» » » Izdelava zunanje lesene terase ob hotelu

Izdelava zunanje lesene terase ob hotelu

Glede na to, da so zunanje wpc talne obloge, lesno kompozitni material, sestavljen iz lesne sestavine bambusa, je v tokratnem primeru spodaj, prikazana izdelava zunanje lesene terase iz wpc oblog tega kompozitnega materiala.

V tem primeru ge za izdelavo terase na zunanjo betonsko podlago. Ta je na eni strani povezana s prehodom v notranje prostore hotela, na strani pravokotno od prehodov, z zidno steno, na zunanjih straneh pa teraso zaključujeta drenaža iz kamnov in urejena travnata površina.

Za tiste, ki nas spremljate prvič, smo tri primere izdelave zunanjih teras na različne pod konstrukcije, prikazali tudi v prispevku z naslovom 3 primeri polaganja zunanjih talnih oblog iz wpc desk.

Objekt na spodnjih slikah se nahaja na jadranski obali, natančneje – na otoku Mali Lošinj, v bližini mesta Veli Lošinj. Pogled na zaključeno izdelano teraso iz wpc desk je prikazan na spodnji sliki:

.

izdelava lesene terase
Izdelava zunanje lesene terase – pogled na dokončano teraso.

.

Večja terasa bo služila zunanjemu posedanju ob restavraciji hotela. Njena dimenzija znaša približno 9 x 8 metrov ob daljši (zidni steni) ter približno 6 metrov ob krajši (travni) površini (na levi, na sliki spodaj).

Sama terasa je imela predhodno izdelano betonsko podlago in je bila že predvidena za polaganje zunanjih wpc desk. Napotke in razlike pri polaganju wpc desk na različne podlage, smo opisali v prispevku Polaganje zunanjih wpc talnih oblog.

Betonska plošča, na katero so položene wpc deske, je nekoliko dvignjena od ostale ravnine, obenem pa tudi nagnjena proti travnim površinam z namenom odtoka deževnice.

.

zunanja terasa
Pogled na teraso iz krajše strani.

.

Lesne obrobe in zaključki so montirani na sprednji in desni strani terase, medtem, ko sta zidna in prehodna stena z vrati, zaključeni s samimi obdelanimi wpc deskami.

Na teraso bo v najmočnejši letni vročini postavljenih več senčnikov, miz in stolov, sicer pa je idejni načrt prvotno predvideval tudi možnost naknadne postavitve lesenega nadstreška.

Če ste interesent za izdelavo zunanje lesene terase in hkrati iščete tudi opcije za senčno zaščito vaše terase z lesenimi nadstreški, je na povezavi, objavljen tudi Vodnik za izbiro ustreznega lesenega nadstreška. V njem je predstavljenih precej primerov že postavljenih nadstreškov, obenem pa tudi nasveti in ideje na katere morate biti pozorni, v odvisnosti od tega, za kakšen leseni nadstrešek se boste odločili.

Izgled zaključka zunanjih obrob terase, ki gledajo proti travnatim površinam, prikazuje spodnja slika:

.

Prikaz zaključka zunanjih talnih obrob
Prikaz zaključka zunanjih talnih obrob, ki gledajo proti travnatim površinam.

.

Ob sprednji del je na koncu posuto kamenje, ki zakriva drenažno cev.
Na levi je terasa dovolj dvignjena že s samo betonsko podlago, tako, da je onemogočen direkten stik oblog z zemljo.

Same obloge so položene ravno, glede na svoje zaključke. Pri čemer takšna tehnika polaganja zahteva več materiala in malenkost več odpada, še posebej za to, ker nasprotna (daljša, zidna) stranica, ne leži pravokotno na vzdolžno stranico.

Vse prednosti wpc materiala napram ostalim materialom za izdelavo zunanjih lesenih teras, smo predstavili že v prispevku na povezavi.

Če tudi vas zanima izdelava zunanje lesene terase (iz wpc zunanjih talnih oblog ali iz klasičnega lesa), se priporočamo, da nam pišete čez kontaktne možnosti.