» » » Moderna bela kuhinja iz masivnega lesa

Moderna bela kuhinja iz masivnega lesa

Ponavadi, ko govorimo o masivni kuhinji, nas večina najprej pomisli na kuhinjo v naravnih barvnih odtenkih lesa, torej o klasični, morda celo kmečki kuhinji. V objavi v nadaljevanju je za razliko od takšnih, predstavljena moderna bela kuhinja iz masivnega lesa.

Sicer pa tiste, ki se zanimate za izdelavo kuhinj iz masivnega lesa, vabimo tudi na naslednje tri prispevke:

.

Moderna bela kuhinja iz masivnega lesa

.

moderna bela kuhinja iz masivnega lesa
Moderna bela kuhinja iz masivnega lesa.

.

Posebnost tokrat predstavljene kuhinje je ta, da vrata elementov niso opremljena z mehanizmom s stranskim odpiranjem. Vsi zgornji elementi so opremljeni z dvižnim mehanizmom, spodnji pa z izvlečnim mehanizmom ter opremljeni s košarami. Izjema so le vrata elementa za vgradni hladilnik, ki se odpirajo klasično. V vseh primerih gre za mehanizme priznanega proizvajalca BLUM, ki omogočajo mehko zapiranje.

Prva slika (zgoraj) prikazuje ureditev kotnega dela, pri čemer smo prostor od stenskega zidu izkoristili za postavitev odprtih, po meri izdelanih polic, tem sledi prostor za vgradni hladilnik ter prostor za vgradno pečico. Ta se nahaja v stojni višini, poravnana ravno z višino delovnega pulta z namenom, da je jemanje in dajanje jedi v pečico in iz nje, poenostavljeno in lažje. Zgornji del, do zaključne okrasne letve, dopolnjujejo dvižni, globoki predali ter lično zamišljena kotna rešitev z dodatnimi odprtimi policami.

.

moderna bela kuhinja
Kuhinjska napa, obdelana z mavčnimi ploščami.

.

Kuhinjska napa je vgrajena v temu namenjen element, katerega zgornji del je obdelan z mavčnimi ploščami v obliki kamina. Indukcijska kuhalna plošča je vgradna, elementi spodnje kuhinjske vrste pa direktno pod ploščo, omogočajo tri vrste predalov na izvlek ter desno od njih dodaten večji, izvlečni predal za osnovna živila in začimbe.

Vgrajeni vtičnici na levi in desni omogočata postavitev in izrabo kotnega prostora z dodatnimi gospodinjskimi aparati (kot je na primer aparat za peko kruha, toaster, mikrovalovna pečica, ipd…)

.

moderna bela kuhinja
Stenska obloga je narejena iz belih keramičnih ploščic.

.

Celotna slika hrbtne linije kuhinje prikazuje simetrično postavitev visečih kuhinjskih elementov levo in desno od kuhinjske nape. Takoj pod desnim visečim elementom je spodnja kuhinjska vrsta ponovno kotno obdelana in se nadaljuje vzporedno z vrsto elementov, kjer se nahaja vgradna pečica in hladilnik.

.

moderna bela kuhinja
Elementi so opremljeni z modernimi temnimi kovinski ročaji.

.

Stena z oknom ne omogoča montaže zgornjih elementov, sta pa pod okno postavljena elementa za vgradni pomivalni stroj ter element, namenjen vgradnji pomivalnega korita. Element pod pomivalnim koritom skriva vodovodno, kanalizacijsko ter električno napeljavo, običajno pa služi tudi kot prostor, kamor postavimo koš za smeti, čistila ter čiščenju namenjene pripomočke.

.

moderna bela kuhinja
Tudi pomivalno korito je barvno usklajeno z barvo stene ter talne keramike.

.

Tudi element, ki razmejuje kuhinjo in jedilnico, je opremljen s tremi izvlečnimi predali, služi pa obenem tudi kot servirni šank.

.

moderna bela kuhinja
Zaključni del kuhinjskega pulta služi kot servirni šank.

.

Z jedilniške strani je del, ki bi bil sicer “mrtvi kot”, opremljen z dvema policama, ki ju lahko uporabimo za pripomočke, ki jih potrebujemo v jedilnici, časopise ter ostale drobnarije.

.

moderna bela kuhinja
Kotni kuhinjski element je z zadnje strani opremljen s policami.

.

Vrata kuhinjskih elementov so opremljena z modernimi temnimi kovinskimi ročaji, barvno usklajenimi s stenami kuhinje. S talno keramiko je barvno usklajeno tudi vgrajeno pomivalno korito.

.

moderna bela kuhinja
Pogled na celotno kuhinjo.

.

Za modernejši ter kompaktnejši videz kuhinje, so zgornji elementi opremljeni z dekorativno obrobo.

.

moderna bela kuhinja
Dekorativne obrobe zgornjih elementov.

.

V kolikor tudi vas zanima moderna bela kuhinja iz masivnega lesa, se priporočamo za izdelavo ponudbe. Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.