» » » Prostorna kuhinja v dveh nizih in svetlih barvnih tonih

Prostorna kuhinja v dveh nizih in svetlih barvnih tonih

V spodnjem primeru, je tokrat predstavljena prostorna kuhinja v dveh nizih in svetlih barvnih tonih.

Elementi kuhinje so razporejeni tipično dvovrstno, na levo in desno stran sredinskega, zidnega okna, za barvne kombinacije pa je uporabljen vzorec naravnega lesa za obod kuhinjskih elementov ter bel iveral v visokem sijaju za ličnice kuhinjskih elementov.

Na levi strani je v sredino kuhinjske, 5 delne in široke omare, v vrhnjem delu, postavljen še barvno izstopajoč, odlagalni kuhinjski element s krajšimi policami.

.

Prostorna kuhinja v dveh nizih in svetlih barvnih tonih

.

Na zgornji sliki je najprej prikazana montaža levega lesnega dela kuhinje, skupaj z že vgrajenimi gospodinjskimi aparati, za dokončno ureditev kuhinje pa manjkajo še zaključne zidne obrobe, montiran radiator in okrasne talne letvice pod njim.

Visoka omara je razdeljena tako, da je prvi, levi omarni korpus, namenjen vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare, sredina je z dvema omarnima prekatoma namenjena vgradnji mikrovalovne in klasične, vgradne pečice, desna dva prekata pa sta namenjena shrambi živil.

Medtem, ko so stranski omarni prekati, po višini razdeljeni na zgornji in spodnji del, je bistveno bolj razgibana sredina omarnega korpusa.

Ta je v dveh vrstah, po višini namenjen vgradnim gospodinjskim aparatom, v spodnjem delu je opremljen z izvlečnimi predali, v zgornjem delu pa se zaključuje s povsem nevsakdanjim odlagalnim poličnikom, ki zraven konstrukcije, izstopa od ostalih elementov, tudi po izboru barve.

Celoten kuhinjski, omarni niz, se zaključuje z manjšim predalnikom, na levi.

Kuhinjski krak, desno od okna, je prikazan na spodnji sliki:

.

desni-kuhinjski-niz

.

Desni kuhinjski niz (zgornja slika) je namenjen kuhi in pripravi živil.

Levo (proti oknu) je najprej v kotu, na voljo nekaj odlagalne površine na delovnem pultu, nato sledi enojni pomivalnik z odcejalnikom in kuhalna plošča, celoten delovni pult pa se zaključuje še z večjo uporabno površino, na desni.

V spodnjem delu so med seboj kombinirani kuhinjski elementi, ki se odpirajo krilno ter izvlečni predali pod kuhalno ploščo.

V zgornjem delu je krožnikom in osnovnim kuhinjskim skledam, namenjen viseči kuhinjski element nad pomivalnikom, nad kuhinjsko ploščo se nahaja moderna kuhinjska napa, desno pa se zidna stena zaključuje še z dvema odlagalnima policama.

Za kombinacijo materialov je uporabljen naraven les in bele, lesene ličnice, le v zgornjem visečem elementu, je spodnja ličnica pregibne fronte, opremljena s stekleno matirano površino.

Celoten kuhinjski niz se zaključuje tako, da je vgrajen v nižjo zidno steno (na desni), ki bo naknadno še finalno obdelana s kamnito ploščo oz. keramiko.

.

***********

.

Za še več idej in prikazanih primerov opremljanja raznovrstnih kuhinj, vas povabimo, da si ogledate še to povezavo. Na njej je prikazanih še ogromno dodatnih primerov kuhinj v najrazličnejših prostorskih situacijah (mansardne kuhinje, enovrstne kuhinje, moderne kuhinjske lepotice,….)