» » » Izberite za svoj hodnik steklena vrata

Izberite za svoj hodnik steklena vrata

Steklena vrata za hodnik se sicer najpogosteje uporabljajo pri opremljanju poslovnih prostorov, a je tudi v stanovanjih in hišah vse bolj opaziti trend in povečanje povpraševanj za opremljanje s steklenimi vrati.

V nadaljevanju primer opremljanja hodnika s steklenimi vrati

Še posebej za hodnike, predsobe in pa, jasno, kopalnice, je povpraševanj po rešitvah s steklenimi vrati, več.

Prvi razmislek, ko nas mikajo steklena vrata za hodnik, je potreben glede tega ali bodo naša vrata drsna ali s klasičnim zapiranjem.

O osnovnih značilnostih enih in drugih, je že samo v rubriki vrata in v rubriki drsna vrata napisano nekaj nasvetov, ki se jih splača preleteti.

Sicer pa je sama odločitev za drsna ali vrata s klasičnim odpiranjem, povezana z namenom, prostorom, dimenzijami prostora, okusom in pa, jasno, tudi s cenovnimi zmožnostmi.

Steklena vrata za hodnik s krilnim odpiranjem

steklena vrata za hodnik
Primer opremljanja s steklenimi krilnimi vrati.

Kot že rečeno višje v prispevku, se tradicionalno in v večji meri za steklene rešitve odločajo podjetja za opremo svojih poslovnih prostorov.

Pri izboru steklenih vrat je lahko celotno krilo stekleno ali pa se v leseni okvir vgradi steklo. Izbira stekla je odvisna od ponudnika, prav tako je poljubna tudi izbira podboja.

Kar se tiče zaklepanja steklenih vrat in tesnenja steklenih vrat, imajo le ta, podobne lastnosti kot jih imajo lesena vrata. Tesnenje in zaklepanje je odvisno od izbire okovja, pri čemer lahko steklenim vratom vgradite različno kakovostne ročaje ali kljuke.

Tri prednosti za odločitev za steklena vrata

Osnovne prednosti namestitve steklenih vrat so trojne.

Prvič, steklo, še posebej, če je obdelano (poslikava, gravure, peskanje, jedkanje, dimljenje, barvanje…) daje pridih elegantnosti, resnosti in sodoben videz.

Drugič, steklena vrata omogočajo večji pretok svetlobe skozi prostor.

Steklo, ki ga uporabimo za vrata mora biti kaljeno. Takšno je odporno na udarce in zato tudi bolj varno.

Tretji, ne nepomemben razlog, za odločitev za steklena vrata, pa je v trpežnosti (večnosti materiala) in enostavnem in hitrem čiščenju. Enako kot vse ostale steklene površine, tudi vrata čistimo s povsem običajnimi sredstvi za čiščenje stekel.

steklena vrata za hodnik
Opremljanje celotnega hodnika.

V primeru, ki ga predstavljamo, smo celoten hodnik opremili v enakem stilu. Podboji prostora so enakega izgleda in tudi ostale detajle na hodniku (okrasno ogledalo na sliki na levi) smo obdali v isti material in barvo.

steklena vrata za hodnik
Pogled skozi odprta vrata.

Vabljeni k ogledu galerije ostalih primerov izdelave notranjih vrat. Ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.

Veseli bomo pogovora z vami.