» » » Primer opremljanja dnevne sobe z modernimi regali po naročilu

Primer opremljanja dnevne sobe z modernimi regali po naročilu

Če je na prvih dveh slikah, v predstavitvi estetskih, modernih in po naročilu, izdelanih kuhinj po meri (ta prispevek), prikazana izdelava čudovite in moderne kuhinje v belem, je v tem prispevku, spodaj, prikazana izdelava modernih regalov za dnevno sobo, za ta isto stanovanje.

.

**********

.

Prvi regal, na spodnji sliki, je izdelan v dveh, vzporednih in horizontalnih linijah ter vključuje na vsakem visečem dnevnem elementu po tri omarne prekate. Od teh je na zgornjem, na levi strani, odprt poličnik z notranjostjo, obdelano v naravnem lesnem korpusu, na spodnjem elementu, pa enak, na desni strani.

.

Izdelava modernih regalov za dnevno sobo
Osrednji, dvojni dnevni regal v vzporedni, horizontalni liniji.

.

Obod dvojnega, visečega regala je v beli barvi, obdelani v visokem sijaju, zaprta poličnika na obeh regalih, pa se odpirata in zapirata s krilnimi frontami, delujočimi na pritisk (push).

Zaradi razmaka med regaloma, je kot dodatno odlagalno mesto in polica, uporabna tudi zgornja ploskev spodnjega regala, hkrati pa sta oba dekorna korpusa iz naravno rjavega lesnega tona, dodatno osvetljena z led trakom, montiranim na zadnji strani, v notranjosti zgornje, stropne ploskve.

Na nasprotni strani stene moderne dnevne sobe, je v istem stilu, izdelan še širši, viseči in v vseh treh prekatih, s frontami, zaprt regal za pod televizijo.

.

dnevni regal pod televizijo
Estetski regal pod televizijskim zaslonom.

.

V ozadju se, na desni strani, vidi del pohištva moderne kuhinje, ki je z dnevno sobo, povezana v enem prostoru. V odsevu televizijskega zaslona se vidi montiran dvojni regal iz prve slike.

Po svoji zasnovi je moderno stanovanje (tako kuhinja, dnevna soba, kot ostali prostori) zasnovano s pohištvom minimalističnih, svetlih in ravnih linij, s čimer deluje prostorno, sveže in lepo odprto. Izdelano pohištvo služi svojim osnovnim funkcijam, hkrati pa stanovanje ne deluje natrpano in zapolnjeno s preveč pohištva.

Z enakim namenom je zato, ob pravokotno ležečo na sedežno garnituro, izdelan in na steno montiran še tretji dnevni regal.

.

moderen viseči regal za dnevno sobo
Regal ob sedežni garnituri.

.

Ta je, za razliko od tistega na prvi sliki (zgoraj), izdelan v eni liniji, pri čemer pa sta z naravno notranjostjo, okrašena in obdelana oba stranska regalna prekata. Oba sta tudi, na enak način, kot osrednji dvojni regal, v svoji notranjosti, osvetljena z led trakovi.

Sredina je zaprta s fronto, ki se odpre s pritiskom roke.

Tudi v tem primeru je lahko zgornja ploskev regala uporabljena kot dodatno odlagalno mesto, po svoji globini pa dnevni regal ne presega 20 cm, s čimer se lepo ujame tudi s samo debelino stranice sedežne garniture, tako, da se sedeči ne dotika samega regala.

Še en, ponovno malenkost drugačen regal, v istem prostoru, je izdelan tako, da ima odprti korpus samo na desni strani.

.

moderni regal dnevna soba

.

Pozorni bralci boste opazili, da so korpusi na regalih spojeni pod kotom 45 stopinj, odpiranje vseh ličnic na vseh regalih pa deluje na enak način (push).

.

***********

.

V kolikor tudi vas zanima izdelava modernih regalov za dnevno sobo, se priporočamo za pogovor, čez kontaktne možnosti. Sicer pa vas vabimo, da si ogledate še ostale naše primere opremljanja ostalih bivanjskih prostorov – le te prikazujemo na tej povezavi.