» » » Moderna masivna kuhinja v obliki črke U

Moderna masivna kuhinja v obliki črke U

Ko je govora o masivnih kuhinjah, pogosto stranke najprej pomislijo, da v ta razred sodijo samo kuhinje rustikalnega videza in stilne kuhinje. Posebej, če je moderna masivna kuhinja izdelana iz naravnega lesa, je lahko takšna kuhinja tudi povsem tradicionalnega izgleda.

.

Moderna masivna kuhinja, naravnega videza,
izdelana iz masivnega smrekovega lesa

.

V tokratnem prispevku predstavljamo kuhinjo, ki je v osnovi izdelana iz masivnega smrekovega lesa. Za modernejši in elegantnejši videz se v takšne kuhinje lahko kombinirajo tudi drugi materiali. Med njih sodijo:

  • peskano steklo,
  • inox, nerjaveče jeklo,
  • aluminij,
  • mediapan in ultrapas različnih vrst in barv.

Kot boste videli na slikah spodaj, je kuhinja postavljena v prostor, ki ima na obeh stranskih stenah okno. Njena postavitev je v obliki črke U. Tej obliki je prilagojena tudi razporeditev elementov.

Leva stran kuhinje je sestavljena iz visokega elementa, v katerem se skriva vgradni hladilnik. Pod hladilnikom smo naredili prostor, ki je namenjen policam za shranjevanje posode. Ob njem sta spodaj dva elementa s po tremi različno visokimi izvlečnimi predali, skrajno desno pa kotni element s polkrožno izvlečno košaro, ki nam pomaga, da lažje izkoristimo tudi težje dostopen prostor.
.

moderna masivna kuhinja
Moderna masivna kuhinja, izdelana iz naravnega lesa.

.

Zgoraj je v prostor med visokim elementom in oknom postavljen element s policami, opremljen z dvižnimi vrati. Na drugo stran okna je pritrjena odlagalna polička, ki je spojena tudi z napo na sosednji steni. Služila bo za odlaganje začimb.
.

moderna kuhinja
Elementi, prilagojeni obliki stranske stene z oknom.

.

Zadnja, najkrajša linija kuhinje, je spodaj opremljena z elementom za vgradno pečico in elementom s tremi izvlečnimi predali.
.

moderna kuhinja
Vgradna pečica in indukcijska kuhalna plošča.

.

Nad indukcijsko kuhalno ploščo je nameščena napa, ob njej pa še en element z dvižnimi vrati. Pomivalno korito smo obrnili v kot in sicer tako, da je pomivalni del na sredini, posodo za sušenje pa bomo pospravljali povsem v kot.
.

moderna kuhinja
Svetilka na desni (iz nerjavečega jekla) služi tudi kot dodatna polička.

.

V kotnem elementu pod pomivalnim koritom je prostor za vodovodno in odtočno napeljavo. V tem elementu smo našli tudi prostor za koš za odpadke, obenem pa je v njem dovolj prostora za odlaganje čistil in ostalih pripomočkov.

Pod oknom je postavljen element za vgradni pomivalni stroj, ob njem pa še klasičen element z enim predalom in vrati ter višji zaključni element. Zaključni element je opremljen z izvlečno košaro ter lično zaobljeno polico na vrhu. Ta služi kot servirni šank.
.

moderna kuhinja
Izvlečne košare.

.

Ker je vgradna pečica opremljena z dodatki iz nerjavečega jekla, je temu prilagojena tudi izbira kuhinjske nape.

Za modernejši videz kuhinje smo poskrbeli z ročaji iz eloksiranega aluminija, dva zgornja elementa pa smo dodatno okrasili s peskanim steklom. Pohištvo je opremljeno s kakovostnim kovinskim okovjem proizvajalca BLUM in omogoča mehko zapiranje.

Med zanimivimi predstavitvami naših kuhinj predlagamo tudi ogled zidane kuhinje ter primer izdelave masivne kuhinje v mansardnem prostoru.

V kolikor ste tudi sam iskalec rešitev za masivne kuhinje, se priporočamo.