» » » Moderna, črno bela kuhinja v blokovskem stanovanju

Moderna, črno bela kuhinja v blokovskem stanovanju

Predvsem, ko imamo za razporeditev kuhinje in kuhinjskih elementov, na voljo manj prostora, rešitev in idej za opremo kuhinje, v bistvu nikoli ne zmanjka. Na spodnjem primeru je zato tokrat prikazana kuhinja za manjše stanovanje v bloku.

.

**********

.

Moderna kuhinja za manjše stanovanje v bloku

.

Kuhinja (na spodnji sliki) je klasično, moderno črno bela.

Medtem, ko belo krasi visoki sijaj, so kombinacije črne, vidne na delovnem pultu, odlagalni polici na jedilniški strani kuhinje, servirnem pultu, v črnih steklenih ličnicah predalov na visečih kuhinjskih elementih ter na kuhinjski napi.

Prostora za samo postavitev kuhinje je na voljo, malo. Dimenzije celotnega levega kota, ki je uporabljen za kuhinjo, znašajo vsega 250 x 220 cm, pri čemer je skrajni levi kot, dodatna ovira, saj ga zapolnjuje dimniški zid.

.

kuhinja za manjše stanovanje
Moderna kuhinja za manjše stanovanje v bloku.

.

Kljub vsemu ima takšna kuhinja, zraven estetsko izjemno privlačnega videza, vse potrebne kuhinjske elemente, hkrati pa se jo lahko uporabi tudi kot manjšo jedilnico za dva.

Spodnji niz kuhinjski elementov na hrbtni strani kuhinje (ob vhodu) tvorijo štirje vertikalni omarni prekati s po tremi vrstami, različno visokih izvlečnih elementov.

Kot smo že vajeni pri sodobnih kuhinjah, so vsi elementi opremljeni z mehanizmi za tiho in mehko zapiranje.

Prečno na hrbtni del kuhinje, se nadaljuje podaljšan delovni pult, ki je od osnovnega, hrbtnega pulta, tudi nekoliko znižan. Vanj je takoj ob dimniškem zidu, vgrajen pomivalnik, levo spodaj od njega pa v omarnem prekatu, pomivalni stroj.

Še nekaj dodatne delovne površine, predvsem za kak gospodinjski aparat (npr. za peko kruha, mesoreznico,…) je na krajšem, zunanjem kraku, kuhinje.

Servirni pult (na sliki v ospredju), je povišan in je s kuhinjskim elementom povezan zgolj z lično, estetsko, kovinsko, kromirano podložno nogo.

Za maksimalen izkoristek elementov sta izdelana dva omarna prekata in odprta, odlagalna polica, tudi iz jedilniške strani.

Podobno, črno belo in prostorsko dokaj zahtevno, lepotico, smo predstavljali tudi v prispevku Manjša kuhinja v črno beli izvedbi, sicer pa si lahko dodatne prostorske ideje in zasnove kuhinj, ogledate tudi na naši spletni strani.

Hladilnik in zamrzovalna omara sta našla v zgornjem primeru, svojo prostor, desno od vhodnih vrat (in na sliki nista vidna).