» » » Prednosti WPC talnih oblog pred ostalimi vrstami talnih oblog

Prednosti WPC talnih oblog pred ostalimi vrstami talnih oblog

V prispevku z naslovom WPC deske za obdelavo tal na terasi, smo si lahko ogledali kaj WPC deske, sploh so. Tokrat pa bomo podrobneje predstavili prednosti wpc talnih oblog. Kot vemo, je WPC kratica za lesno – plastični kompozit (wood plastic composite), katerega osnovni sestavini sta lesna vlakna bambusa in recikliran material termoplastov.

WPC je na trg prišel pred dobrimi desetimi leti in je še vedno prva generacija materiala. Idealen je za uporabo na prostem, za različne namene. Najpogosteje ga najdemo na terasah, saj so iz lesnega kompozita WPC izdelane podnice, s katerimi so obdelane talne površine. Uporaben pa je tudi za izdelavo ograj, okvirjev oken in vrat, obdelavo pohodnih površin okrog bazenov in podobno.

.

Prednosti WPC talnih oblog
Prednosti WPC talnih oblog in različne možnosti uporabe.

.

Nekaj osnovnih prednosti WPC talnih oblog

.

Če iščete material, ki ima dolgo življenjsko dobo, hkrati pa je tudi moderen in estetsko privlačen, je WPC prava izbira.

Osnovne prednosti WPC talnih oblog so:

  • odpornost na gnilobe in plesni,
  • ne trohni,
  • se ne cepi,
  • ne vpija vode,
  • praktično ne zahteva nobenega vzdrževanja.

Uporaba WPC talnih oblog je običajna praksa po vsem svetu.

Primerne so tako za zahtevnejše zasebne uporabnike, prav tako pa jih v poslovnih objektih, oblikovalci in arhitekti vključujejo zaradi naslednjih značilnosti:

.

WPC material ne zahteva vzdrževanja

.

Za razliko od drugih materialov, ki se uporabljajo za talne obloge, ta material zahteva zelo malo vzdrževanja. Medtem, ko drugi materiali zahtevajo redno brušenje in premazovanje, dodatno fiksiranje ter preprečevanje gnitja in plesni, WPC ne zahteva takega vzdrževanja in tako na dolgi rok pomaga prihraniti stroške. Ker je odporen na vremenske vplive, ga lahko uporabimo za obdelavo odprtih teras ter kot pohodne površine okrog bazenov.

.

Prednosti WPC talnih oblog
Glavne prednosti WPC talnih oblog se pokažejo predvsem na odprtih terasah.

.

Je varen za uporabo

.

Ta vrsta materiala, če se uporablja na mestih, kot so tla, je zelo varna. Tako izdelana talna podlaga ne drsi, prav tako se ne cepi, zato je primerna tudi za hojo z bosimi nogami. Zato vam ni potrebno skrbeti, da bi otroci ali starejše osebe v vaši hiši, zdrsnili, se zaskalili ali kako drugače poškodovali.

.

Prednosti WPC talnih oblog
WPC talne obloge ne drsijo in se ne cepijo, zato so popolnoma varne za uporabo.

.

Dolga življenjska doba

.

WPC talne obloge so izdelane iz trpežnega materiala. Zato so dobra naložba in lahko ste prepričani, da bo izbrana WPC podlaga trajala zelo dolgo.

.

Povečana dodana vrednost vašega doma

.

Če kadarkoli pride do želje ali drugega razloga, da ponudite svojo hišo v prodajo, potem ste lahko prepričani, da estetski videz uporabljenega WPC materiala, poskrbi za to, da lahko postavite višjo ceno. Uporaba WPC poveča dodano vrednost vašemu domu ter mu daje lepšo podobo in elegantnejši, modernejši videz.

.

Na voljo je v številnih barvah

.

WPC je dobavljiv v treh osnovnih barvnih odtenkih. Lahko uporabite eno barvo ali pa za dopolnitev ter popestritev uporabite in kombinirate različne barve WPC desk.

.

Prednosti WPC talnih oblog
Z uporabo desk v različnih barvnih odtenkih, poskrbimo za atraktivnejši videz terase.

.

Za več informacij in pogovor o ostalih praktičnih vidikih, zakaj se vse več gospodinjstev odloča za WPC deske, se priporočamo.