» » » Primer moderne, brez ročajne kuhinje z otokom

Primer moderne, brez ročajne kuhinje z otokom

Spodaj je predstavljena nedavno in povsem na novo, postavljena in zmontirana, moderna, svetla, kuhinja z otokom.

Že iz obrob zidnih sten se vidi, da gre za umestitev kuhinje v povsem novo bivalno enoto, pri čemer pa je potrebno povedati, da so lastniki, s kuhinjo, predvsem želeli zasledovati moderen kuhinjski ambient, praktičnost in funkcionalno razporeditev kuhinjskih elementov in pa svetle ter sveže barvne tone.

Kuhinja z otokom na sredini, je zasnovana tako, da v celoti zajema, v osnovnem delu (ob obeh zidnih stenah) celotno stensko površino, obenem pa je kuhinjski otok postavljen tako, da nemoteno omogoča delo iz notranje strani kuhinje, je dovolj širok in se zliva z ostalim pohištvom po kuhinji.

.

kuhinja z otokom

.

Ličnice kuhinjskih elementov so izdelane v beli barvi, v visokem sijaju, delovni pult na otoku in na zidni, delovni ploskvi je v svetlo sivi.

Elementi so izdelani stilsko in trendovsko brez ročajno, celoten ambient pa je zasnovan tako, da se ob zidnih stenah, kuhinja zaključuje z visokimi, vgradnimi kuhinjskimi elementi.

Na levi strani sta dva visoka elementa namenjena vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare, na desni sta, v stojni višini, vgrajeni mikrovalovna in klasična pečica

Kuhinjski otok je širok in iz leve poravnan v linijo zidne špalete vhodnih vrat v kuhinjo, desna visoka omara in celoten niz pa je izdelan tako, da se po širini v celoti poravna z zidno steno, ki vodi v ostale, dnevne prostore.

Zidna obloga je izdelana v opečnatem vzorcu, nad kuhalno ploščo na levi, pride še montirana moderna in v črni, antracit barvi, montirana kuhinjska napa.

Pomivalnik je enojni in z odcejalnikom, nameščen na levo stran delovne površine.

Moderno kuhinjo z otokom krasi preprostost, funkcionalna razporeditev elementov, barvna usklajenost ličnic, delovnega pulta ter zidne in talne obloge in seveda moderen izgled.

.

**********

.

Če tudi vas zanima kuhinja z otokom, vam priporočamo, da si ogledate še prispevek, kjer so prikazani še trije primeri otočnih kuhinj in dodatni nasveti, ki se jih pri tovrstnih kuhinjah splača upoštevati.

.