» » » Za tiste, ki se zanimajo za omare z drsnimi vrati, vse povezave na enem mestu

Za tiste, ki se zanimajo za omare z drsnimi vrati, vse povezave na enem mestu

Za omare z drsnimi vrati se v večini primerov, najprej zanimajo stranke, ki imajo na voljo manjši prostor pred samo omaro in pa tudi stranke, ki se bolj spogledujejo z modernimi omarnimi rešitvami in idejami.

Za razliko od omar s klasičnimi, krilnimi omarnimi vrati, prinašajo omare z drsnimi vrati, več prednosti.

Osnovna in verjetno za večino bodočih kupcev, najbolj pomembna je razlika v ceni. O tem kakšna je cenovna razlika med omarami z drsnimi in omarami s krilnimi vrati, je podrobneje napisano v prispevku z naslovom Ali je dražja omara z drsnimi ali krilnimi vrati.

.

Omare z drsnimi vrati in cena

.

V prispevku na zgornji povezavi lahko podrobno razberete, da je drsna omara v primerjavi s klasično, na vratna krila, odpirajočo se omaro, cenejša kar občutno, že, če gre zgolj za samo osnovno notranjo razporeditev omare. Razlika med cenama obeh omar, naraste še bolj, če omaro dodatno v notranjosti bogato opremite. Nekatere dodatke in elemente, ki jih je mogoče postaviti v drsne omare, boste našli prikazane tudi v prispevku na tej povezavi.

Sicer pa boste še najlepšo predstavo o raznovrstnih možnostih in že izdelanih omarah z drsnimi vrati, dobili, če si boste ogledali galerijo že izdelanih omar, na povezavi tukaj.

.

nižja garderobna omara v spalnici
Primer nižje omare z drsnimi vrati v mansardi.

.

Tisti, ki preko najrazličnejših svetovalcev in spletnih mest spremljate ponudbo omar z drsnimi vrati, že veste, da zraven cenovne prednosti, omare z drsnimi vrati, prinašajo še druge prednosti.

Kot rečeno, med njih, na prvo mesto sodi prihranek prostora pred samo omaro. 

Ravno zaradi tega, se za drsno omaro stranke raje odločajo v predsobah in na hodnikih, v manjših spalnicah in pa pravzaprav vsepovsod, kjer je zraven lepega in estetskega pohištva, potrebno biti pozoren tudi na izkoristek samega prostora (tudi v mansardah in garsonjerah).

Po drugi strani pa so ravno zaradi večjega števila možnosti kombiniranja barv in materialov na drsnih vratih, omare z drsnimi vrati, zanimive tudi kupcem, ki se bolj zanimajo za moderno pohištvo.

.

vgradnja omare z eno omarno stranico
Omara z drsnimi vrati iz rumenega stekla.

.

Drsna vrata

.

Vse o drsnih vratih za omare je predstavljeno na spletni strani, ki je namenjena zgolj predstavitvi notranjih drsnih vrat, sicer pa po cenovni ugodnosti, najprej prednjačijo omare z drsnimi vrati iz navadnega iverala (z možnostjo izbire različnih, matiranih barvnih odtenkov in odtenkov naravnih lesnih vzorcev ter struktur), nato omare z drsnimi vrati, ki so obdelane v barvah visokega sijaja, tem pa sledijo steklena drsna vrata in drsna vrata iz ogledal. Posebna vsebina, namenjena omaram z drsnimi vrati iz ogledal, se nahaja v prispevku z naslovom Vgradne omare z ogledalom.

Podrobneje o razlikah med različnimi vodili za drsna vrata omar, je zapisano v prispevku Katera vodila uporabiti za drsna vrata.

.

vgradna omara za mansardo
Drsna vrata v spalnici v mansardi.

.

Opremljanje garderobne sobe z omarami z drsnimi vrati

.

Posebno priljubljena je vgradnja drsnih vrat na omare v garderobnih sobah in v tako imenovanih “walk in” garderobnih prostorih. V teh primerih gre dejansko za prostore, ki so namenjeni izključno garderobi, najpogosteje pa se nahajajo ob spalnicah in v prostorskih nišah tik ob ostalih spalnih prostorih.

Notranjost takšnih garderobnih sob je, tudi v odvisnosti od okusa (in budžeta) lastnikov, ponavadi zapolnjena samo z omarnimi korpusi brez vrat, celoten garderobni prostor pa ima samo ena, vhodna drsna vrata v omaro.

Tak primer vgradne “walk in” omare z drsnimi vrati, lahko vidite tudi na tretji sliki, na tej povezavi. Na njej boste sicer videli opremljenost omare z drsnimi vrati tako na vhodu v “walk in” prostor, kot tudi drsna vrata na omarnih korpusih v notranjosti.

Za polnilo drsnih vrat je uporabljeno steklo, da pa se ne sprehajate preveč med vsemi različnimi prispevki, vam sliko te omare z drsnimi vrati, prikazujemo tudi spodaj:

.

omare z drsnimi vrati
Primer “walk in” omare z drsnimi vrati na vhodu v prostor in na omarnem korpusu.

.

Kotne omare z drsnimi vrati

.

Posebno poglavje namenimo tudi kotnim omaram z drsnimi vrati.

Za postavitev omare v kot, se ljudje odločajo predvsem zaradi izkoristka prostora, saj v kot postavljena omara, pač najmanj zasede bivalni prostor neke sobe. Obenem s kotno omaro, izkoristimo oba stenska, zidna kraka, ker pa gre za izdelavo omare po naročilu, pa je vsak izmed krakov hkrati poljubno in po potrebi dolg. Bistveno več primerov kotnih omar z drsnimi vrati boste našli v prispevku Za tiste, ki iščejo kotno vgradno omaro, vam pa primer kotne omare z drsnimi vrati, prikazujemo tudi spodaj:

.

kotne omare za spalnico
Kotna omara z drsnimi vrati.

.

V tem primeru kotno omaro z drsnimi vrati sestavljata dva enako dolga omarna kraka, ki sta tudi v svoji notranjosti razdeljena na enake elemente (štirje izvlečni predali v spodnjem delu levih omarnih prekatov, nad njimi odprte in premične police, desni omarni prekat pa je namenjen obešanju garderobe).

Če se tudi sami zanimate za omare z drsnimi vrati, ne glede na to, da izbirate med samostoječimi ali vgradnimi, vas vabimo, da se nam oglasite preko spodnjih kontaktnih možnosti.