» » » Fantastičen izkoristek prostora z moderno kuhinjo

Fantastičen izkoristek prostora z moderno kuhinjo

V primeru, ki je predstavljen na spodnji sliki, je tokrat prikazana moderna kuhinja, ki fantastično izkorišča kuhinjski prostor od vhodnih vrat na desni, pa vse okrog vseh zidnih sten.

Kot je že v navadi, imajo v podobnih primerih, kuhinjski prostori, pogosto na eni izmed zidnih sten, še vgrajeno zunanje okno za dotok naravne svetlobe v kuhinjo in nemalokrat si interesenti za kuhinje, ne znajo povsem zamisliti, kako umestiti kuhinjske elemente, ob okno in zidne stene, tako, da bo kuhinja optimalno izkoriščena.

.

izkoristek prostora kuhinja

.

Celotna kuhinja in pohištvo na zgornji sliki, je izdelano v kombinaciji temnejšega vzorca naravnega lesa (z vidno lesno strukturo) ter belimi ličnicami, izdelanimi v visokem sijaju in matiranem steklu (na pregibnih, visečih, kuhinjskih elementih).

Osnovna zidna stena je s pohištvom zasnovana tako, da v spodnjem delu poteka spodnji, kotni kuhinjski element, ki se na vzdolžni steni, ob vhodnih vratih, zaključuje s povišanim elementom, v katerega je vgrajena zamrzovalna omara in hladilnik.

Zgornji kuhinjski niz visečih elementov, na hrbtni, zidni steni, je zasnovan simetrično, tako, da je moderna kuhinjska napa, nanj nameščena točno na sredino, levo in desno od nje, pa sta montirana po dva, enako široka, pregibna elementa.

Sestavni del kuhinje tvori, tudi v ospredju izdelana, ožja jedilna miza in odlagalni pult, ki je zaradi odpiranja okna, pomaknjen malenkost bolj v ospredje in proti dnevnemu ter ostalim prostorom po stanovanju.

V enakih barvnih tonih, moderno kuhinjo, fantastično zaključuje tudi estetsko izdelan strop z vgradnimi led svetili in izborom barv stropa, ki ustrezajo barvi kuhinjskega pulta, jedilno/servirne mize in podnožne maske.

Za moderen izgled, svežino in vizualno širino kuhinjskega prostora, poskrbi tudi izbor talne obloge, ki je svetla in moderna.

.

Razporeditev elementov

.

Osrednji delovni pult ima na sredini vgrajeno kuhalno ploščo, medtem, ko je pomivalno korito in element za pomivalni stroj, svoj prostor našel na desni strani, ob visokem elementu.

Levo od vgradne pečice, se kuhinja začne s širokimi, izvlečnimi predali, v katere je pospravljen jedilni pribor in osnovni pripomočki za pripravo jedi. Med vgradno pečico in izvlečnimi predali, boste pozorni opazili, da je montiran še ozek izvlečni predal, ki služi za shranjevanje kuhinjskih krp in čistil.

Funkcionalno je za optimalno izkoriščenost kuhinjskega prostora, zasnovana tudi rešitev na drugi strani (s kotnim kuhinjskim elementom).

.

*********

.

Za informativno ponudbo vaše bodoče kuhinje se priporočamo tudi mi.