» » » Katere vzmetnice so najboljše?

Katere vzmetnice so najboljše?

Tokrat poskušamo v našem prispevku, odgovoriti vsem tistim, ki se sprašujejo katere vzmetnice so najboljše.

.

Katere vzmetnice so najboljšeNajvečkrat si tisti, ki si postavljajo zgornje vprašanje, sprašujejo ali je bolje izbrati trdo, srednje trdo ali mehko vzmetnico, spodnji odgovori pa so vam lahko pri iskanju odgovora, v pomoč.

Če smo majhne rasti in povsem povprečne teže za našo starost, je v mnogo primerih, lahko pravšnja, kljub številnim nasvetom o boljši ustreznosti debelejših vzmetnic, tudi tanjša in z mehkejšo podlago, izdelana vzmetnica. V teh primerih zadošča, da si ogledamo ponudbo vzmetnic, ki imajo topper (vrh) iz lateksa ali spominske pene.

.

V primeru bolečin v spodnjem delu telesa in nogah, bo marsikdo zase našel najbolj ustrezno vzmetnico med tistimi, ki vključujejo spominske materiale. Spominska pena ima lastnost, da se prilagodi obliki telesa in zaradi tega, telesu ponuja variabilno podporo.

Spominska pena tudi stimulira cirkulacijo krvi in se zato s spanjem na njej, počutimo topleje kot ob spanju na drugačnih podlagah, ležišču pa spominski material, daje tudi občutek mehkejše podlage.

.

V specifičnih primerih, npr., ko gre za znatno razliko v velikosti in teži partnerjev, ki uporabljata skupno ležišče, bodo vzmetnice z žepki najbolj primerna izbira. Razlog se skriva v tem, ker imajo žepki, vsak zase, svojo podporno funkcijo in zato v primerjavi z vsemi ostalimi izvedbami nudijo največ individualne podpore.

Če pa se že odločate med vzmetnicami z žepkastimi vzmetmi, pa preverite tudi količino žepkov, saj njihova gostota pomembno prispeva k natančnosti zagotavljajnja podpore za posamezne dele telesa.

.

Spominska pena

.

Zgodovina spominske pene se začne že leta 1970, ko je NASA proizvedla material za uporabo v njihovem vesoljskem programu, a je zanimivo, da se ta isti material ni pojavil za gospodinjsko rabo, vse do leta 1990.

Prednosti spominske pene so najprej odkrili v medicini, med glavne koristi uporabe spominskega materiala pa danes uvrščamo temperaturno prilagodljivost in odlično odzivnost na raznovrstne pritiske. Ker pa se spominski materiali med seboj precej razlikujejo, je priporočljivo, da se tudi o razlikah med njimi, dobro poučite.

.

V katerih primerih so vzmetnice iz spominske pene, najboljše?

.

Vsi, ki iščejo vzmetnice, pri katerih jim je pomembna mehkost in odzivnost materiala ter vsi, ki imajo radi občutek toplote v svoji postelji, bodo prej posegli po vzmetnicah iz spominskih materialov. Prav tako je spominski material najboljši za vse, ki potrebujejo podporo vzdolž celotnega telesa.

.

Lateks

.

Lateks je še en, zelo uporaben in naraven material, ki ga je seveda zaradi številnih koristi, ki jih prinaša, s polnimi rokami, zagrabila spalna industrija. Lateks omogoča, da se vzmetnica v celoti ujema z obrisom telesa, obenem pa daje odlično podporo za hrbet in udobje.

Lateks je lahko kombiniran z vzmetmi ter ostalimi vrstami spalnih podlog in toperjev.

.

V katerih primerih so ležišča iz lateksa, najboljša?

.

Tako kot spominski material, je tudi lateks prilagodljiv telesu, primeren pa hkrati za tiste, ki iščejo nekoliko bolj stabilno in tršo podporo svojemu telesu. Na otip je seveda hladnejši od spominske pene, ima pa prednost, da je hipo alergen.

Zato je lateks najboljša izbira tudi za vse, ki imajo težave s pršicami, glivicami in ostalimi raznovrstnimi bakterijami.

.

Žepkaste vzmeti

.

Vsaka, posamezno in natančno izdelana tuljava je zavita v svoj, ločen rokav/prekat/žepek, le ti pa so med seboj povezani tako, da omogočajo samostojno gibanje in odzivnost.

To pomeni, da se je vsaka tuljava, sposobna odzvati na vsak naš gib, pri čemer pa hkrati ne premika ostalih.

Proizvajalci tovrstnih vzmetnic se med seboj ločijo po tem, da v vzmetnice namestijo različno gostoto (število) vzmeti in jim obenem omogočijo najrazličnejše možnosti pri izbiri njihovih spremljevalnih podlag.

Pri odločitvi o želeni gostoti vzmeti, upoštevajte, da večja gostota tuljav, pomeni višjo ceno, od neke gostote tuljav naprej, pa razlika v odzivnosti vzmetnice, več ne upraviči cenovne razlike.

.

Koliko tuljav je najbolje za vzmetnico?

.

Število ustreznosti tuljav v vzmetnici je neposredno povezano z velikostjo vzmetnice in velikostjo vzmeti, samih.

Vsi pomembnejši standardi in certifikati kakovosti na področju spalne industrije, danes priporočajo kar 800 vzmeti za ležišče velikosti 90 x 200 cm oz. 1600 tuljav, če gre za vzmetnico, velikosti 180 x 200 cm (za dva).

Študije in priporočljive številke navaja celo Sleep Council, ki že od leta 1995 deluje kot svetovna, globalna organizacija za spodbujanje pomembnosti zdravega spanca.

.

.