» » » Kako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma

Kako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma

vonjave za domKako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma je posebej zanimiva tema za jesen in zimo, saj je v teh obdobjih težje v domu ustvariti dobre vonjave, ki bi harmonično in pravilno aktivirale energije vašega doma.

.

Naravne vonjave prinesejo v vaš dom naravne energije, kar je izjemno pomembno še posebej, če ste doma v mestu ali v bloku in imate manj stika z naravo.

.

Kakšna je razlika med letnimi časi glede vonjav v domu?

.

Zaradi slabšega energijskega stanja prostorov na jesen in zimo so tako tudi pogostejši prepiri doma, pojavi depresije, apatičnosti in pomanjkanje volje.

dom in vonjaveNa pomlad se zaradi praznovanja dneva žena, materinskega dneva in zaradi občutka pomladi v domovih pogosteje znajdejo cvetoče rože, ki širijo svoje naravne vonjave tudi v prostor. Tako se začne pomlad tudi v vašem domu.

.

Poletje je obdobje, ko zaradi bolj pogostega prezračevanja vonjave bolj naravno krožijo in s tem se krepi tudi energija doma.

.
Tako je sedaj idealen čas, da sledite načinu vpeljevanja harmoničnih in naravnih vonjav v vaš dom, s čimer boste ustvarili naravno oazo doma. To bo harmonično vplivalo na vaše odnose, na vsa področja življenja in na vašo osebno energijo.

.

S pravimi naravnimi vonjavami boste lahko doma dobro ”gnezdili” in si na ta način v dom in življenje priklicali ljubeče partnerstvo, blagostanje in srečo.

.

Prezračevanje in energije doma

.

PREZRAČEVANJE je potrebno preden se lotite vprašanja, kako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma.

.

Vsi prostori namreč potrebujejo DOVOLJ KISIKA, da se naravni vonji dobro razvijejo in naravno potujejo po vseh prostorih.

.

Zprezračevanje domaato je koristno, da ne glede na vreme zunaj, vsaj 2x dnevno za 5-10 min dobro prezračite vse prostore (več: energetsko čiščenje prostora).

.

Prezračevanje seveda odsvetujem v primerih, ko so izjemne razmere zaradi prevelikih toksičnih sestavin v zraku, kar se v nekaterih predelih že pogosto dogaja.

Žal je potrebno upoštevati “CHAMTRAILS”-e.

.

Zaradi večje zastrupitve zraka, ki se načrtno dogaja in ga v tujini raziskujejo pod nazivom “Chamtrailsi”, je smiselno, da ne glede na letni čas, imate pri roku pumpico, v kateri imate mešanico vode in domačega kisa.

.

Kadar je zunaj toplo, je koristno, da, če živite v bloku, poškropite predel okenske police (preverite, da jo kis ne poškoduje). Če živite v hiši, pa poškropite po okolici hiše, kjer imate kamen ali nastavite zidake. Poleti jih segreje sonce in zaradi kisa se zgodi kemijska reakcija, ki prečisti vaše ozračje v bližini doma. V drugih letnih časih je dobro nekje blizu (na južnem delu) pripraviti kurišče, da potem na tople kamne nalijete vodo in kis. To je pravi čarovniški lek, ki gre od ust do ust in se uspešno uporablja že nekaj časa.

.

Dom je koristno pred polno luno dobro očistiti, seveda z naravnimi čistili, ki bodo naredili tudi energijsko očiščenje.

.

Kako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma na hiter, praktičen način?

.

1. ZELIŠČA & ZAČIMBE

.

Lahko prekuhate sveža ali suha zelišča ter si na ta način izdelujete tonike za spiranje las ali telesa.

.

zelišča za naravne vonjaveVonjave, ki izparevajo pri tem, aktivirajo energije stanovanja in pričarajo dobro vzdušje. Podobno lahko naredite z začimbami, ki so vam všeč. Tudi vonj kave prinaša dobro svežo energijo, peeling iz kavne usedline, dodane olivnemu olju pa vam pomaga osvežiti in prebuditi tudi telo.

.

Če redno pijete čaje, potem že s tem doprinesete dovolj dobrih naravnih vonjav v svoje prostore, da ni potrebno veliko dodajati.

.

2. OSTANKI SADJA

.

Uporabite ostanke sadja za dodatne naravne vonjave za dom. Prekuhate lahko olupke jabolk, kivijev, banan … Prekuhajte lupine citrusov ali narežite pomaranče na režnje in jih dajte sušiti na toplo mesto. Tako boste dom aktivno poživili z vonjem pomaranč, ki prinašajo veselje v prostore, sočasno pa si lahko iz posušenih režnjev pripravite novoletno dekoracijo.

.

3. POSUŠENO CVETJE

.

Posušeno cvetje ali potpouri, ki ga lahko naredite doma iz posušenih cvetov in tedensko dodajate kapljice želenega eteričnega olja. Pri tem bodite pozorni, da posušenega cvetja ne držite v prostorih dlje kot 6 mesecev, kajti po tem času se nalezejo slabe energije in ga je treba zamenjati z novim. Enako velja za suha zelišča in čaje.

.

4. NARAVNA ETERIČNA OLJA

.

naravna eterična oljaNaravna eterična olja so izjemno praktična in uporabna za vse prostore.

.

V Sloveniji je že na voljo široka in dobra ponudba naravnih eteričnih olj, tako da jih lahko izbirate glede na to, kakšno energijo želite okrepiti v vašem domu in s tem v vašem življenju. Lahko jih nanesete na vatirane blazinice, ki jih položite v omare, predale, v vse prostore.

.

Klasična uporaba eteričnih olj z izparilnikom in čajno svečko je dobra, če izparilnik premikate po prostorih in ga postavite nekam na višje mesto. Pri izparilniku je namreč težava v tem, da je vonj gost in, da se energijsko vleče bolj po tleh in se redko sam od sebe dvigne do stropa, zato ne naredi takšne spremembe v energijah. V ta namen bolj priporočam energijske feng shui spreje.

.

5. ENERGIJSKI FENG SHUI SPREJI

.

Energijski feng shui spreji pa so popoln odgovor na vprašanje, kako uporabiti vonjave za dom in ustvariti naravno oazo doma na hiter, praktičen način! Z njimi neposredno osvežite tako energije kot fizične prostore, sočasno pa poskrbijo še za pravo kombinacijo zaščite in aktivacije energij v vašem domu.

.

Zaradi pomanjkljivosti zgornjih nasvetov smo jih razvili cel spekter, kjer lahko izbirate še med takšnimi, ki koristijo vašim domačim živalim (LaMuca & LaKuža), sočasno pa imajo dober zeliščni vonj tudi za človeka.

.

Če ste močno utrujeni zaradi dela z ljudmi, vam priporočam feng shui sprej Moje Sonce in pa Dotik Svetlobe.

.

Oba vas harmonično peljeta v čisto in energijsko dobro pot. S temi spreji ne samo, da lahko osvežite in transformirate energije vaših prostorov, temveč prečistite tudi svoje energije na način, da si 2-3 x poškropite nad zadnjim delom glave in počakate nekaj sekund, da kapljice počasi padejo na vaše energije. Podobno škropite po kotih prostorov – samo kotne vrhove poškropite in vonj se razširi po celotnem prostoru.

.

Raziskujte in iščite vam optimalne vonjave, ki vas stimulirajo, poživijo in harmonizirajo z vsem, kar si želite doseči v življenju.