» » » Stopnice po naročilu z okrasnimi ograjami

Stopnice po naročilu z okrasnimi ograjami

Pozdravljeni :). Tokrat predstavljamo izdelane stopnice po naročilu, ki pa za razliko od večine dosedanjih objav, vključujejo tudi izdelavo ograj za stopnišča. Jasno, iz lesa.

Ker slike povedo več kot tisoč besed, smo izbrskali nekaj zadnjih naših projektov različnih stopnišč (ker so slike iz terena, niso vse ravno vrhunske fotografske kvalitete :)).

Primer ena – stopnice po naročilu z leseno ograjo enostavnih in ravnih linij. Na hodniku.

Na prvi sliki spodaj gre za prenovo starejšega stopnišča v starejši hiši. Dotrajano stopnišče smo v starejšem stilu preoblekli v novo preobleko, vključno z ograjo, izdelavo omar pod stopniščem in zaščito na notranji steni stopnišča. Na vrhu (sicer se na sliki ne vidi), stopnišče tudi zavije v desno.

stopnice lesene
Pri tej družini smo v les oblekli celotno stopnišče, pod stopniščem vgradili priročno omarico, zidno steno stopnišča pa oblekli v lesne lamelne plošče.

Primer dva – stopnice po naročilu v ravni liniji. Adaptacija zgornjih prostorov

V spodnjem primeru smo za naročnika, ki je opremljal višjo etažo v hiši, v kateri so do takrat bivali samo v spodnjem delu hiše, izdelali ravno, precej strmo stopnišče ob oknu. Osrednji steber stopniščne ograje (čisto spodnji na sliki) je v želenem dekorju. Vsi ostali stebri na ograji so izdelani na enak način, samo, da so po dimenzijah nekoliko ožji.

stopnice po naročilu
Izdelava ravnega lesenega stopnišča pri urejanju zgornjih prostorov hiše.

Primer tri – stopnice po naročilu z 90 stopinjskim zavojem 

Z naslednjim primerom kažemo izdelavo stopnišča z zavojem v levo. Na zgornjem delu stopnišča smo ograjo izdelali samo na levi strani, na spodnjem delu stopnišča pa na obeh.

stopnice po naročilu
Stopnišče z 90 stopinjskim zavojem.

V celotni ponudbi izdelave stopnišč, svojim strankam ponujamo izdelavo klasičnih stopnic, modernih stopnic, rustikalnih stopnic, obloge betonskih stopnic z lesom (primer smo predstavili v prispevku Montaža in izdelava lesenih stopnic na beton, raznovrstne zavite stopnice (prispevek 4 primeri izdelave zavitih stopnic), spiralne stopnice, krivljene stopnice, stopnice s posebnimi detajli, stopnice z lesenimi ograjami ter stopnice z ograjami s kombiniranim materialom.

Primer štiri – stopnice po naročilu z ravnimi linijami

Zadnji primer za tokratni prispevek je prikaz izdelanega lesenega stopnišča z zaščitno ograjo. Manj dekorja, ravne linije, enostaven in sodoben izgled.

stopnice po naročilu
Izdelava lesenega stopnišča v novogradnji.

Vabljeni k ogledu naših ostalih prispevkov (ali, da se nam oglasite za izdelavo informativne ponudbe).