» » » Prenova stare kuhinje

Prenova stare kuhinje

Prenova stare kuhinje predstavlja pri marsikaterem gospodinjstvu kompletno prenovo kuhinjskega ambienta s talnimi oblogami, barvami sten, razporeditvijo elementov ter kuhinjskim pohištvom samim, v primerih, ko pa gre za celovito prenovo hiše, pa prenova kuhinje vključuje tudi menjavo stavbnega pohištva (oboki, podboji, notranja vrata) ter seveda vse, s kuhinjo povezane prostore in pohištvo v njih.

Najpogosteje moramo pri prenovah kuhinj najprej sploh upoštevati kaj od “starega”, bo v novi kuhinji še ostalo (npr. nedavno nakupljeni gospodinjski aparati, med katerimi najpogosteje obdržimo še delujoč in uporaben hladilnik), nato povezanost kuhinje z jedilnico, v kateri že imamo obstoječo jedilno mizo in stole, hkrati pa moramo upoštevati izbor stila prenovljene kuhinje v novem prostoru.

Če je bila pred leti povprečna doba za zamenjavo kuhinje med 15 in 20 leti, se je danes ta doba v precejšnji meri, že precej spustila in pri marsikaterem gospodinjstvu znaša že krepko pod deset let (pri nekaterih družinah se kuhinja menja že po sedmih letih).

Funkcionalna in iz ekonomskega vidika, smotrna prenova stare kuhinje, bo ne glede na nov izbor pohištva in morebiten celoten prenovljen stil kuhinjskega prostora, v večini primerov, upoštevala že obstoječo kuhinjsko inštalacijo, sicer pa se manjši popravki in inštalacijski dodatki (npr. dodatna led osvetlitev, dodaten aparat za vlaženje in sušenje zraka, ipd…) lahko v kuhinjo dodajo tudi naknadno.

.

Prenova stare kuhinje – primer

.

Na spodnji sliki je prikazan primer prenove kuhinjskega prostora z namestitvijo modernega kuhinjskega sestava v dveh delih.

.

prenova stare kuhinje

.

Osnovni, levi kuhinjski niz, tvorijo spodnji elementi z izvlečnimi predali in klasičnim, krilnim odpiranjem vrat pod umivalnikom ter zgornji viseči elementi, na desni strani (za jedilno mizo) pa se nahaja še manjši kuhinjski sestav s steklenim elementom v zgornjem delu.

Oba sestava sta med seboj povezana le z zidno kuhinjsko oblogo, ki je izdelana v barvi naravnega lesnega vzorca, le na desni je med zgornjim in spodnjim elementom, ta dekorirana s fototapeto z motivom iz narave.

Prenovljena kuhinja se zaključuje s samostoječim hladilnikom na desni.

Elementi so v beli barvi, obdelani v visokem sijaju, ročaji so srebrni v matirani barvi ter minimalistični in se zelo lepo podajo klasično srebrnim gospodinjskim aparatom.

V prenovljenem kuhinjskem prostoru je na sredini postavljena še jedilna miza s štirimi klasičnimi stoli.

.

*********

.

Če tudi vas zanima prenova stare kuhinje v novo preobleko, se za izdelavo informativnega predloga rešitve, ponujamo tudi mi.