» » » Regali za dnevne sobe iz masivnega lesa

Regali za dnevne sobe iz masivnega lesa

Regali za dnevne sobe iz masivnega lesa in narejeni po naročilu ter merah prostorov naročnikov ponavadi zanimajo tiste naročnike, ki svoje dnevne sobe prenavljajo ali iščejo za nje le posamezne, dodatne kose pohištvenih elementov.

Glede na to, da je možnosti izbire vrste materialov in barv pri izdelavi takšnih regalov kar nekaj, v nadaljevanju te objave predstavljamo rešitve in ideje za nekatere najbolj uporabljane takšne regale.

.

regali za dnevne sobe iz masivnega lesa
Sodobni regali za dnevne sobe iz masivnega lesa.

.

V osnovi in v večini primerov se pohištvo v dnevnih sobah klasičnega izgleda, razporeja in namenja predvsem zato, da uredimo televizijski kot oziroma steno ob kateri bo televizijski sprejemnik in pohištveni niz. K temu v večini primerov sodi tudi klubska, osrednja mizica dnevne sobe, po potrebi in po željah pa potem različni naročniki dodatno izbirajo na primer garderobne omare, viseče dodatne elemente za dnevne sobe, premične regale, minibare in pisalno, delovne kotičke ter ostalo.

.

manjši regal v dnevni sobi
Manjši regal v dnevni sobi.

.

Vrste materialov

.

Osnovni material (vrsta lesa), ki ga vsebujejo regali za dnevne sobe iz masivnega lesa, je bukev, pri čemer gre za masivne, po širini spojene plošče, panelne plošče pa so furnirane z bukovim furnirjem. Vezane plošče takšnih regalov so v večini primerov iz topola in bukve ter masivnega lesa smreke.

Posamezni regali za dnevne sobe iz masivnega lesa, so lahko tudi različno obdelani. Tehnike obdelav so lahko naslednje: brušenje, krtačenje, lakiranje, voskanje, sestavljanje, delno sestavljanje, pakirano v embalaži, opcijsko in dodatno pa lahko dostavimo tudi želene lučke, ogledala, kovinske odmične spone, vodila predalov in ročaje.

Kot ste lahko razbrali tudi v prispevku, kjer smo dodatno predstavljali posamezne kose pohištva iz naravnega lesa, uporabljamo pri naših elementih vodila BLUM.

.

dnevna soba
Razgibana dnevna soba iz masivnega lesa.

.

Vrste regalov glede na namen, obliko in dimenzije

.

Glede na vrsto regalov, ki jih lahko naredimo po naročilu, je mogoče izbirati med enodelnimi, dvodelnimi, trodelnimi, štiridelnimi, petdelnimi ter šestdelnimi omarami različnih dimenzij, obenem pa lahko imajo posamezne omare dodatne enodelne ali dvodelne dodatke. Prav tako v različnih dimenzijah je mogoče dobiti tudi stenske police, komode, vogalne komode, vložke za regale, klubske mizice, stebre, viseče omarice, ogledala in ostalo.

Zanimiv primer, kjer so predstavljeni različni regali za dnevne sobe iz masivnega lesa, si lahko ogledate tudi v članku z naslovom: Tokrat smo v masivni les obleki dnevno sobo in spalnico.

.

moderni regali v dnevni sobi
Moderna dnevna soba iz masive.

.

 Vzdrževanje pohištva iz masivnega lesa

.

Regali za dnevne sobe iz masivnega lesa so izdelani iz lepljenega lesa. Izdelani so v skladu z zahtevami veljavnih standardov ter površinsko obdelani z lužili, vodnimi voski, olji, nitro in vodnimi laki. Življenjska doba izdelkov je ob primerni uporabi najmanj 5 let.

Pohištvo iz masivnega lesa ne sme biti izpostavljeno povišani temperaturi, tekočinam, razenju in udarcem. Relativna zračna vlažnost med vgradnjo pohištva in uporabo mora biti med 45% in 55%, pri čemer so barvne in strukturne napake v masivnem lesu, darilo narave in jasno, ne morejo biti razlog za reklamacije.

.

dnevne sobe iz masive
Pohištvo dnevne sobe uskladimo s pohištvom za ostale prostore.

.

Prednost za tiste, ki jih zanimajo regali za dnevne sobe iz masivnega lesa, je tudi v tem, da je tako izdelanim regalom mogoče prilagoditi tudi ostale prostorske ambiente, kar pride še posebej prav pri odprtih in povezanih prostorih, kjer si želimo celovite in enotne zgodbe za več prostorov hkrati.

Če imate tak primer, vas vabimo, da pregledate tudi ostale naše izdelke ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti. Z veseljem vam bomo izdelali našo ponudbo.