» » » Lateks ležišča

Lateks ležišča

Med vsemi možnostmi ležišč iz pen in klasičnih vzmetnic, so danes na trgu med vedno več ljudmi, popularna tudi lateks ležišča. Glede na to, da veljajo lateks ležišča za trša ležišča, danes številne študije dokazujejo večje število prednosti slednjih, v primerjavi z mehkejšimi ležišči.

certifikat za lateks ležiščaZa razliko od ostalih vrst jogijev (opis vseh različnih vrst vzmetnic tukaj), imajo lateks ležišča svoje specifične značilnosti in prednosti, njihova priljubljenost pa narašča predvsem zaradi tega, ker so izdelana iz naravnih materialov ter v primerjavi z drugimi ležišči, izjemno učinkovito preprečujejo nastanek bakterij in razvoj pršic.

Med glavne prednosti in značilnosti lateks ležišča se uvrša uporaba naravnega materiala, saj se lateks pridobiva iz dreves kavčukovca, obenem pa je lateks zelo prijeten na otip, deluje anti bakterijsko in anti statično.

Ena izmed največjih odlik lateksa je njegova sposobnost odvajanja vlage iz ležišča in ravno zaradi tega pršice in bakterije nimajo na lateksu pogojev za razvoj in bivanje.

Ker je na trgu izjemno veliko ponudbe imitacij pravega lateksa, je pri izbiri ležišča iz lateksa, potrebno biti pozoren na to, da ležišče vsebuje certifikat Euro Latex Eco standard, ki zagotavlja 100% vsebnost lateksa in s tem dejansko povsem naravno ležišče.

.

.

Kako izberemo ustrezno debelino lateks ležišča glede na uporabnika?

.

Lateks ležišča se med seboj ne ločijo zgolj po vsebnosti same surovine (lateksa) v ležišču, temveč tudi po svojih debelinah. Obenem je način pridelave lateksa za posamezno vrsto ležišč, različen. Po eni strani, je mogoče lateks proizvesti skozi kalupirani način, po drugi pa se lateks proizvaja s penjenjem v tunelih in kasnejšo obdelavo s posebnimi žagami.

Kalupirani način pridobivanja lateksa je boljši, ker zagotavlja daljšo življenjsko dobo, hkrati pa se ta lateks ležišča s časom, tudi ne posedajo. Pri obdelavi lateksa z žaganjem, se bolj poseže v zračne pore, ki sicer zagotavljajo trdnost in obliko samega ležišča.

Ker sodijo lateks ležišča med ležišča, ki zagotavljajo večjo trdnost, se priporoča, da si ljudje z večjo telesno težo, izberejo ležišče iz lateksa z debelejšim osnovnim jedrom, medtem, ko ljudje z manjšo telesno težo lahko izberejo lateks ležišče s tanjšim osnovnim jedrom ležišča.

Najtanjša lateks ležišča se začnejo pri debelini 14 cm, najdebelejša lateks ležišča pa so debela tudi do 20 cm.

Pri lateks ležiščih se je uveljavilo prepričanje, da so ta zelo udobna in prilagodljiva, potrebno pa se je zavedati, da so lateks ležišča, obdana s plastjo, ki ne diha.

Ravno zaradi tega imajo lateks ležišča luknjasto strukturo, s čimer je zagotovljeno potrebno zračenje in odvajanje vlage. Manj priporočljiva so lateks ležišča za ljudi, ki imajo težave s prekomernim potenjem.

Glede na razporeditev lukenj v lateksu, so lateks ležišča razdeljena na 7 con udobja, s čimer se struktura ležišča ortopedsko prilega našemu telesu.

.

cone-lezisca-kvd

.

Lateks ležišča so še posebej primerna za ljudi s povečano telesno težo, ki hkrati na svojem starem ležišču čutijo bolečine v kolkih in ramenih. Večina tovrstnih bolečin se v povezavi z izbiro ležišča pojavi zato, ker je jedro ležišča prenizko, zato je potrebno izbrati lateks ležišče, ki s porazdelitvijo con nudi boljšo podporo.

Pri izbiri ležišča iz lateksa je, glede na način njegove pridelave, zelo pomembna tudi snemljiva prevleka, ki prav tako kot kakovosten lateks, zagotavlja dodatno zračenje in odvajanje vlage.

Kakovostna prevleka za lateks ležišče je mrežasta in iz več plasti, s čimer so zagotovljene tudi elastične lastnosti ležišča, ki se hitro vrne v prvotno obliko. Prevleko je mogoče dobiti v različnih vonjih (sivka, kamilica in limona):

.

lateks ležišča

.

Za informativne cene in neobvezujočo ponudbo ležišč iz lateksa, nas lahko kontaktirate čez kontaktne možnosti ali nam pošljete povpraševanje.

Z veseljem se bomo odzvali in ponudili rešitev.

p.s.: temeljita in v angleškem jeziku, študija o vseh prednostih in značilnostih, ki jih prinašajo lateks ležišča, je objavljena tudi v prispevku The Latex Matress: A Comprehensive Review of features and findings.