» » » Pregradna vrata za hodnik, ki dajejo videz vgradne omare

Pregradna vrata za hodnik, ki dajejo videz vgradne omare

Predvsem sodobna stanovanja in moderne gradnje hiš, imajo nemalokrat v svojih načrtih, predvidene prostorske niše in kotičke nepravilnih oblik, ki jih lastniki ponavadi izkoristijo kot manjše shrambe ali sobe, v katere postavijo manjšo omaro ali police. V primeru, v nadaljevanju, boste videli zanimiv primer, kjer smo montirali pregradna vrata za hodnik v drsni izvedbi. Z njimi smo zapirali kar dve prostorski niši.

Leva prostorska niša je nastala kot posledica prostega prostora, ki je nastal pod stopniščem, desna odprtina pa je mišljena zgolj kot manjša shramba za priročne reči v bližini kuhinje in jedilnice.

Hiša je sodobne gradnje in videza.

Notranji prostori so med seboj odprti in povezani, prostorski niši pred obdelavo, sta vidni na spodnji sliki:

.

pregradna vrata za hodnik
Neenako visoki odprtini na širokem hodniku, ki povezuje jedilniško, kuhinjski del s sobami.

.

Odprtini se nahajata na levi strani širšega prehoda med jedilnico in kuhinjo na eni strani, ter sobami, na drugi strani. Zaradi stopnišča, ki poteka od sob mimo hodnika navzgor, je leva odprtina nižja, obe pa sta za približno 25 cm odmaknjeni navzven, proti notranjosti hodnika.

Odprtini sta med seboj ločeni z zidno steno.

Montaža klasičnih, dvojnih krilnih vrat ne pride v poštev, zaradi premajhne širine na zidni steni med obema odprtinama, pa tudi krilno odpiranje vrat, bi preveč zaprlo hodnik za nemoten prehod med jedilnico in sobami.

Zato smo v tem primeru izvedli spodnjo rešitev:

.

pregradna drsna vrata
Dvokrilna, pregradna drsna vrata v belem iveralu. Aluminijasto okovje.

.

Namesto krilnih vrat, smo obe prostorski niši, preprosto zaprli z dvojnimi drsnimi vrati (iz navadnega, belega, matiranega iverala).

Skrajno levo in desno sta izdelani, prav tako iz belega iverala,  po dve naslonski letvi, na katero se naslonita obe krili drsnih vrat. Sami ročaji vrat in tirnici sta iz aluminija.

Drsna vrata obenem vsebujejo tudi blažilce za mehko zapiranje vrat.

Na ta način celoten prostor deluje kot vgradna omara, v kateri pa je garderoba, namesto v klasičnih omarnih korpusih, preprosto na navadnih obešalnikih, pospravljena v prostorski niši. Obešalniki so na kolescih in jih je mogoče “pripeljati” izven obeh prostorskih niš.

Zgornje vodilo je montirano na strop, spodnje je privijačeno v tla.

.

pregradna omara
Pregradna omara – pogled iz druge strani.

.

Zaradi montaže drsnih, belih vrat, hodnik, kljub vsemu deluje prehodno in prostorno, obenem pa k svetlosti prostora svoje pripomore tudi izbor navadnega, belega iverala.

Če vas zanima še več idej za drsna vrata, priporočamo obisk spletne strani drsna-vrata.si, če pa se ogrevate za predelne, pregradne ali drugačne oblike vgradnih omar, pa so izvedeni primeri in rešitve, predstavljeni na spletni strani vgradne omare.

Za vsa vprašanja in informacije, smo vam na voljo tudi preko spodnjih kontaktnih možnosti.