» » » Kako v kopalnici maksimalno izkoristiti prostor

Kako v kopalnici maksimalno izkoristiti prostor

Omare za kopalnice je mogoče nabaviti vsaj na dva načina. Ali izberemo vnaprej narejene serijske kopalniške sestave, ki jih nudijo v velikih trgovskih centrih in pri specializiranih prodajalcih kopalniške opreme, ali, še posebej, če kopalnica zahteva nestandardno in individualno rešitev, se dogovorimo za izdelavo elementov po meri, pri mizarju.

Kopalniški element za kot kopalnice

omare za kopalnice
Vgradni kopalniški element v modrem.

Na zgornji sliki je prikazan vgradni kopalniški blok, s katerim je stranka v celoti izkoristila kot v kopalnici. Element je v celoti izdelan v modri barvi in v lakiran v izvedbi visokega sijaja. Ima dva široka in globoka predala, ki sta brez dekorativnih ročajev. Odpiranje predalov je omogočeno s posebno izvedbo konstrukcije na zgornjem delu predala.

Vodila predalov so vrhunska, v izvedbi mehkega in neslišnega zapiranja. Element je dvignjen od tal za približno 10 cm, s čimer je omogočeno enostavno čiščenje tal ter odtoka pod elementom. Druga prednost vgradnega elementa na zidu je, da sestav ni v neposrednem stiku z vlago in vodo iz tal kopalnice.

Na zgornji plošči elementa smo namestili stekleno ploščo v kaljenem steklu, lakirano v beli barvi in izdelali izvrtini, ki omogočata vgradnjo umivalnika ter kopalniške armature, ki je ločena od umivalnika. Višina elementa je prilagojena delovni površini in ravno pravšnja, da smo lahko, v sicer omejen prostor, umestili lično, dekorativno ogledalo.

Primer kopalniškega elementa med kadjo in steno

omare za kopalnice
Po meri izdelan kopalniški predalčnik med kadjo in steno.

Na sliki zgoraj, predstavljamo primer po meri izdelanega kopalniškega elementa z dvema širokima predaloma, ki je namenjen dvema vgradnima umivalnikoma v družinski kopalnici.

Podobno kot na primeru zgoraj, smo tudi tega opremili s stekleno ploščo, ga nekoliko dvignili od tal, opremili z dvema predaloma s kvalitetnimi vodili, ki omogočajo mehko zapiranje, po dimenzijah pa ga umestili v prostor med steno na desni in kopalno kadjo na levi.

Z navedeno postavitvijo smo optimalno izkoristili prostor in zagotovili celovitost ambienta.

Kopalniško pohištvo je izdelano v svetli krem barvi, dodatno lakirano v izvedbi visokega sijaja in se čudovito dopolnjuje z ostalo kopalniško opremo, barvo sten, mozaičnimi ploščicami ter talno in zidno keramiko. Kopalniški armaturi sta v moderni, stenski oz. vgradni izvedbi.

Kopalniški sestav z ogledalom

omare za kopalnice
Kopalniški element s polico pod ogledalom.

Tudi naslednji primer izdelanega elementa za kopalnico, je prilagojen izvedbi za vgradni umivalnik. Razlika od prej omenjenih sestavov je ta, da je element na dekorativnih nogicah in ni pritrjen na steno. Na zgornji plošči elementa smo izdelali odprtini za keramični umivalnik ter za armaturo.

Za razliko od zgornjih dveh primerov je element izdelan v zeleni barvi ter dodatno lakiran v mat izvedbi. Prav tako ima element v spodnjem delu predvideno klasično odpiranje s krilnimi vrati, ki imajo vgrajene spone za mehko zapiranje.

V notranjosti elementa so police za odlaganje brisač in ostalih kopalniških pripomočkov.

Več vsebin na temo kopalniških regalov, lahko dodatno preverite tudi na tej povezavi.
Ali nas za izdelavo ponudbe, kontaktirate čez spodnje možnosti.