» » » 3 ideje in nasveti za opremo majhne kuhinje

3 ideje in nasveti za opremo majhne kuhinje

Če je prostora v bodočem kuhinjskem ambientu dovolj, je seveda idej in možnosti za razporeditev kuhinjskega pohištva in opreme, več kot dovolj, če pa nas čaka opremljanje majhnega kuhinjskega prostora, pa je včasih potrebno kar nekaj več kreativnosti in domišljije pri postavitvi in razporeditvi kuhinje.

V spodnjih primerih, si lahko tokrat, ogledate 3 izmed rešitev za manjše in mini kuhinjske prostore.

.

Majhna kuhinja v obliki črke U

.

Majhna kuhinjska oprema je na prvi sliki razporejena v kuhinjski kot v obliki črke U:

.

majhna kuhinja oprema

.

Ker je v vsaki kuhinji potrebno najprej najti prostor za osnovne kuhinjske gospodinjske aparate (kuhalno ploščo, pomivalnik z odcejalnikom, pečico), so v zgornjem primeru ti nameščeni v delovni trikotnik, razmeroma skupaj.

Tako delujejo bolj kompaktno in povezano, prehajanje iz enega delovnega mesta do drugega  pa je zato zmanjšano na minimum.
Ves preostali prostor je namenjen smiselni razporeditvi čim večjega števila predalov.

Od levega, zidnega kota z zidnim zobom, pa do nasprotne zidne stene, je prostor izkoriščen v zgornjem delu z ličnimi visečimi kuhinjskimi elementi, kot pa je v navadi pri večini mini kuhinjskih razporeditev, pa je spodnji kuhinjski niz zapolnjen tako z izvlečnimi predali kot klasičnimi, krilno odpirajočimi elementi.

Elementi so moderni in brez ročajev, kuhinjska napa pa vgradna v zgornji element, nad kuhalno ploščo.

.
Oprema za majhno kuhinjo, obrnjeno navzven

.

oprema za majhno kuhinnjo

.

Na zgornji sliki je razporeditev kuhinjskih elementov nekoliko nevsakdanja, saj je za kuhinjsko opremo na voljo izbočena zidna stena z dvema krakoma.

Če je večina kuhinjskih postavitev usločenih (kuhinje v U, kuhinje v L) ali poravnanih z zidnimi stenami (enovrstne kuhinje, dvovrstne kuhinje, kuhinje s polotoki,…), lahko na zgornji sliki, vidimo primer opremljanja manjše kuhinje z ravno nasprotno sliko.

Za razporeditev opreme sta na voljo dva zida, pri čemer je ob daljšega postavljen osnovni kuhinjski niz s spodnjimi in zgornjimi elementi, krajši pa je uporabljen za montažo višjih vgradnih elementov in vgradne pečice.

Tako je tudi majhen prostor za kuhinjo, izkoriščen v celoti.

.

Majhna enovrstna kuhinja

.

Majhni, enovrstni, blok kuhinji, je namenjen tudi prostor na spodnji sliki:

.

majhna enovrstna kuhinja

.

Tudi v tem primeru je za opremo kuhinje na voljo zelo malo prostora.
Tokrat celo samo ob eni zidni steni.

Zato je ob njo postavljena enovrstna kuhinjska rešitev, ki pa hkrati zajema vse: manjši in enojni pomivalnik z odcejalnikom takoj za vgradnim hladilnikom, kuhalno ploščo, moderno kuhinjsko napo, pečico in vse potrebne elemente na razdalji vsega slabih treh metrov.

Zidna kuhinjska obloga je v vzorcu naravne in vidne lesne strukture, ličnice predalov so bele, moderne in z dodanimi minimalističnimi kuhinjskimi ročaji.

Mikrovalovna pečica je vgrajena v zgornji niz elementov.

.

*******

.

Če ste tudi sami interesent za opremo majhne kuhinje, priporočamo še ogled prispevka Nasveti ob nakupu majhne kuhinje, na priloženi povezavi, sicer pa za vse, ki iščejo celotno opremo za majhna stanovanja, dodajamo tudi spodnjo sliko opremljanja manjše predsobe z materiali, elementi in vzorci, ki jih je mogoče uporabiti tako pri opremljanju kuhinj, kot tudi ostalih prostorskih ambientov:

.

predsoba
Primer opremljanja majhne predsobe. Celovite ideje za opremljanje predsob, boste našli v prispevku Predsobe po meri.

.