» » » 5 primerov balkonskih ograj iz lesa

5 primerov balkonskih ograj iz lesa

Izdelava balkonske ograje iz lesa je seveda od primera do primera stanovanjske enote, različna. Najprej se razlikuje po vrsti izbranega lesa za balkonsko ograjo, nato po barvi (zaščitnega premaza in končnega sloja), tehniki izdelave, dekorju, na koncu pa tudi po izgledu in estetiki, glede na objekt, na katerem je montirana.

Hkrati se balkonske ograje iz lesa ne izdelujejo samo za klasične balkone, kot jih poznamo pri hišah iz gradnje izpred dveh ali treh desetletij, temveč jih najdemo tudi na stopniščih, pokritih terasah, kot klasične ograje na vikend hiškah, vrtnih paviljonih, ob nadstreških in podobnem.

Tudi zaradi različnih funkcij in namena uporabe, se posamezne ograje med seboj ločijo na zastirne, okrasne, zaščitne, balkonske in še kakšne lesene ograje.

V nadaljevanju prispevka je prikazanih 5 različnih primerov balkonskih ograj iz lesa, glede na različne, zgoraj opisane, lastnosti in značilnosti.

.

balkonske ograje iz lesa
Primer večje dvovrstne balkonske ograje iz lesa na stanovanjski hiši.

.

Kaj vključuje izdelava balkonske ograje iz lesa?

.

Izdelava balkonske ograje iz lesa in oblikovanje cene, je najpogosteje odvisna od izbire podlage ograjnih desk (materiala) oz. od kombinacije različnih izbranih ograjnih letvic. Posamezne letvice se lahko med seboj razlikujejo po širinah, debelinah, obliki in seveda tudi razmaku med njimi.

Na ceno izdelave lesene balkonske ograje vpliva tudi ali je balkonska ograja samo lesno obdelana, ali vključuje tudi dostavo in montažo ter še posebej, ali je v samo izdelavo vključena tudi izdelava morebitne kovinske konstrukcije, izdelava cvetličnih korit in izdelava dodatnega dekorja.

.

masivna balkonska ograja
Masivna balkonska ograja.

.

Kakšen les je primeren za balkonske ograje iz lesa?

.

Najbolj primeren les za izdelavo balkonske ograje, je smreka (zaradi možnosti poljubne obdelave) ali macesen (zaradi počasne rasti, kar omogoča dolgo življenjsko dobo balkonske ograje).

V primerjavi z ostalimi vrstami lesa, ima macesnova balkonska ograja, kar 5 let, daljšo življenjsko dobo, sicer pa se za zaščito lesa pred plesnimi, gobami in insekticidi, balkonske ograje iz lesa, namakajo v impregnacijsko tekočino, ki je rahlo rumene barve.

Obenem je mogoče lesene balkonske ograje kombinirati tudi z drugimi materiali (steklo ali kompaktne plošče), ki pa imajo drugačne vremensko odporne lastnosti, kot sam les.

.

okrasna balkonska lesena ograja
Primer okrasne balkonske ograje iz lesa s cvetličnimi okrasnimi koriti.

.

Če vas zanima še več primerov izdelanih lesenih balkonskih ograj, predlagamo, da obiščete tudi našo spletno stran, sicer pa, ker večino strank zanimajo seveda tudi cene lesenih balkonskih ograj, v nadaljevanju predstavljamo tudi informativni cenik za ograje.

.

Kakšne so informativne cene
za izdelavo balkonske ograje iz lesa?

.

Glede na to, da je modelov lesenih balkonskih ograj, kar precej, so v nadaljevanju napisane povprečne cene balkonske ograje za tekoči meter:

  • povprečna cena za 1 tekoči meter balkonske ograje iz lesa je 50€
  • povprečna cena za impregnacijo 1 tekočega metra balkonske ograje je 10€
  • barvanje lesene balkonske ograje v povprečju stane 18€
  • dostava in montaža tekočega metra balkonske ograje (brez kovinske konstrukcije) stane v povprečju 20€

.

balkonske ograje blok
Primer lesenih balkonskih ograj na stanovanjskem bloku.

.

Ker gre za informativne cene in splošne cenovne informacije in tudi zato, ker se cene spreminjajo v odvisnosti od izbranega modela balkonske ograje, vas vabimo, da nam preko kontaktnih možnosti, pošljete svoje natančnejše želje in dimenzije in z veseljem bomo pripravili natančno ponudbo za vaš primer.

.

enostavna balkonska lesena ograja
Enostavna balkonska lesena ograja na stanovanjski hiši.