» » » Otroška sobica s pogradom – prikaz opremljanja manjše otroške sobe za dva

Otroška sobica s pogradom – prikaz opremljanja manjše otroške sobe za dva

Pri izdelavi pohištva za otroške sobe, je v največ primerih potrebno biti pozoren na posamezne posebnosti, pri manjših otrocih še na varnostne specifičnosti, pri mladostnikih pa tudi na sodobne trende in želje najstnikov po notranji opremi v njihovih prostorih. Na spodnjih slikah je prikazana otroška sobica s pogradom, ki obenem vključuje še izdelavo kotne pisalne mize, večje garderobne omare, vse skupaj pa je s pogradom vred, umeščeno v manjšo, delno mansardno otroško sobo.

.

Otroška sobica s pogradom – prikaz izdelave

.

Na prvi sliki, spodaj, je najprej prikazana visoka garderobna omara s tremi vertikalnimi, klasičnimi krilnimi vrati, od katerih je sredinsko krilo, opremljeno v zeleni barvi, ostali del omare pa v barvah naravnega lesnega tona.

.

visoka garderobna omara po meri
Tri delna garderobna omara po meri.

.

Garderobna omara sega od tal do stropa, po svoji globini pa meri cca. 50 cm, kar ravno zadošča za pospravljanje majic in puloverjev na odlagalne police ter obešanje garderobe, prečno na obešalne palice v notranjosti omare.

Vrata se, kot rečeno, odpirajo krilno in so opremljena s srebrnimi ročaji modernega in estetskega izgleda.

Garderobna omara je izdelana tako, da po svoji višini in globini, sega ravno v kot prostora, kjer se malo naprej, na levo, začenja poševnina, delno mansardne otroške sobe.

Na nasprotni strani garderobne omare sta postavljena enojni posteljni okvir ter po merah mansardnega kota, izdelana kotna pisalna miza z navznoter ukrivljenim kotnim delom (slika spodaj):

.

posteljni okvir in pisalna miza
Spodnje ležišče kotnega pograda in kotna pisalna miza.

.

Posteljni okvir je standardne dimenzije za enojno mladinsko ležišče (90 x 200 cm), prečno nanj pa se v kotu (vidno na naslednji sliki) nadaljuje zgornje ležišče pograda.

Spodnji posteljni okvir je pri tleh opremljen z dodatnim izvlečnim predalom (mehko in tiho zapiranje), dodatno pa sta na vzdolžni zunanji stranici in kratki stranici pri nogah, povišani leseni ograjici.

Desno od posteljnega okvirja je ravno dovolj prostora za postavitev kotne pisalne mize, ki se na obeh straneh, preprosto zaključuje z miznima, srebrnima nogicama.

.

otroška pisalna miza
Pogled na celotno pisalno mizo.

.

Kot je dodatno izkoriščen z manjšim premičnim regalnikom z dvema izvlečnima in estetsko celotni sobici, ujemajočima predaloma.

Levi zaključek otroške sobice s pogradom, je prikazan na spodnji sliki:

.

otroška sobica s pogradom
Levi, povišan del pograda z dodatno, nižjo, garderobno omarico v levem delu.

.

Zgornje ležišče pograda sega do okna na desni, na levi pa ostaja pod njim, dovolj prostora za dvodelno, nižjo garderobno omarico. Ta je izdelana tako, da je v spodnjem delu opremljena z dvema izvlečnima predaloma, v zgornjem delu pa so v notranjosti omare, premične odlagalne police, omarna vrata pa se ponovno odpirajo in zapirajo, klasično krilno.

Skrajno levo je na zunanji stranici omare in zgornjega posteljnega okvirja, montirana aluminijasta letev, preko katere otrok dostopa do zgornjega ležišča.

Dimenzije zgornjega ležišča so ponovno standardne (90 x 200 cm), globina tega, podpirajočega omarnega korpusa, pa je klasičnih 50 cm.

Celotno zgornje ležišče pograda je dodatno zaščiteno s povišano leseno, močno, stabilno in estetsko ograjo v barvi celotne notranje opreme otroške sobice.

.

**********

.

Če tudi vas zanima otroška sobica s pogradom, bomo veseli, če se boste za zanimanje, oglasili tudi k nam. Lahko preko kontaktnih možnosti, lahko pa nas tudi obiščete.

Dodatno vas povabimo, da si ostale naše rešitve pohištva po meri, ogledate na tej povezavi. Na njej boste našli nekaj primerov opremljanja kopalnic s pohištvom po meri, primere izdelave kuhinj po meri ter ostale koristne nasvete v zvezi z opremljanjem različnih bivanjskih prostorov.