» » » Notranja oprema zdravstvenih prostorov

Notranja oprema zdravstvenih prostorov

Ker se zdravstveni delovni prostori med seboj razlikujejo po dejavnostih in posledično po notranji opremi v njih, smo v objavi v nadaljevanju, izbrali 3 primere notranjega opremljanja različnih prostorov namenjenih zdravstvu in medicini (zobozdravstvene ordinacije, opremljanje bolniških sob in lekarne). S kratkimi opisi vred.
.

Notranja oprema zobozdravstvene ordinacije

.

Na spodnji sliki je prikazano opremljanje zobozdravstvene ordinacije z osrednjo omaro z dvema vrstama ožjih izvlečnih predalov na sredini ter z višjima predaloma s krilnim zapiranjem vrat, na obeh straneh. Fronte predalnih ličnic so v beli barvi, obdelani v visokem sijaju, predali se odpirajo z neslišnim mehanizmom na mehko zapiranje.

.

notranja oprema zdravstvenih prostorov
Viseča zobozdravstvena omarica. V ozadju izdelana pisalna miza z dvema izvlečnima predaloma na vrhu in dvema odprtima policama pri tleh.

.

Izdelana omarica ima na zgornji ploskvi zraven odlagalnih površin, na levi vgrajen vgradni umivalnik. Sestavni del opreme ordinacije sestavlja tudi izdelano ogledalo nad omarico.

.

zobozdravstvena omarica
Pogled na omarico od zgoraj.

.

Na nasprotni strani ordinacije je postavljena večja pregradna omara s krilno zapirajočimi omarnimi regali pri tleh ter večjimi odprtimi poličniki nad njimi. Omara je vgrajena do stropa. Spodnji regali se odpirajo na potisk.

.

odlagalna omara z odprtimi policami
Večja odlagalna omara s pregledno razporeditvijo odprtih polic.

.

Pohištvo in oprema sob v bolnici

.

Notranje pohištveno opremljanje bolniških sob je predstavljeno na spodnjih slikah.

Na prvi gre za opremo bolniške sobe s kotnim posteljnim okvirjem ter jedilno mizo na levi. Posteljni okvir je na obeh kotnih straneh dodatno povišan, na krajši, stenski strani pa obenem omogoča dodatno odlagalno polico ter, z dvigom odlagalne police, tudi prostor za pospravljanje vzglavnika in posteljnine.

.

notranja oprema bolniške sobe
Notranja oprema bolniške sobe.

.

V celovito notranje opremljanje bolniške sobe sodi tudi izbor svetil, stenskega nosilca za televizor (na levi), memo tabl in stolov.

Primer opremljanja bolniške sobe v mansardnem prostoru s poševnim stropom, je prikazan na spodnji sliki:

.

opremljanje mansardne bolniške sobe
Bolniška soba v mansardnem prostoru.

.

Na zgornji sliki, je za razliko od ene višje, dodatno izdelana manjša garderobna omarica , ki v celoti izkoristi prostor pod najnižjim delom poševnega stropa.

Primer izdelave kopalniških omaric v bolniških sobah je predstavljen spodaj:

.

kopalniška omarica v bolniški sobi
Izdelana kopalniška omarica v bolniških sobah vsebuje dvojni vgradni umivalnik, ogledalno steno z dodatnima odlagalnima policama ter s krilnimi vrati, zaprto omarico pod umivalnikom.

.

Vsaka izmed bolniških sob vsebuje tudi, v različnih delih sob, vgrajene večje garderobne omare. Spodnja slika prikazuje večjo garderobno omaro, postavljeno tik ob vznožje posteljnega okvirja ter vgrajeno povsem do stropa sobe.

.

garderobna omara v bolniški sobi
Večja, vgradna, garderobna omara v eni izmed sob.

.

V nekaterih sobah je pisalno, jedilna miza ločena od posteljnega okvirja s povišano vznožno steno ter uporabnimi površinami direktno na njeni nasprotni strani. Slika spodaj:

.jedilna miza v bolniški sobi

.

Notranja oprema lekarn in prodajaln z medicinskimi pripomočki

.

Izdelava sprejemnega pulta, zaprtih omaric in regalnika z odprtimi policami, je predstavljena na spodnji sliki:

.

notranja oprema lekarne
Sprejemni pult in zidni omarici.

.

Pogled na izdelano omarico z dodatno izvlečno mizico, spodaj:

.

omarica z izvlečno mizico
Omarica z izvlečno mizico.

.

Če tudi vas zanima notranja oprema zdravstvenih prostorov, če potrebujete idejno rešitev ali, če se samo zanimate za informativni pogovor o notranji opremi vaših zdravstvenih prostorov, se priporočamo, čez spodnje kontaktne možnosti. Dodatne ideje boste našli tudi na naši spletni strani.

.

lekarna pohištvo