» » » Izdelava kuhinj za različne prostorske situacije

Izdelava kuhinj za različne prostorske situacije

Tokrat je v prispevku prikazana izdelava kuhinj za različne in povsem specifične prostorske situacije in ambiente.

Prikazani so trije primeri, kjer lahko vidite možnosti prepletanja različnih materialov, različne zasnove in postavitve elementov ter možnost povezovanja kuhinje z jedilniškimi prostori.

.

Izdelava kuhinj v modernem izgledu

.

Na prvi sliki spodaj, je prikazana moderno izdelana kuhinja v obliki črke U, pri čemer je prečni kuhinjski krak (v ospredju) prav tako kot kuhinjski krak v notranjosti, uporabljen za kuhinjske elemente. Obenem ima nad zgornjo kuhinjsko delovno ploskvijo, moderen in povišan pult, ki se po barvi in lesnem vzorcu, ujema s hrbtno, zidno steno kuhinje.

.

izdelava kuhinj

.

Kuhinjo na zgornji sliki, krasi estetska uporaba kombinacij bele v visokem sijaju, naraven lesni ton z vidno lesno strukturo (šank, hrbtišče) ter delovni pult v črni.

V osnovi je kuhinja zasnovana v obliki črke U, njen zidni kuhinjski krak pa se najprej začne z visoko, tri delno omaro, v katero je v sredinski prekat, montirana moderna vgradna in mikrovalovna pečica v stojni višini.

Elementi na vseh omarah so moderni in brez ročajev, same fronte vseh kuhinjskih elementov pa so obdelane v beli barvi, v visokem sijaju.

Na osnovni hrbtni steni je v zgornjem delu nameščena linija pregibnih elementov, ki se odpirajo s preprostim potegom roke in ostanejo v odprtem položaju tudi brez držanja.

Skrajno levo in desno od visečih kuhinjskih elementov sta dodatno izdelani po dve odlagalni polici v naravnem lesnem tonu.

Kuhalni del delovnega pulta se nadaljuje na drugem kuhinjskem kraku (v ospredju slike).

Tukaj je tik ob zunanji strani kuhinje vgrajena kuhalna plošča, nad njo pa kraljuje moderna in lična, izvlečna kuhinjska napa. Svetila nad šankom in vgradna led svetila v notranjosti samo še dodatno pripomorejo k celoviti rešitvi in izgledu kuhinje, sicer pa celoten kuhinjski ambient enkratno dopolnjuje prepletanje naravnih lesnih vzorcev, visokega sijaja, modernih gospodinjskih aparatov ter črnega delovnega pulta.

Tudi sama zasnova kuhinje, ki je po sredini odprta proti jedilniškemu delu, je praktična, smiselna in uporabna.

.

Kuhinja s podaljšanim otokom in jedilniškim delom

.

izdelava moderne kuhinje

.

V nekaterih primerih zahteva izdelava kuhinj za kuhinjski prostor, vključitev tudi jedilniškega dela v sam osnovni, kuhinjski sestav.

Tak primer je prikazan na zgornji sliki.

Enovrstno razporejenim kuhinjskim elementom ob zidni steni, se po sredini razpoložljivega prostora, priključuje še vzporedno izdelan kuhinjski otok, ta pa se na svoji zunanji strani, nadaljuje še z jedilniško mizo.

Ker je v otok vgrajena kuhalna plošča, je tako pot od priprave živil do postrežbe na mizo, zmanjšana na minimum, pa tudi za jedilniški pribor nam ni potrebno hoditi ravno daleč, saj sta zanj namenjena elementa na zunanji strani samega otoka.

V notranjosti je kuhinja, ob zidni steni, izdelana in prilagojena razpoložljivi dimenziji ter zunanjemu kuhinjskemu oknu.

Osnovni elementi so razporejeni v spodnjem delu, v zgornjem kuhinjskem nizu pa je dovolj prostora za dodatne viseče elemente in odlagalno polico na levi.

Pomivalnik se, tako kot vgradna kuhinjska plošča, nahaja v kuhinjskem otoku.

.

*******

.

Moderno izdelana kuhinja je prikazana tudi na spodnji sliki:

.

odprta kuhinja v u

.

V tem primeru je kuhinja odprta proti prehodu med predprostorom in jedilnico ter proti kaminu, sicer pa je njena osnovna razporeditev kuhinjskih elementov, ponovno izdelana v obliki črke U (še več tovrstnih, boste našli tukaj).

Oba zidna kuhinjska niza sta v celoti zapolnjena z visokimi kuhinjskimi elementi, nizek krak, ki gleda proti jedilnici, pa je dodatno opremljen z odlagalnim šankom ter s predali in kuhinjskimi elementi, odpirajočimi se tudi iz zunanje strani.

Za barvno kombinacijo je v tem primeru izbrana bež matirana barva, naraven, svetlejši lesni dekor, aluminijasti, diskretni in nevsiljivi ročaji ter nekaj belega stekla na zgornjih, visečih elementih na sredini.

Kuhinja je prostorna in široka, ponuja ogromno predalov in odlagalnih mest, premišljeno pa je zasnovan tudi delovni kuhinjski trikotnik, ki vse osnovne gospodinjske aparate umešča v notranjost in v bližino, tako, da je prehod med njimi, skrajšan na minimum.

Če tudi vas zanima izdelava kuhinj po merah vaših prostorov, se priporočamo za predlog rešitve, tudi iz naše strani. Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.