» » » Kuhinjski elementi do stropa – ideja za maksimalen izkoristek prostora v majhni kuhinji

Kuhinjski elementi do stropa – ideja za maksimalen izkoristek prostora v majhni kuhinji

V manjših kuhinjskih prostorih (3 ideje za opremo majhne kuhinje so predstavljene na povezavi), je ena izmed možnosti optimalnega izkoristka prostora, tudi ta, da zgornje, viseče kuhinjske elemente, preprosto montiramo povsem pod strop.

V tem primeru se nam ne nabira prah nad zgornjimi omarnimi stranicami, prostor je izkoriščen v celoti, pa tudi sam kuhinjski ambient, deluje bistveno bolj zapolnjeno in celovito.

Primer, kjer so tako postavljeni kuhinjski elementi do stropa, lahko vidite na spodnji sliki:

.

kuhinjski elementi do stropa
Primer vgradnje zgornjih kuhinjskih elementov do stropa.

.

Na zgornji sliki je prikazana izdelava zgornjega kuhinjskega niza s kuhinjskimi elementi, ki se zaključujejo z zgornjo, pod stropom, cca. 15 cm, široko masko v lesni barvi oboda kuhinjskih korpusov.

Ličnice so izdelane klasično krilno in obdelane v visokem sijaju, sicer pa je sama maska vizualno pomaknjena navznoter točno za debelino ličnic kuhinjskih regalov.

Ročaji so aluminijasti, srebrni, sam prenovljen kuhinjski niz, pa se v kotu, ob oknu, kot v večini ostalih primerov, začenja z visoko in vgradno kuhinjsko omaro, namenjeno hladilniku zgoraj in zamrzovalniku v spodnjem delu.

Spodnji kuhinjski niz te iste kuhinje, je prikazan na spodnji sliki:

.

spodnji kuhinjski elementi
Spodnji kuhinjski niz.

.

V spodnjem delu se, desno od visokega, vgradnega korpusa, nadaljuje najprej element s tremi širokimi, izvlečnimi predali (mehko in neslišno zapiranje), temu pa spet sledi vrsta regalov, ki se odpirajo s krilnimi vrati.

Tik pred končno zidno steno je nameščen še ožji kuhinjski element, pred njim pa vgradna pečica s kombinirano (plin, indukcija) kuhalno ploščo nad njo.

Na sredini pulta je nameščeno enojno pomivalno korito z odcejalnikom, nad kuhalno ploščo je svoje mesto, med vrsto zgornjih kuhinjskih elementov, našla tudi moderna kuhinjska napa.

Spodnja, prekrivna maska je v enakem odtenku in lesnem vzorcu, kot zgornja, pa tudi širini (15 cm) zgornje in spodnje maske, sta si enaki.

Sama kuhinja sodi po svoji zasnovi med enovrstne kuhinjske lepotice, sicer pa boste še več primerov za enovrstne kuhinje, ki so še posebej primerne za manjše prostore in blokovska stanovanja, našli tudi v prispevku z naslovom Enovrstne kuhinje in razporeditve kuhinjskih elementov v njih.

.

*******

.

Če tudi vas zanima kuhinja, kjer so kuhinjski elementi do stropa ali, kjer je potrebno prilagoditi kuhinjske elemente, drugačnim prostorskim omejitvam, vas povabimo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti in z veseljem bomo pripravili predlog rešitve za vaš primer.