» » » 6 primerov nadstreškov za terase in balkone

6 primerov nadstreškov za terase in balkone

Med doslej predstavljenimi primeri lesenih nadstreškov za avte in terase je precej takšnih, ki so primerni za počitniške kapacitete in vikende. V času počitnic in letnih dopustov je na srečo dovolj dela, da lahko na to temo predstavim še nekaj dodatnih primerov.

V nekaterih sem izdeloval samo nadstrešek, pri drugih so nadstreški za terase in balkone zajemali vsa dela. Tudi betoniranje pohodnih plošč, montažo žlebov ter inštalacijo električne in vodovodne napeljave.
.

poceni nadstreški za terase in balkone
Izdelava tega nadstreška je vključevala betoniranje osnovne plošče, izdelavo in postavitev lesenega dela ter pokrivanje s kritino (pločevina). Dimenzije nadstreška: 4,20 x 3,60 m. Čas izdelave s betoniranjem plošče vred: 8 delovnih dni (med betoniranjem plošče in postavljanjem nadstreška je minil dober mesec).

 

letna terasa na vikendu
Postavljanje lesenega samostoječega nadstreška na vikendu. Urejanje okolice in izdelava vrtne garniture za pod nadstrešek sledi kasneje. Nekatere primere izdelanih vrtnih garnitur si lahko ogledate tukaj.

Primer postavljanja vrtne hiše z letno teraso

V spodnjem primeru je šlo za postavljanje celotne vrtne lesene hiške s pripravo betonske plošče, odvodnjavanjem, izdelavo lesnega dela ter prekrivanjem s kritino (tegola) vred.

Vrtna hiška ima pokriti (zaprti del), ki je namenjen spravilu vrtnega orodja, kosilnici ter kolesom. V njej je tudi prostor za vinski sod in prešo.

Odprti del vrtne hiše je namenjen za letno teraso in posedanje pred hišo. Odprti del je obdan z metrsko leseno ograjo.

vrtna hiska lesena
Primer postavljanja lesene vrtne hiške
priprava letne terase
Primer postavitve enostavnega nadstreška za letno teraso na vikendu. Za pohodno ploščo se je lastnik odločil za les.
nadstrešek za teraso
Enokapni nadstrešek modernega izgleda (v avtokampu). Pod njim bo prostor za postavitev večje vrtne garniture. Pohodna površina so kamnite pralne plošče. Dimenzija: 3m x 8,40m.
poceni nadstreški za terase in balkone
Postavljanje lesenega nadstreška na vhodu v hišo.

Še več primerov mojih del lahko najdete na tej povezavi. Ali pa mi preko spodnjih kontaktnih obrazcev sporočite vaše želje in predloge. Potrudil se bom hitro pripraviti informativno ponudbo za vaš primer.