» » » Izdelava kuhinje iz masivnega lesa v enem kuhinjskem nizu

Izdelava kuhinje iz masivnega lesa v enem kuhinjskem nizu

Za pripravo dobrih in kakovostnih jedi potrebujemo kvalitetne sestavine. Enako velja tudi za kuhinjo. Da jo popolnoma prilagodimo velikosti in obliki prostora, pa tudi svojim potrebam in željam, je najboljša rešitev izbira kuhinje iz masivnega lesa, po meri. V nadaljevanju prispevka je predstavljena izdelava kuhinje iz masivnega lesa v nizu enovrstnih kuhinjskih elementov.

.

izdelava kuhinje iz masivnega lesa
Izdelava kuhinje iz masivnega lesa – kuhinjski niz v eni vrsti.

.

Tokrat predstavljen primer kuhinje iz masivnega lesa prikazuje postavitev vseh kuhinjskih elementov na eno steno prostora tako, da v je ta celoti izkoriščena (vgradnja od enega do drugega zidu). Celotna kuhinja je v naravnem lesu smreke, sicer pa smo v tem prispevku iz masivnega lesa, predstavili tudi že izdelano kuhinjo v belem.

Na levi strani je ob steno postavljena visoka omara. Omara ima tri, klasično odpirajoča, krilna vrata. Srednji, najvišji del omare je namenjen vgradnji hladilnika, zgornji ter spodnji del pa sta opremljena s policami.

Spodnjo linijo ob visoki omari dopolnjujejo še:

  • element za vgradni pomivalni stroj
  • element za pomivalno korito
  • element s tremi manjšimi in enim večjim predalom
  • element, namenjen vgradnji pečice s predalom in
  • element z dvema večjima izvlečnima predaloma.

Kuhinjski element, ki smo ga namenili vgradnji pomivalnega korita, skriva vso potrebno vodovodno in električno napeljavo, obenem pa služi tudi kot prostor za koš za odpadke ter čistila.

Predali v obeh elementih so opremljeni z vodili BLUM, ki poskrbijo za mehko in praktično, neslišno zapiranje.

.

kuhinje iz masivnega lesa
Pogled na kuhinjske elemente še z druge strani.

.

Za popoln izkoristek prostora in modernejši videz kuhinje, je zgornja linija elementov sestavljena iz elementov višine 89 cm. Sestavljajo jo:

  • dva elementa z dvojnimi vrati
  • element z vrati, ki so kombinirana s peskanim steklom in služi kot vitrina
  • kaminska napa in
  • element z enojnimi vrati.

.

kuhinje iz masivnega lesa
Visoki zgornji elementi poskrbijo za več odlagalnih površin.

.

V vseh zgornjih elementih so vgrajene po tri odlagalne police.

Vsa vrata, tako na zgornjih, kakor tudi na spodnjih elementih, so opremljena z odmičnimi sponami BLUM.

Ker je vgradna pečica opremljena z dodatki iz nerjavnega jekla, smo vgradili INOX pomivalno korito in kromirano kuhinjsko armaturo.

.

kuhinje iz masivnega lesa
INOX pomivalno korito, kromirana armatura in vgradna pečica z dodatki iz nerjavnega jekla.

.

Nad indukcijsko kuhalno ploščo je postavljena kaminska napa, ki je obdelana s po merah, izdelanim lesenim dekorjem, izdelanim tako, da služi tudi kot polička za posodice z začimbami. Cev za odvod zraka in pare je obdelana z mavčno oblogo, ki je pobarvana z barvo, enako ostalim stenam v prostoru (primer vgraditve moderne, inox, kuhinjske nape v kuhinji, izdelane iz masivnega, smrekovega lesa, si lahko ogledate v predstavitvi kuhinje v obliki črke U).

.

kuhinje iz masivnega lesa
Kaminska napa z leseno obrobo.

.

Interesente, ki jih zanima izdelava kuhinje iz masivnega lesa, vabimo, da pobrskajo še med ostalimi našimi predstavitvami. Ali, da se nam oglasijo čez spodnje kontaktne možnosti. Z veseljem bomo pripravili informativno ponudbo.