» » » Kako vse je mogoče postaviti vgradne omare

Kako vse je mogoče postaviti vgradne omare

Odprtine za prostor za vgradne garderobne omare po meri, so pri novejših gradnjah, pogosto že postavljene vnaprej. Tako boste našli predvsem na hodnikih in predsobah ter tudi v spalnicah (naša ideja takšne omare v spalnici tukaj) odprtine od zidu do zidu in od tal do stropa, ki so namenjene postavitivi vgrajene omare (hkrati pa v teh odprtinah ne bo inštalacijskih cevi, kablov, stikal in vtičnic).

Pri starejših hišah in stanovanjih, ko vgradne garderobne omare po meri, še niso bilo tako popularne, prostor za njih, ponavadi ni pripravljen vnaprej. Kar pa vseeno ne pomeni, da v njih ni mogoče postaviti vgradnih omar.

vgradne omare 9

Kako vse je mogoče postaviti vgradne garderobne omare po meri?

vgradne garderobne omare po meri
Postavitev vgradne omare med dva zidova

Postavitev zid/zid

Najbolj klasična postavitev vgradne garderobne omare je postavitev zid/zid. To pomeni, da je na vsaki strani omare stena. Takšna omara sega od tal do stropa, na straneh pa nima omarnih stranic, saj namesto teh, stranice omare predstavljajo zidne stene. Takšna omara v osnovi tudi nima hrbtišča, talne stranice in lastnega stropa. Na posebno željo stranke pa je te mogoče vgraditi dodatno.

V teh primerih je najpogosteje prostor za postavitev vgradne garderobne omare po meri, pripravljen vnaprej.

.

.

vgradne garderobne omare po meri
Vgradna omara z eno stranico

Postavitev zid/stranica

Ko želimo izkoristiti kot nekega prostora ali, ko prostor za vgradno omaro nimamo pripravljen vnaprej, bomo za postavitev vgradne garderobne omare po meri uporabili na eni strani zidno stranico, na drugi pa omarno stranico. To pride še posebej prav ob stenah kjer so vrata ali okna.

Princip postavitve je enak kot v zgornjem primeru. Omara bo segala od tal do stropa, z omarnimi tlemi, stropom in hrbtiščem po želji. Omarna stranica je po želji lahko na levi ali desni strani omare.

.

.

.

Postavitev vgradne omare v kot

Podroben primer postavitve kotne vgradne omare, smo opisali že v priloženi povezavi. V glavnem pa s postavitvijo vgradne omare v kot, želimo izkoristiti oba kotna zidova za omaro. V tem primeru bosta oba kraka omare imela na svojih koncih omarne stranice, v notranjosti pa, odvisno od želje, kotno rešitev.

Ena možnost za rešitev v kotu je, da se ena omara preprosto vgradi ravno do nasprotnega zida, druga rešitev pa, da se v kotu posebej izdela omara, ki omogoča postavitev vrat poševno. Število prekatov in vrat na omarah je poljubno in odvisno od dimenzij prostora.

vgradne garderobne omare po meri
Postavitev kotne vgradne omare – prvi primer
vgradne omare po meri
Postavitev kotne vgradne omare s posebej izdelanim kotom

Postavitev vgradne omare z dodatnimi drsnimi vrati za prehod

postavitev vgradne garderobne omare po meri
Vgradna omara z dodatnimi drsnimi vrati

V primerih, ko želimo prostor od enega do drugega zidu, povezati v celoti z omaro (ali istimi materiali), lahko del tega prostora zapolnimo z vgradno garderobno omaro, drugi del prostora pa z drsnimi vrati. V tem primeru so drsna vrata samo podaljšek vgradne omare ob njih.

Ta način se dostikrat tudi uporabi, ko želimo med seboj ločiti dva prostora, ni pa nam do zidave sten. Rešitev s takšno omaro in vrati bo služila kot pregradna stena med dvema prostoroma.

.

.

.Pol

Polna vgradna omara kot pregradna stena

postavitev vgradne garderobne omare po meri
Primer postavitve dveh omar v eni pregradi

Če si želimo določen prostor popolnoma razdeliti v dvoje (in torej med njima ni prehoda), lahko namesto dozidave sten, izberemo postavitev vgradne garderobne omare po meri, od zidu do zidu tako, da bo na obeh straneh omara. Brez prehoda iz enega v drug prostor.

V tem primeru bo na vsaki strani sobe, hrbtišče omare iz sosednje sobe, služilo kot stena, druga polovica pa bo uporabljena za omaro.

Na ta način bomo eno steno uporabili za postavitev dveh omar in pregrade hkrati.

.

.

.

Postavitev vgradne garderobne omare po meri skupaj z regali

vgradne garderobne omare po meri
Vgradne omare z dodatnim regalom

V nekaterih primerih ne potrebujemo prostora celotnega zidu za vgradno omaro. V teh lahko “preostanek” zidu uporabimo za vgraditev regalov ali odprtih polic po meri. Prispevek o izdelavi regalov po meri (predvsem za dnevne sobe) smo pripravili v priloženi povezavi.

Desno slika možnosti rešitve z vgradno omaro in odprtim regalom ob isti steni:

Ker je seveda možnosti za postavitev vgradne garderobne omare po meri, najbrž toliko kot je stanovanj, vas vabimo, da nas kontaktirate, če želite, da tudi za vas pripravimo predlog rešitve vašega primera.

Za vse postavitve velja, da jih je mogoče izvesti tako z drsnimi vrati kot vrati s klasičnim odpiranjem. V celotni paleti lesa, stekel in okovij, ki jih ponujamo v našem prodajnem programu.