite imeti “instant” življenja, zato ne opremljajte svojega doma na “instant “način.

.

Veliko družin in parov gre narazen ne dolgo potem, ko se se vselili v nov dom, ki je bil “instant” opremljen. ”Instant” opremljanje je način, ki sistematično vnaša določene količine vsega v vaš dom, ne glede na vaše praktične potrebe. Velikokrat se najprej izberejo končni modni dodatki, ki potem kmalu postanejo navlaka, namesto učinkovita dekoracija.

.

”Instant” izbor luči je običajno izbor luči, ki se takrat najbolje reklamirajo. Dostikrat ne dajejo dovolj osvetljenosti in potem dodajate vse mogoče luči in nikoli niste zares zadovoljni z osvetlitvijo v svojem domu.

.

”Instant” izbor barv se zgodi glede na trenutne modne trende, ki bodo v roku enega leta zastareli. Tako boste v dveh do treh letih naveličani barve, ki vas bo motila in vam dajala napačno energijsko podporo, ki jo vsaka barva oddaja.

.

”Instant” izbor pohištva vam običajno “vsilijo” v večjih nakupovalnih verigah, kjer imajo različne akcije in potem nakupite preveč omar ali vsaj pohištvo na metre brez predhodno razmišljenih vaših potreb. Potem se trudite vse skupaj nekako harmonično postaviti v vaš dom, kar redko komu zares dobro uspe.

.

Če želite harmonično življenje in dobro gnezdo v svojem domu, potem naj vam ti nasveti za opremljanje stanovanja postanejo osnovno ogrodje za vse prostore, ki jih boste kadarkoli opremljali.

.

Nasveti za opremljanje stanovanja – pet preprostih navodil

.

1. Praktično načrtovanje

.

Praktično načrtovanje je osnova za vse, kar boste v nadaljevanju počeli.

.

Če si vzamete dovolj časa za razmislek in za poznavanje svojih potreb, boste prihranili veliko časa in denarja. Če že imate načrtovanje stanovanjadom, preglejte prostore, preden jih napolnite s pohištvom in preko vizualizacije, skic ali kartonskih škatel, ki jih postavljate v prazen prostor, ugotovite naslednje:

.

 • kako bi vam najbolj ustrezalo povezovanje prostorov,
 • kako bi optimalno izkoristili vsak prostor s toliko pohištva, ki je nujno potrebno in, da ostane še prostor za pohištvo / posamezne kose, ki vam predstavljajo luksuz ali jih potrebujete za svoje dejavnosti, ki jih želite izvajati doma.

 

2. Izbira stila pohištva

Stil pohištva se lahko spreminja po posameznih prostorih. Ni nujno, da je vse enako. Veliko boljše je, da stil sledi vašim sanjam, vaši domišljiji, ki se vam sproži, če razmišljate o vsakem prostoru posebej:

.

 • kako vidite svojo sanjsko kuhinjo ?
 • kako vidite svojo sanjsko spalnico?
 • kakšna je vaša sanjska dnevna soba?
 • kakšna je vaša sanjska kopalnica?
 • kakšna je vaša sanjska veža?
 • kakšna je vaša sanjska otroška soba?
 • kakšen je vaš sanjski delovni prostor?

.
Tukaj si dovolite sanjati. Nič še ne kupujete! No, razen mogoče feng shui spreja Dotik Svetlobe, ki vam bo dal dodatne navdihe za dobro sanjarjenje.

.
sanjarjenje o novem domuSanjarite in si zapisujete in/ali izrezujete slike iz revij v poseben zvezek v ta namen. Dajte domišljiji prosto pot in pretiravajte, kolikor lahko. Zvezek prenese vse in takšno sanjarjenje je poceni. Veliko ceneje kot potem preurejanje pravih prostorov, ko se zasitite ”instant” dizajna.

.

Ko ste do konca izčrpali svoje sanje, si vse zapisali, napolnili zvezek ali mape z izrezki, si potem vzemite čas in vsaj dva tedna ne razmišljajte nič več o tej temi. Pustite možganom, da gredo v drugo smer, pozabite na svoje opremljanje. Po dveh ali treh tednih pa poglejte svoje zapiske, svoje predloge o sanjskih prostorih in vzemite 10 do maksimalno 20 odstotkov “sanjskega” dela za vsak prostor posebej.

.

Lahko se prostori v teh 20% čisto razlikujejo. Lahko imate čiste linije v kuhinji in rustikalno spalnico. Ali ravno obratno. Tej 20% bo v vsakem prostoru dalo pravi pečat za “dom z dušo.” Ostalo sledite točki 1. – praktičnosti.

.

3. Barvitost

.

Običajno se barve spreminjajo v domu glede na razvoj para oziroma družine:

.

 • Kadar imate zelo omejen finančni načrt za opremljanje, vam živahne barve pomagajo aktivirati energije doma,barve v domu pri tem je lahko minimalistično ali celo staro pohištvo, ki vam dobro služi še nekaj let.
 • Ko so pri družini majhni otroci, se običajno izbirajo pastelne barve, ki naredijo dom mladosten, vesel in, ko otroci malo odrastejo, je potrebno vsaj novo beljenje/barvanje sten, ki zakrije poskuse otrok po umetniškem izražanju na steni.
 • Ko otroci odraščajo in par preide v bolj zrelo obdobje z bolj stabilnim zaslužkom, se običajno spremeni barvna lestvica in se izbirajo večinoma bolj nevtralne barve.

.

Takrat je smiselno dom prenoviti na način, da je ena nevtralna barva povsod prisotna: bela, smetanovo bela, peščena … , potem se doda močnejša barva, ki je kot dodatek skupnim prostorom: kuhinji, dnevni, kopalnici in na vseh hodnikih. Idealno je, če je izbor te barve vezan na feng shui pregled celotnega doma in energijsko podpira dom in s tem vse stanovalce.

.

Osebni prostori, kot so otroške sobe in spalnica lahko vsebujejo poleg osnovne barve, ki povezuje celoten dom še v vsakem prostoru drugačno dodatno barvo, ki pa je dobro, da je vezana na izbor otroka oziroma vsakega posameznika.

.

Nasveti za opremljanje stanovanja bi se lahko tukaj barvno razdelili na 8 različnih barvnih shem glede na lego vhoda, a tako natančno bomo kdaj drugič pregledali vse optimalne možnosti.

 

4. Osvetlitev

osvetlitev v domuŠele po tem, ko ste upoštevali vse zgornje točke, pride na vrsto načrtovanje osvetljenosti. Pri tem upoštevajte, da so v vsakem domu potrebne tri vrste osvetlitve:

.

 • glavne luči, ki zajemajo dovolj močno glavno svetlobo v vsakem prostoru posebej
 • praktične luči, ki osvetljujejo delovne kotičke v vsakem prostoru posebej
 • ambientalna svetloba, ki jo uporabljate po posameznih prostorih takrat, ko niste delovno naravnani in vam dom služi za počitek, druženje, branje.

.

5. Zaključni dizajn – dodatki

.

Nasveti za opremljanje doma se pri tem zaključnem koraku, ko se izbirajo modni zaključni dodatki prostora močno povezujejo s feng shui dodatki za aktiviranje posameznih področij življenja.

.

Zato ne zamudite naslednjega bloga na tej strani, kjer bodo vsi modni dodatki natančno predstavljeni.